Jump to content

Bendovi koje ste propustili


Haos sam ja

Recommended Posts

Ja sam generalno imao tendenciju da propuštam sve ono što ima fazon preko 25 albuma. Gledam da preslušam celu diskografiju kad u nešto uđem, ali kad skontam koliko ima posla, izmaknem se. Tako su mi na primer Zappa, Stones, Dylan i tako neki velikani tek poslednjih godina došli na red - rešio da ostavim svoj OCD po strani i poslušam samo "najpoznatije" albume, tj. nekih desetak do petnaest, umesto 25. :haha:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Savatage ekipa, ajde poteraću čitavu diskografiju, mada biće to veliki poduhvat.

Apropo priče o bendovima koje pre nisam slušao:
 


Da kažemo da je post-doom metal godinama već u nekakvom ružnom čistilištu i da se tu šta retko kada viđa i čuje sa muzičke strane da je otkrilo toplu vodu.
 
Pa drago mi je da sam naleteo na temu o Obscure Sphinx jer sam tako došao i do ovog albuma za koji tvrdim da ispunjava više stavki da uđe u zapostavljene klasike.
 
Na prvu loptu, mislite da je to klasičan doom bend sa izgradnjom rifa i repeticijom, ali onda uplivavaju pejzaži post rock-a i vode vas na sva mesta na koje niste očekivali da će te ikada svratiti.
 
Svemu tome pridodaje pevačicin raspon vokala je zaista veliki podvig, od vrištanja iz stomaka, sa lakoćom prelazi na klin vokale i dolazi do eteričnih šaputanja, i sve je to upakovano sa vrsnim muziciranjem.
 
Malo me samo smorilo saznanje da su bili kod nas u Beogradu, i što se to verovatno više nikada neće ponoviti, cest la vie.

Share this post


Link to post
Share on other sites

ja nisam nikakav punk ni hardcore u zivotu slusao pa onda ne znam ni sta je dobro ni koji je kriterijum da bi nesto bilo dobro.

kapira da nema sanse da cujem razliku izmedju nekog kultnog benda poput Minor Threat i nekog loseg benda iz Rumunije koji pokusava da zvuci kao Minor Threat. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

nedavno sam baš skapirao da je Gallows - Grey Britain album kojeg bih preporučio metalcima koji nikad nisu slušali hc/punk, pa eto :haha:

inače propustio sam da ljudski čujem gomilu uglavnom heavy/thrash/prog bendova koji nisu baš ono enciklopedijsko znanje ali jesu opšte poznati, kapiram da je tako bilo sa dosta nas koji smo se ubrzo po otkrivanju metala strmoglavili u ekstremnije fazone pa posle krpili rupe. onaj fazon, nije da ih baš uopšte ne čuješ nego se "očešeš" po koju pesmu tu i tamo i na tome ostane

eto ponajviše mi je uvek Voivod bio asocijacija na bendove koje treba bolje da upoznam i zapravo sam započeo tu operaciju pre nekog vremena, ultra-sporo doduše 😄

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

u da, ceo melo death mi je uglavnom stran, ne računajući Dark Tranquillity diskografiju, pošto njih baš volim, i Slaughter of the Soul
In Flames, Soilwork, ostatak AtG diskografije i drugi bendovi iz tog žanra - nemam pojma šta se tu dešava, čuo sam poneku pesmu i sve to mi je bilo jako dosadno


za one koji nisu slušali Savatage - meni Edge of Thorns keva, omiljeni uz Hall of the Mountain King

Share this post


Link to post
Share on other sites

Voleo bih detaljnije da istrazim goth rock scenu beyond onih najbitnijih imena tipa SoM, The Mission, FotN... koje poznajem.

Takodje od stvari koje bih voleo da cujem a nisam jos tu je masa preporuka koja se provlaci po forumima i koje mi na oko deluju primamljivo ali ne moze se sve postici. U sustini vreme mi je neprijatelj, i to sve vise kako sam stariji a sve manje cu ga imati. Posebno se obeshrabrim kad vidim da bend ima hrpu albuma a ja ako slusam nesto krenem od pocetka i slusam lepo sve detaljno, nisam u onom modu ''daj mi naj album i cao'', volim da vidim kako se stiglo dotle :haha:

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pitanje je pre svega šta znači "propustiti" neki bend. Ja u svojoj manijakalnosti mislim da sigurno ništa bitno nije da nikad nisam barem probao da slušam. Sa druge strane, u mojoj knjizi je propuštanje davanje prave šanse nekom bendu i/ili pošten prolaz kroz diskografiju.

Sa te strane, na primer, trenutno "nadoknađujem" Borknagar, čija su mi se poslednja dva-tri albuma baš svidela, a nelad sam ranije radove u prošlosti probavao i to mi je u tom trenutku bilo preko glave jednostavno.

Tako da, u tom nekom smislu, najveći sam offender za:
power/prog - Queensryche, Ayreon
heavy - Ozzy solo
black - Darkthrone, Marduk
rock - Beatles, Misfits :haha:
death, doom - hm, ovde sam zadovoljan :haha:

Mind you, do prošle godine sam i Tool tako "propuštao" i onda posle date šanse def odlučio da je to možda i najdosadniji bend kome sam naširoko davao priliku.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...