Jump to content

Recommended Posts

Quote

Larska je vokalno/instrumentalni bend iz Kragujevca. Početkom januara 2015. Luka Stoisavljević (bas/vokal) i Dušan Lazić (bubnjevi) počinju sa stvaranjem autorske muzike. Naziv benda, proizašao je iz igre slogova reči ,,SKALAR” – fizička veličina koja nije odredjena pravcem i smerom, već samo intenzitetom. Bend se time vodi i danas, bez pritiska i uslova da njihova muzika bude usko žanrovski odredjena. Kasnije se bendu pridružije Filip Stanković (bas) čime novonastali trojac, koji čine dve bas gitare u eksperimentu sa raznim efektima, energičnim ritmom i vokalom, dobija karakterističan zvuk. Početkom septembra 2016. na mesto drugog basiste dolazi Duško Jovanović, tako da trenutnu postavu čine: 1. Dušan Lazić (bubnjevi), 2. Luka Stoisavljević(bas/vokal), 3. Duško Đed Jovanović(bas).

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 1 month later...
  • 4 months later...
  • 1 month later...
  • 1 year later...

U petak, 30. decembra 2022. godine u Zappa Bazi, sa početkom u 20:00 nastupiće bend Larska, naširoko poznat poštovaocima prepoznatljivog zvuka!
U prednovogodišnjem nastupu koji će trajati do 23:45, priključiće im se gosti i prijatelji i izvesti svoje jedinstvene numere.
Prvih 50 ulaznica za koncert moguće je nabaviti po promotivnoj ceni od 500 RSD u Zappa Baru u Kralja Petra 41 (Stari grad, Beograd).
+++
➤ LARSKA
Kragujevački trio koji kombinuje različite uticaje (stoner/grunge/psych/shoegaze/hard core/desert rock) u neobičnoj postavci – bubnjevi i dve bas gitare. Njihov masivni zid zvuka uz pregršt upotrebe efekata u osnovi podseća na dobro poznate sastave iz 70ih i 90ih, no Larska uspeva da dokazanim formulama doda lični pečat uz svež i drugačiji pristup. Larska svojim debi albumom „Can’t Steal it“ 2019. pokazuje da ima zreo i izgrađen stil, a pohvale stižu sa svih strana, čemu svedoče brojne strane i domaće recenzije u kojima možete pročitati da je po svim parametrima "Can’t Steal it“ vrlo kvalitetan album koji je slovio za jednog od domaćih kandidata za album godine, po Balkanrok redakciji "Can’t Steal It" se našao na listi "Top 25 regionalnih albuma 2019.", Helly Cherry Webzine je takođe album svrstao u svoju godišnju listu "50 regionalnih izdanja po kojima ćemo pamtiti 2019.", i ne treba zaboraviti, da je ovaj prvenac okačen i na jednoj od najvećih Youtube platformi koja promoviše stoner/doom muziku "Stoned Meadow of Doom" (https://www.youtube.com/watch?v=ohQnBW8nZ5s&t=1432s... ), a nakon objavljivanja album je doživeo i radijsku premijeru, emitovan na radio talasima u regionu ali i u Poljskoj, Mađarskoj, Nemačkoj, Ukrajni, Holandiji (na top listi, rame uz rame sa "velikanima" - "Elder" / "Valley of the Sun"..).. i više od nedelju dana bio na samom vrhu top liste radija-Houston, Texas US.
Nakon nekoliko zapaženih nastupa sa "The Re-Stoned" i "Stoned Jesus", kao i 2. nastupa na "Hali Gali" showcase-u, i promociji u Drugstor-u Bg - bend nastavlja sa koncertima - kako bi zaokružili promociju objavljenog albuma, koji je dostupan i u fizičkom izdanju - CD izdanje i izdanje na kaseti, a ujedno i najavili novi - još uvek neobjavljeni drugi album koji će predstaviti publici uživo na predstojećim natupima.
......
➤ Instagram: https://www.instagram.com/larska_kg/
➤ Facebook: https://www.facebook.com/larskaband/
➤ Bandcamp: https://larska.bandcamp.com/album/cant-steal-it
➤ Deezer: https://www.deezer.com/en/album/105701922
➤ Apple Music: https://music.apple.com/us/album/cant-steal-it/1474078205
➤ Spotify: open.spotify.com/album/5EqvF2Jb2fja3TFyAtSCbF
➤ Soundcloud: https://soundcloud.com/user-486798513
➤ Booking: [email protected]
.....
➤Recenzije:
Balkanrock - https://bit.ly/2sLWYHW
Headshotmusic UK - https://bit.ly/2PBloN2
Serbian Metal Portal - https://bit.ly/38WVAT6
Baltazar Rock UK - https://bit.ly/2EAOrtW
Andrea Kane - https://bit.ly/2SjfthF
Helly Cherry Webzine - https://bit.ly/2rd1DCe
Liman Crew - https://bit.ly/2r52FQu
Mulj.net / Bučan pas - https://bit.ly/2PG2epz

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 10 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...