Jump to content

Recommended Posts

Čudi me da nema teme o ovim versatilnim Novosadistima. Pa red bi bio, konačno smo dočekali da u 2022 godini ugledamo drugi album, pod imenom Tona - Tona, u izdanju Idiotskog internata domaće DIY kuće koja je do sada objavila Kratom, Konvoj Bonton Bajkera i slične bendove iz underground miljea.

Tona je još početkom 2000tih ubola zlatnu nišu stoner rock koji je tek bio u ekspanziji i prvenac je pokupio putem interneta dosta pohvala, čak su i završili na nekolicini bitnih kompilacija koja su obrađivala kultne bendove. 

Uglavnom kada bend napravi tako veliku pauzu, 2008. 1000 prvenac u izdanju SKCNS, i sada 2022 se vraćaju i udaraju jako. Da se razumemo nema ovde ničeg novog u smislu otkrivanja tople vode, ali ako volite nadrkane rifove i prženje naći ćete zadovoljstvo. Trenutno je novi album dostupan putem bandcampa, ali biće i diskova do kraja godine putem benda i izdavača.

a2032413013_10.jpg

Tona - Tona 2022

Ujedno je zanimljivo da mi je Tona bio prvi intervju koji sam radio u životu sa domaćim bendovima i uvuklo me da pisuckam za Trablmejker i kasnije za Time Machine Music. Pošto je Trablmejker rahmetli odavno, uspeo sam da iskopam intervju pa ko voli neka izvoli: Trablmejker Tona intervju 2009

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...