Jump to content

Face Of Melinda

Recommended Posts

17 hours ago, Srbin Hamza said:

ima sve što i Gejcov Pendžer? Office, pdf s edit opcijom

 

Konkretno, ne koristim MX, testirao sam ga ranije, ali ima (skoro) sve to serijski.  Ako nešto zafali, lako može da se instalira.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 4 weeks later...

https://www.the-scientist.com/news-opinion/researchers-applaud-spanish-covid-19-serological-survey-67590

Špansko istraživanje tvrdi da 5% populacije ima antitela ili da je u toku ove godine dva miliona Španaca bilo zaraženo

koji hit, kad bi u Srbiji 5% imalo antitela to bi značilo da je 350.000 bilo zaraženo a Vučić našao 11.000

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Ja takodje imam jednu insajdersku informaciju da je broj preminulih poprilično veći nego što se objavljuje.

A nije mi jasno ni kako ni malo nikome nije sumnjivo da već više od deset dana imamo po jednog preminulog dnevno, msm mogli bi malo da šaraju.. ali sigurno kontaju, narod je stoka, jede šta mu se servira..

Ojjjj Boroo pevaćeš nam opeeet!RIP

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zašto misliš da nema smisla?

Ovim ciframa može da se manipuliše samo tako, i to ne pričam samo za Srbiju, meni su prvo za oko zapale Francuska i Španija, do pre mesec dana su imali u proseku 500-700 preminulih dnevno, poslednje dve nedelje se prijavljuje po deset-dvadeset! Da ne pričam o ovim okolnim zemljama koje gotovo od početka imaju neki minimalan broj žrtava od coronavirusa. Tako da sve zavisi od toga da li će nekoga direktno povezati za smrt od covida ili je riknuo prirodnom smrću, pošto u oba slučaja od samog početka važi ono da je preminuli imao "pridružene bolesti"

Share this post


Link to post
Share on other sites

1 hour ago, HUMAN said:

A nije mi jasno ni kako ni malo nikome nije sumnjivo da već više od deset dana imamo po jednog preminulog dnevno, msm mogli bi malo da šaraju.

https://www.njuz.net/vucic-dosli-smo-do-onog-trenutka-kada-bukvalno-mogu-da-izjavim-bilo-sta-bez-ikakvih-posledica/

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ehh pa kako sad kad se Vučić odavno hvalio kako oni prijavljuju svakog obolelog od kovida da je od posledica istog i umro (ponavljam kao Kresić Trpavčević, uz pridružene bolesti), za razliku od braće Hrvata koji su lažirali od samog početka, pripisujući npr srčani udar kao uzrok smrti, iako je osoba bila zaražena..

Ortakov ćale radi u jednoj od kovid bolnica (bgd), i reče da je prošle nedelje bilo tri do četiri puta više umrlih od kovida, tako da ne vidim razlog da i onomad nije bilo lažiranja..

Aj čekamo sutra krizni štab, da vidimo kako dalje.. ili ti je ravno sve do Kosova;)

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

rade mi dve rodice u bg bolnicama i ne pričaju ništa slično

ovo što Janković govori ima smisla, ali to radi i Nemačka, tako da mislim samo treba malo trezvenije gledati na ovo

već sam pisao da je korona respiratorni virus, dakle njega ima najmanje 5 puta više nego što testovi govore

ali ga ima i pet puta više i u Austriji ili Danskoj, ne samo u Srbiji

smrtnost je 1-2%, nije ni malo nije ni apokalipsa

ne volim bombastično novinarstvo, pogotovo politički motivirano

 

  • Downvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pa ja i rekoh da mi nisu samo srbi sumnjivi, ne volim ni ja bombastično novinarstvo (pogotovo one što šire paniku..), ali i da ovi iz BIRN-a pričaju istinu nije to baš tako katastrofalno, za razliku od nekih evropskih zemalja gde su na dnevnom nivou bile takve cifre.. Zapravo najveću paniku u jednom trenutu i jeste sam Kovid širio, kad smo od njega dobijali one sms poruke da nam se sprema Italijanski i Španski scenario😆

Ne znam zašto bi dotična osoba imala potrebu da laže, za razliku od ovog režima kojem apsolutno ništa verovati ne treba, pa makar i bili u pravu😁

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ovde i ne udaraju na režim već Batut, znači ne znaju gde udaraju. Moraju se disciplinovati, lupetaraju previše.

Traže podatke od Batuta, Batut im da podatke, sve podatke dobili od Batuta a tvrde autoritarizam, diktatura, krije se od javnosti itd pa kako se krije ako su dobili informacije direkt od Batuta?

A pritom su dobili za umrle, dok u tekstu pišu i dodatno, da "prema saznanjima birna", i zaražene su krili. A ono niti su krili mrtve, jer podatke su dobili od Batuta, niti imaju osnova da pričaju da kriju zaražene.

Ne volim kad se manipuliše ovako, bolji je Radul kojeg boli kita za koronu nego kad mi ovako nešto serviraju. Neprofesionalno je.

Ja bih prvi voleo da imamo bolje političare na vlasti, ali kako s ovakvima.

  • Downvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bata legenda, ne mož njega čovek zajebat. Taj ne bi mrtav gladan uzeo od nepoznatog dobrog čoveka filiju dlakavog sira.

 

Rade meni rodice mečki na rupi u Beogradu, a i u Prokuplju ali oni veze nemaju, sve što je upitno šalju za Niš i pola njih veruje da je priča oko korone naduvana a ne smanjena, mnogi zdravstveni radnici u Prokuplju su preležali grip od nedelju-dve a odbijaju i dalje da se testiraju, legendarno, oni koji su umrli su testirani doduše.

Istina je da se na TV i u novinama umanjuje broj mrtvih odavno, i to samo u medijima, jer su ovo što je BIRN izneo zvanični podaci i gospoda je doktorski pokrila svoje dupe - zakon nije prekršen, sve je zavedeno uredno, ne žele tužbe od kojih bi većinu namestili u svoju korist ali bi deo tužbi a i nameštanje morali i da isplate, ali budući da zakon za to boli jaje, niko ne može da ih tuži što na TVu lažu ovu stoku od naroda kojoj su TV informacije dovoljne jer druge niti žele niti umeju da provere. Hidden in plain sight takoreći.

Ne razumem nevericu prema tome da su smanjivali broj mrtvih da bi mogli ranije da dignu zabrane pred izbore, a ne bi me čudilo ni da broj mrtvih do kraja juna dođe i do 1000 jer su svi slepci potrčali u kafane jer se COVID isključio tog dana kad su dignute zabrane i jer imam informacije od veoma iskusnih lekara koji su upućeniji u kvantitativni aspekt a takođe su i šokirano gledali kako se pacijenti sa simptomima težeg gripa naglo pogoršavaju (negde oko 10og dana bolovanja) i umiru (neverne Tome guglaju Cytokine storm) kao rukom odnešeni. Onda su se ispraksovali da hvataju taj 10. dan (što naravno varira koji dan gore-dole, uz praćenje parametara) i da tad seku imunosupresivima, smrtnost pada i jer oni uče kako da savladaju novu bolest. Ovo je važilo i u izvesnom broju slučajeva mlađih i prethodno zdravih ljudi koji su očigledno imali genetsku sklonost ka citokinskoj oluji i naravno nisu objavljeni. Ja čuo da je najmlađi preminuli pacijent bez registrovanih drugih bolesti, nepušač, sportista, imao 25 godina, što i nije tako nelogično s obzirom da je njihov imunitet spreman kao zapeta puška da ispali pomenutu oluju, naročito ako postoji sklonost. Rokne te sopstveni imunitet.

Možda (ali zašto da ne kad ovaj narod sve prihvata i ništa mu nije sumnjivo) neće opet policijski čas, ali će vrlo verovatno da se zatvore kafići i zabrane opet veća okupljanja, što nije bilo moguće zbog izbora, pa da vidimo. Malo se flattened tha curve pa se sad lakše tretiraju oboleli, ali je Infektivna Klinika krcata i razmatra se ponovno otvaranje eksluzivnih COVID centara.

Ovo što Janković priča NEMA smisla jer u 1)BIRN linku jasno piše broj ukupno pozitivnih i broj pozitivnih preminulih, i 2)jer ignoriše komorbiditet a glavna priča koju je trebalo uklaviriti od početka je da najviše stradaju ugrožene grupe pacijenata hroničnih bolesti koje COVID dokrajči i ne možeš onda da se pereš sa ''baba bi ionako umrla jer ima tešku srčanu insuficijenciju'' i ''bio je pozitivan ali umro od svoje hronične bolesti'' ako je uzrok smrti pneumonia, koja je opet u svojoj terminalnoj fazi 99% bakterijska pa možemo i tu da se igramo da nije COVID, ali za te bakterije virus prvo stvori sredinu, to je razlog zašto se Hemomicin koji nije antivirotik nego antibakterijski lek pokazao u nekim istraživanjima kao koristan. Da ne komplikujemo priču tek time što COVID, naročito kod ugroženih grupa, ne napada samo pluća, nego otkazuju jetra i bubrezi i tek tu opušteno možeš da napišeš da je uzrok smrti višestruko otkazivanje organa i puj pike nema veze što bio SARS-CoV-2 pozitivan.

Nemoguće je da pacijent koji je u lošem stanju od hroničnih bolesti, što podrazumeva slabiji imunitet, bude pozitivan na SARS-CoV-2, al' da ga on ne pipne nego eto umro od tih hroničnih bolesti.

Time mislim precizno na Jankovićevo ''Osobe koje preminu od svoje osnovne bolesti, nezavisno od toga što su inficirane virusom, ne ubrajaju se u žrtve KOVID-19. '' -- ovo je pljuvačina po Hipokratovoj zakletvi (xD) i zahteva oduzimanje licence u ozbiljnoj zemlji ili barem neku suspenzijicu. Obična igra rečima, šta ćemo da ubrajamo u COVID smrt a šta nećemo, važi, svinjo, ako ti tako kažeš.

Možda bi pacijent umro sutra, možda i za 15 godina, ali opet je i takav stav ovog morona očekivan jer je njima narod potrošan, bitno je samo da ostane gro biračkog tela, a vidimo da su tu stvari pod kontrolom. :haha:

Izvesni Janković naravno doktorski prejebao laike koji se primaju na ružičaste gluposti jer što one smanjuju stres.

 

Dodao bih, pošto ide i ta priča - da sam virus ne slabi, nego se polako stvara kolektivni imunitet te se usporava prenošenje, te priče kako virus tokom prenošenja mutira i time slabi nisu utemeljene na detektovanim genetskim promenama na virusu (koje se prate, ja koliko videh ustanovljene su dve SARS-CoV-2 genetske varijante) već na promenama u viral loadu koji je obično statističko maskiranje jer se trenutno zbog dostupnosti i boljeg kvaliteta testova testiraju i oni sa mnogo blažim ili bez simptoma, i naravno da će izmereni viral loadovi da budu u većini manji nego na udaru pandemije kad su testirani samo najteži slučajevi. Eto nove prilike da Bata koji ništa ne razume citira Marka Tvena i opet napadne statistiku, tu prelepu disciplinu 😛

  • Like 1
  • Upvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pa nisam ja samo čitao Jankovića, imam 10 zdravstvenih radnika u familiji i oni koje sam pitao za Jankovićev odgovor rekoše da ima smisla.

 

Ima smisla donekle i tvoje, naravno. Samo, to što si rekao bi značilo da kome otkažu bubrezi, a pritom je bubrežni bolesnik inače, da su mu otkazali zbog korone. To već ima manje smisla.

 

Ako si propustio, birn je izbacio podatke osobe 1939. godište, aj nemoj Jankovića zajebavat za to, ok? Tog bi pokosila i prehlada.

 

Pritom, simptomi se i ne razvijaju tako samo od korone, virusi se prenose u množini, pa neko ima grip i koronu i nešto treće istovremeno, zbog čega se treba vakcinisati za grip naredne sezone recimo.

 

I zamisli sad, nekome otkaže bubreg a šanse da mu bubreg otkaže bez korone su 80% i mora da mu je korona otkazala organ?

 

Pa ja bih se ipak držao ovog Jankovića nego sad nekih glasina. Rekli su na N1 usred korone da je medicinska sestra 1983. godište umrla od korone.

 

Oćemo li dobiti ime i prezime napokon?

 

Dakle, mnogo si ti to svukao na svoju vodenicu a na koga se pozivaš, N1...

 

 

  • Like 1
  • Downvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

28 minutes ago, Dead Man Drinking said:

Imam rak, ostalo mi par meseci života, pregazi me auto na ulici, podlegnem povredama u bolnici i tamo mi kao uzrok smrti stave rak?

Ako je za volanom bio Babić ili bilo ko drugi od funkcionera na vlasti, da;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...