Jump to content

The Mandalorian (2019 - )


[Nocturno]

Recommended Posts

  • 11 months later...

Mandalorian je sasvim korektna mala serija. Zaista nije bilo teško ispraviti krive drine nove trilogije, posebno sa novim filmom.

Evidentno je da crpi svoju inspiraciju iz špageti vesterna i Wolf and Cub serijala filmova i mangi samo što je sve postavljeno u Star Wars univerzumu.

Ako bih baš imao zamerku što je postavka svake epizode jednostavna, nema tu puno velikih koncepata i ideja, verovatno ga i to spašava da ne bude totalni haos.

I što ima dosta praznog hoda i ne opravdava trajanje od 40 do 50 minuta, da se skrati na nekih pola sata u zavisnosti od zapleta to bi bilo korektno.

Ne mogu da se otmem utisku da bi serija bila još bolja da je rađena u stilu 2d animacije kao Clone Wars, i da je Genndy Tartakovsky režiser, verovatno bi postigli mnogo više što se tiče akcije i lokaliteta. Preporuka da svi istražite sada taj zaboravljeni biser iz Star Wars kanona.

Pogledao sam prvu epizodu nove sezone, bila je u redu, mislim glupo je što su već najavili povratak Bobba Fett-a, jer ne ostaje puno mesta iznenađenju, kada će naučiti da je dobro držati informacije u mraku pre nego što izađe serijal? 🙂

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Super, hajde sada da izgradimo neki konkretniji narativ sa Groguom. Živo me interesuje da li će pokušati ovo sve da povežu sa novom trilogijom.

Iznenadio sam se što je epizodu režirao Robert Rodriguez, previše je ispeglana režija i nema onih njegovih shaky cam momenata kada krene akcija.

Bobba se vratio, na radost svih, dobro je da su ga konačno prikazali u svetlu da ume nešto da uradi, jer kada se vratite na stare filmove, ništa konkretno nije učinio, samo je kul izgledao u tom oklopu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Poslednja epizoda koja je izasla je bukvalno setup za nove sezone, pa verovatno i nove serijale i pracenje novih likova.

Ono sto ja pretpostavljam da ce se desiti:

- Boba Fett ce ili ove ili na kraju sledece sezone dobiti konacno epic smrt koju zasluzuje (Sarlac Pit je bila kul "smrt", ali nekako nezasluzena, nikad mi nije legla). Taman ce imati jos dodatno vremena da izgrade njegov licni karakter, a ne samo onaj koji znamo iz filmova, tj lovca na glave. Bilo bi dobro cuti njegovu filozofiju, misljenja o jedi ili sith, Imperiji itd. 

- Mando ce se vrv uputiti u ponovno okupljanje Mandalorian plemena, zajedno sa Bo Katan, tako da verujem da ce mozda biti neki spin-off film o Bo Katan.

- Grogu ce biti centar The Promised child fazona, svaka generacija je imala jednog, i cini se da je Grogu sada fokus, a da ce Ahsoka biti njegov master. Moze se desiti da ce Grogu i da se pokvari sa dark side, i da ima unutrasnje konflikte kako bude rastao. Mada ne znam jel ce biti stvarno toliko kreativni to da izguraju kako treba.

- Ahsoka ce imati ili svoj serijal, ili ce biti fokus filmova, gde ona juri Thrawn-a. Kapiram da ce u sledecoj sezoni i Thrawn da se pojavi, ili mozda na kraju ove sezone. Ahsoka stvarno zasluzuje svoju seriju, u filmovima bi je zajebali, ali mogli bi raditi fazon: Serijal koji vodi u Filmove, u kojima je Grogu bitan centar desavanja, a Thrawn jedan od glavnih bad guys.

- Ko bi mogao od starih likova da se pojavi? Mace Windu mozda? Nismo videli njegovu smrt u fullu, osim da je bacen kroz prozor, al sta su sve jedi i sith prezivljavali, jedan pad kroz prozor im je uglavnom NISTA. Moze biti da je on taj koji je spasio Grogua sigurne smrti, i izbrisao pamcenje. To bi bilo kul razviti.


Sve u svemu, iskreno, Mandalorijan je vec sada bolja zabava i prica nego sto su ikada nova trilogija i spin-off filmovi mogli biti (izuzev Rogue One koji je stvarno odlican spin-off po mom misljenju). Clone Wars serijal je bio odlican, narocito nakon 2 sezone, sve do poslednje kada je nesto sve zbrzano, ali fin je razvoj karaktera bio, narocito Ahsokin razvoj. Uglavnom, nadam se da ce samo nastaviti ovakvim kvalitetom i da ce nadogradjivati vremenom, i vise se fokusirati na serije nego filmove, jer je mnogo zahvalniji format za ovakvu tematiku.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Image may contain: 1 person, text that says 'CITEN šezdesetih prošlog Jurij Gagarin Put do zvezda, autobiografiju heroja svemirske trke veka. Beogradski džez festival, uprkos ovoj situaciji, imaće sjajan program. Preporučujem nastup Vasilića na otvaranju festivala zvođenjukojem pored kontrabasa harmonike (Marko Živadinović) saksofona Romed DEJANILIJIĆ džezmuzicar, lide sastava Eyot Serijal Mandalorian verovatno nešto najbolje Star Wars fransize od prava preuzeo Dizni. Ostale još dve epizode druge sezone jedva čekam da vidim rasplet. pridružuje gudački kvartet.'

Pogledao juče novu epizodu

Spoiler

Svaka epizoda ima sijaset omaža kultnim filmovima ova potonja je Friedkinovom Sorcerer-u. Nije mi bila baš najinteresantnija iako se konačno pomaljaju stvari, i nada se da će u poslednje dve epizode da naprave ili cliffhanger zbog kojeg bih se vratio seriji jer ne mogu više da igraju na kartu Grogua.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bulja je poslednja epizoda. Tačno se vidi da nisu znali šta da učine na kraju i da su morali da se prihvate klasičnog fan service. Koji je jako bizaran, kada se uzme u obzir da je glumac živ i zdrav. Čak me ni epilog na kraju nije oduševio jer najavljuje novu seriju.  Ako im je Mandalorian poslužio da naprave i najave xy Star Wars serija, pa svaka čast, ali posle prve sezone, stvarno ne vidim zašto bi se ovo i dalje gledalo ako će format serije da bude konstantno isti: Mando uzme zadatak, prevare ga, raščisti se sve i uzme pare, i konstantno jedna te ista priča, niti se nešto desilo sa njim kao likom da je napredovao, samo je dobijao nove igračke kao u video igri.
Neću se vraćati trećoj sezoni posle ovoga jer je i ovo dokaz da ne znaju šta mogu da naprave od Star Wars, i da nije sve samo u vezi Imperije i Republike, kao da ništa drugo ne postoji u tom SW univerzumu...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...