Jump to content

Recommended Posts

Quote

 

Pančevački bend Bas i Stega danas je objavio svoj drugi album pod nazivom „Negde daleko“. Ovo youtube izdanje sadrži sedam kompozicija.

Dosta vremena smo posvetili procesu sređivanja pesama kako bi ih doveli do „dovoljnog savršenstva“. Jako smo pažljivo i studiozno snimali i miksali. Snimanje je počelo novembra 2018. godine, a mastering je urađen početkom juna 2019. Godine, rekao je za 013info frontmen benda Gale Vlajić.

Bend je u međuvremenu promenio klavijaturistu. Umesto Marine Grujić klavijature na novom albumu svira Miloš Spasić iz Beograda.

- Na albumu ima i mnogo gostiju. Mirko Trubarac iz Pančeva na trubi, Marija Šumarac iz Beograda na trombonu u istoj pesmi. Kao gost na celom albumu i čovek koji je snimao sintisajzere je naš producent Srđan Popov, pevačica Sanja Ugrčić u pesmi Ankara i Darko Armenski na kavalu, kaže  Gale.

Omot za album je uradila pančevačka umetnica Larisa Ackov

- Ona je moja omiljena umetnica i pošto ona voli bend i ja volim to što ona radi želeo sam sve vreme da ona učestvuje u celoj toj priči tako da nam je ona uradila kaver za album, otkriva nam Gale.

Album je po stilu i senzibilitetu nalim onome što smo navikli od ovog benda.

- Održao se taj neki duh naše muzike koji je bio i na prvom albumu, s tim što je obogaćen zvucima sintisajzera, trube, trombona, ja sviram saz u pesmi Ankara i mislim da je album kompaktniji, zreliji i konkretniji nego prvi, potvrđuje Gale Vlajić.

„Negde daleko“ možete slušati samo preko interneta.

- Tako smo objavili i prethodni album i ispostavilo se kao dobro. Konkurisali smo na konkursu „Prvi CD“ koji organizuje SKC Kragujevac, pa ukoliko pobedimo onda ćemo izdati i kao fizičko izdanje, objašnjava frotmen grupe.

Uz svaki album ide i promocija, a pančevački bend je planira nešto kasnije.

- Prvo ćemo pustiti da se album sluša, a zatim sledi intenzivna koncertna promocija. Mislim da ćemo svirati na svim mestima na kojima smo do sada svirali. Voleo bih da prvi koncert povodom promocije albuma bude u Pančevu, pojasnio je Gale Vlajić.

 

http://basistega.bandcamp.com/

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...