Jump to content

2019.09.18. *Dom omladine, Beograd* Mgla, Martwa Aura, Dagorath


Talvi

Recommended Posts

Odličan koncert, ovo mi je treći put da ih slušam ali prvi put van festivala i bilo je najbolje do sad. Jesu one trick pony bend ali to što rade rade kako valja i dolikuje. Slažem se da je bubnjar više od pola benda i da ih on čini tako ubedljivima (ono pranje po činelama bih mogao da slušam svaki dan). Zvuk je bio dobar, uz već navedene nedostatke vezano za gitare. Americana puna kao prkno, dosta nekih mladunaca, što je jako pozitivno videti, obrni okreni. Ne znam kakva je inače atmosfera na njihovim solo nastupima ali mislim da itekako mogu da budu zadovoljni beogradskom publikom sinoć. Merch veoma povoljan. Sve u svemu, baš lepo veče, ni sam ne znam kako su postali toliko popularni, jes da im je muzika melodična i da se veoma lagano sluša i vari u kontekstu ekstremnog metala, ali ipak je ovo jebeni BM. Plus poeni što smo videli ružne poljske huliganske face pred nastup.

Dagorath korektan ali ništa za prepričavanje, isto dosta tihe gitare. Martwa Aura dosta fino iznenađenje, mnogo šareniji aranžmani nego što sam očekivao, skroz dobro.

Share this post


Link to post
Share on other sites

jebem ti sunce sta rade ludi Poljaci
izduvao sam ga za merch nije nista ostalo, konacno posle ne znam koliko spremim parice i za to a ne samo za pivo i prc
ja hteo Owls Woods Graves i Kriegsmaschine majice, ali čak ni toga nije bilo

OnePlus 6 / Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Са њихове фб странице. Ово у принципу све говори.

It was quite surprising to see retail sales of CD version “Age of Excuse” over 4 days exceeding what “Exercises in Futility” sold over 4 years through No Solace. We did prepare stock and manpower for intense handling of orders at release, but didn’t expect THIS.

Hence: those who ordered „Age of Excuse” directly from No Solace – please allow for longer than usual shipping time and/or slower responses, as they’re packing orders 24/7. Sorry for the inconvenience and thanks for the IMMENSE support.

We do have copies of the CD on current Southern Europe / Balkans tour.

Vinyl version is coming later this year.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Merch je bio ultra povoljan, uzeo 3 diskića.

Majice ostale uglavnom velike veličine meh...

Totalni hype, nenoramlna poseta za jedan BM koncert.

Valjda se ovdašnji organizatori opamete da ipak treba dovoditi neke aktuelne bandove a ne jbmlga Sabaton i Stoned jesus dvesta puta.

I dalje mislim da je bilo kratko, a i mogli su nas počastiti nekim bisom al aj sad, biće valjda prilike da dođu još koji put.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Preljepo

Dajte poslednju ako neko nađe/ima

 

+super fora za onaj deo između dva benda, tako lepo uklopljena tonska proba, kao da su svirali dva različita seta, žao mi što sve vreme nisu uspeli da se drže okvira pozadinske buke

Ne mogu da se setim da li sam to videla još nekada ali se nadam da će sve više da se dešava, baš je bilo kul

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ortak snimao iz prvih redova.

Kratak utisak: Dobro zvuče uživo, da bubnjar je bog otac šta sve radi sa svojim instrumentom je da se smrzneš. Mogli su malo da pojačaju vokale u par navrata to mi je bila generalna zamerka. Što se samog trajanja koncerta tiče, nemam zamerku na trajanje samog koncerta, ovde se radi o čistoj profesionalnosti i bilo je sasvim dovoljno šezdesetak minuta da pokažu kako su dobri uživo. A i da je trajalo duže postalo bi mi najverovatnije naporno.
Mislim da ovde ne treba da se govori o hipsteraju, možda zbog načina uniformisanosti, ali zaista mislim da su ovi unikatna pojava i drago mi je što su buknuli posle toliko godina rada i što su došli kod nas u svojem vrhuncu snage.
Da ponovo svrate išao bih. Toliko od mene.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sve ste već rekli, odlična svirka, neverovatna posećenost, meni zvuk bio sasvim dobar (prvo sam bio blizu tonca, posle se prebacio na sredinu bliže bini), mogla gitara malo jača, ali ništa baš loše, bubnjar jebo kevu. Nisam gledao predgrupe, al sam čuo da nisu bili bog zna šta.. Vezano za ogromnu posećenost, primetan veliki broj mladje publike, koji iskreno i ne izgledaju kao da su u nekim andergaund vodama, a kamoli u BM-u, ali to ogromno interesovanje ove populacije pripisujem i ovogodišnjem prikazivanju onog (btw očajno uradjenog) filma Lords of Chaos, naravno, ne umanjujem i trenutni hajp Mgle, ali mogu da zamislim koliku bi tek sad posećenost imao Mayhem..

Ono što je najbitnije, ogroman vetar u ledja organizatoru, nadam se da će i u buduće biti dobrih svirki, a da ovi mladji posetioci ne budu lenji da dolaze samo na ono što je trenutno u trendu, jer samo na taj način i može da se održi metal tj. koncerti na nekom zavidnom nivou.

E da, pozdrav i za Yum ekipu, tj. ko se javio;)

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Једина замерка на цео догађај ми је онај мош-пит пред крај и кад су оне пацијенте носили на рукама. Па јбт, није то хард кор концерт и такве ствари су апсолутно непотребне на бм концертима. Ал срећа па је то било само пред крај.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meni jedan od jačih momenata bio kad je krenuo uragan posle introa za With Hearts.. i sam sam se (na kratko) našao u njemu, do tada bilo prilično mlako, baš smo konstatovali pre toga kolko mirna publika, al sam rekao ako sad ne padne šutka, onda nikad neće, i ono buuuuum..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...