Jump to content

2020.09.01. *Tašmajdan, Beograd* Pixies


VoivodBG

Recommended Posts

https://www.facebook.com/events/2581989131837201/

Svetski čuveni američki bend Piksiz (Pixies), koji je nedavno objavio hvaljeni novi album "Beneath The Eyrie", održaće koncert 1. septembra (20:30) 2020. godine na stadionu "Tašmajdan" u Beogradu!!!

Ulaznice za koncert Pixies na Tašu biće u pretprodaji od 6. decembra u 10:00 preko prodajnih mesta i mreže www.tickets.rs. Parter i tribine koštaju 2.500 dinara, dok je fan pit 3.000.

VAŽNO! Od 1. marta parter i tribine koštaće 3.000 dinara, a fan pit 3.800 dinara.

Prošlo je trideset godina od prvog i jedinog, danas kultnog koncerta Pixies u Beogradu. U Studentskom kulturnom centru 1989. godine nastupio je tada malo poznati alternativni bend iz Bostona, koji je već počinjao da intrigira i privlači svetsku pažnju strukturno i dinamički neuobičajenim, ali izuzetno uzbudljivim pesmama poput "Caribou", "Gigantic", "Where Is My Mind", "Debaser", "Here Comes Your Man", "Monkey Gone To Heaven"...

Pixies danas u svetu uživaju ugled izuzetno uticajnog i poštovanog benda. Кurt Cobain je priznavao uticaj Pixies pri stvaranju generacijske himne Nirvane "Smells Like Teen Spirit", Thom Yorke iz Radiohead-a je isticao da su Pixies izmenili njegov život, Bono iz U2 ih je prozvao "jednim od najvećih američkih bendova ikad", dok ih je hvalio i veliki David Bowie, koji je čak kasnije obradio pesmu "Cactus".

Predvođeni gitaristom Blek Frensisom (Black Frances), prepoznatljivom po nadrealnim stihovima o NLO, seksu, biblijskim i drugim neočekivanim temama, kao i pevanju između prijatne smirenosti i iznenadnog izluđujućeg gnevnog vriska, Pixis su se pročuli nizom danas kultnih, bučnih gitarskih albuma - (mini) "Come On Pilgrim" (1987), "Surfer Rosa" (1988), "Doolittle" (1989), "Bossanova" (1990) i "Trompe le Monde" (1991).

Nakon raspada benda 1993. godine, usled zamora i međusobnih nesuglasica, Frensis, gitarista Džoi Santijago (Joey Santiago), basistkinja Kim Dil (Deal) i bubnjar Dejvid (David) Lovering ponovo se okupljaju 2004. godine, a diskografski rad obnavljaju, doduše sada bez Dil, albumom "Indy Cindy" (2014). Sa novom basistkinjom Laz Penšantin (Penchantin) stiže "Head Carrier" (2016) i konačno "Beneath The Eyrie" (2019), koji poseduje gnevnu ubrzanost, beskrajnu maštovitost i živopisnu estetiku ranih Pixies albuma, ali ih ne kopira.

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 2 years later...
  • 3 weeks later...

Jesu prebili. Dva sata bez stajanja, pesme kratke pa kao da se nižu bez pauze, svaka tri minuta nova pesma. I set lista je zaista bila kao da sam je ja sastavljao, sve najbolje stvari sa prva tri albuma su bile tu. Ne mogu da se usudim ni da kažem da mi je neka pesma falila koliko je set bio napakovan. :da:

EDIT: Ima li neko set listu? Još uvek ništa na setlist.fm. 

Edited by Totamealand
  • Like 1
  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Odlicno je bilo - solidan broj ljudi (koji su uglavnom pevali starije pesme), dobar zvuk, korektna cena piva.

Gledao sam ih po treci put i cini mi se da je ovo bila najbolja svirka.

Sreca pa kisa nije pokvarila dozivljaj.

  • Like 1
  • Upvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja sam jos pod utiskom, pevusim Gouge away ceo dan. Voleo bih jedino da su svirali jos koju sa Bosanove, npr Is she weird ili All over the world mesto onih novih koje realno nikoga ne interesuju, ali boze moj.

Nije bilo nikakvog merca, ne znam generalno na ovim vecim svirkama da li ima merca jnace? I nikakvu komunikaciju sa publikom nisu imali, samo se poklonise i odose na kraju..

 Ne znam za vas ali ja nikad nisam obracao pažnju kod njih na tekstove, znacenja neka, samo mi je muzika bila uvek dovoljno dobra. Onda sam uzivo primetio da veze nemam o cemu uopste peva lik 😄 moracu malo detaljnije da obratim paznju, a hocu i Frank Black solo da preslusam..

 

Edited by Kumodraski Vo
  • Upvote 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ko god da je sastavljao listu, gledao je koncert u nekom paralelnom univerzumu. :haha: Fali ovde dobrih desetak pesama, da ne govorimo da je redosled blentav. Otvaranje je bilo Cactus, pa Brick is red, pa Bone machine. Hey je isto bila negde pri početku, sve je izmešano ovde. Ne vredi, ne može čovek više da se osloni na setlist.fm, moram sam da zapisujem pesme. :mrgreen:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...