Jump to content

Hooded Menace


Haos sam ja

Recommended Posts

Dobro poznat i priznat finski doom/death bend koji imho nema neku mrlju u diskografiji. Dosta prljav zvuk ih je često nanosio na death stranu, ali mislim da su suštinski ipak doom-eri, inače izbacivali albume i za Profound lore i za Relapse, a trenutno su na Season of mist. Glavni autor i jedini originalni član je Lasse Pyykko koji ima još sijaset side projekata. Meni omiljeni albumi od njih do sad Effigies of Evil i Darkness Drips Forth, mada nedavno izbačeni šesti LP The Tritonus Bell preti da svim prethodnicima pomuti slavu, zdrava doza heavy upliva i melodike, dosta catchy album iako i dalje u death/doom okvirima. Imaju još brdo splitova i EP-ova, koje sam slabije ispratio.

Pominjali su se dosta na ovom forumu al ne zavrediše svoju temu do sada, pa da se ispravi ta nepravda.

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 1 month later...
  • 11 months later...

Vadim malo temu iz naftalina bez razloga ali jednostavno moram da kazem da mi poslednji album ne napusta plejlistu otkad je izasao.

Otvarac je lepo rekao da nemaju mrlje, pratim ih od pocetka i uvek su bili veoma dobri ali jednostavno me nista nije moglo pripremiti na ovaj kvalitet.

Ovi 80s uplivi su se pokazali kao dobitna kombinacija, npr kad krene Chime Diabolicus pa posle King Diamond rifa uleti doom death mrvljenje uvek ovlazim gacice pomalo. Kad spomenuh KD, Andy je dao albumu savrsen zvuk a mozda mi najlepse leze gigantski bubnjevi. Ima tu i upliva 90s Beauty in darkness zvuka, sve je savrseno odmereno, klavijature bas kako treba i gde treba, pa i zenski CF vokal uleti u pravo vreme. Tacno se cuje da iza benda stoje iskusne glave naslusane svega i svacega. Hell, toliko je dobro sve odradjeno da mi se cak i video za Those Who Absorb the Night dopada, super im lezi paucina ona. Obrada WASP je bonus, dobra je al meni nekako lepse tece album bez nje.

Sve u svemu, The Tritonus Bell je jedan od najboljih Metal (sa gigantskim mudatim M) albuma u poslednjih nekoliko godina. Prosto se plasim da vidim gde ce ici dalje jer mi je ovakav album zaista tesko nadmasiti.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...