Jump to content

Face Of Melinda

Recommended Posts

u pravu si, samo sam kliknuo na izvor i video da je sajt legit od medicinskog univerziteta, nisam se cimao dalje da gledam 😄 

sad kad sam prelistao, jedino što sam našao je da su od danas izgleda tek krenuli sa 4nedeljnim istraživanjem...

https://www.ukbnewsroom.de/die-landesregierung-hat-gemeinsam-mit-dem-kreis-heinsberg-und-dem-institut-fuer-virologie-an-der-universitaetsklinik-bonn-ein-wichtiges-corona-forschungsprojekt-initiiert/

Share this post


Link to post
Share on other sites

Valjda su ispitivali prisitvo virusa na površinama i namirnicama... ali suština je da partikule mogu prisutne i da ih test evidentira tj fragmente RNK, ali delovi virusa ne čine celi virus per se, da bi izazvali infekciju.

Inače fun momenat čitah u nekom radu, Nemci su ceo grad izolovali u kome se ljudi normalno kreću, kupuju namirnice i sl.da bi testirali vijabilnost virusa i održivost u realnom vremenu i da bi detaljno utvrdili načine za prenos virusa. Carevi hahah

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pa jes Nemci vazda bili poznati po doslednim eksperimentima na ljudima. 

Zivo me zanimaju rezultati.

Ne znam za vas, mene sad nervira svaki izlazak iz kuce (a redovno izlazim jer idem na posao), te maska, pa sto pranja ruku, rukavice, pa citav hais kad hocu u wc, pa na poslu vise ne pijem ni caj ni kafu jer mi solja stoji na stolu a ulaze i izlaze i prolaze sve zivi... Smor i nervoza i sranje. 

I iskreno, useravam se sajmista i ovih "prirucnih smestaja" zbog higijenskih uslova prvenstveno i hladnoce. Kome je ono kupanje napolju na sajmu palo na pamet stvarno... I broj klonja po glavi pacijenta je vise nego zabrinjavajuc. 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Komoros, Kiribati, Lesoto, Maršalska Ostrva, Mikronezija, Nauru, Severna Koreja; Palau, Samoa, Sao Tome i Prinsipe, Solomonska Ostrva, Južni Sudan, Tadžikistan, Tonga, Turkmenistan, Tuvalu, Vanuatu i Jemen.

  • Upvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

možda mogu temp, facial recognition ne mogu

odnosno, u američkim gradovima gde su bile na probi činile su ogroman broj grešaka da su praktično beskorisne i od projekta se odustalo

koja god firma to prodaje u stvari prodaje naučnu fantastiku

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ne znam kako to funkcionise u praksi, al sve sto citam o tim algoritmima za prepoznavanje lica su hvalospevi, tipa provalice ko si iako si nabio kacket do brade. 

Opet, s obzirom da se radi ukrsranje podataka, suzava se broj opcija koje se ispituju (podaci sa mobilnog, plus podaci kuda si isao i koje kamere su te hvatale) tako da samo prepoznavanje lica bez tih dodatnih podataka ne mora biti sjajno, ali sa njima u kombinaciji moze biti sasvim dovoljno za veliku sigurnost prepoznavanja. 

Verujem da bi bilo razlike ako izadjes zabradjen bez telefona, koji je glavni snitch.

 

Edited by Zen

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...