Jump to content

2023.03.08. *Atom Akademija, Beograd* Grima


Kumodraski Vo

Recommended Posts

Grima premijerno u Beogradu!

317868452_561668472634918_23038881305469

Iz dalekog Sibira u Atom stižu black metal blizanci koji se kriju iza imena Grima! Datum za pribeležiti je 8. mart 2023. (sreda). Ulaznice uskoro u pretprodaji.

Prema Google Mapama od Beograda do Krasnojarska ima malo manje od 6500 kilometara. Minimalno toliko će da prevale Morbius i Vilhelm, blizanci koji su osnovali ovaj bend 2014. Započeli su kao isključivo studijski projekat, a prvi nastup uživo imali su tek 2021. Njihov zvuk može se opisati kao atmosferični blek metal s folk i pagan elementima. Dosad su izdali pet albuma, dok će aktuelni “Frostbitten” (2022) promovisati ovom prilikom u Atomu. Grima je inače vrhovni bog koji čuva one koji žive u šumi, ali kažnjava sve koji ne poštuju prirodu. Zanimljivo, u španskom jeziku grima označava osećaj koji imamo kad neko noktima ili kredom zagrebe po ploči ili nekoj sličnoj površini.

ODNOS PREMA RATU U UKRAJINI: Bend je osudio rusku agresiju na Ukrajinu te sudelovao u skupljanju novaca za žrtve rata, kao i ukrajinske muzičare koji su zbog toga morali da otkažu turneje.

Youtube: 


Facebook: https://www.facebook.com/grimablackmetal
Spotify: 


Instagram:  https://www.instagram.com/grimablackmetal/?hl=en
Bandcamp:  https://grima.bandcamp.com/music 

Fejsbuk event:

https://www.facebook.com/events/889481245747949

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 2 months later...

Bogami sabiše Rujkani opasno mogu vam reći.

Predgrupa su bili momci iz Inđije - Pustoš. Dosta mlad bend, album zvuči korektno ali uživo se baš oseti neiskustvo, prilično je sve to zvučalo amaterski i naivno od vokala preko instrumenata ali oseti se iskren pristup i mladalački entuzijazam tako da podrška za ovu ekipu iako ima što se kaže baš dosta mesta za napredak.

Grima su razbili, zvučali su i izgledali baš svetski. Zanimljiva postavka sa 3 gitare i nijednom bas gitarom, ne znam čemu takvo opredeljenje ali definitivno se osetilo da fali nižeg registra da poveže srednje i visoke tonove. Zvuk je na početku bio jako rasparen ali se sve stabilizovalo pri sredini prve pesme (koje su ionako dosta dugačke) i može se reći da je tonac odradio odličan posao imajući u vidu prostor. Bend odlično izgleda scenski, sa maskama koje asociraju na šumske paganske bogove, svi članovi su bili veoma dinamični na bini uz stalno lomatanje tamo vamo. Bubnjar je sabio jer nije samo prikucavao nego se baš poigravao ritmički i imao dosta maštovite prelaze. Ovo im je valjda prvi datum turneje, u Atomu je bilo puno kao u prknu (rasprodat koncert kako objaviše organizatori) i atmosfera je bila vrhunska, dosta šutki, headbanginga i opšteg ludila. Pohvale za bend i što ništa nisu pričali sa bine već samo gestikulacijama stavljali do znanja publici da su zahvalni na takvom prijemu. Nisam kupovao nikakav merch ali je bio solidan izbor i stvarno je ovaj bend spreman i za proboj na zapadno tržište.

Što se publike tiče, rekao bih da je bilo 50-50 između naših i Rusa, ok neki svet za divno čudo. Ruske metalke izgledaju još grđe od naših, nema tu leba ko se tome nadao nešto.

Sve u svemu - odličan događaj i mislim da sam dobro izabrao kad sam dao prednost ovome u odnosu na Nadju, baš mi je prijalo a i nisam bio u ovom Atomu još od Yawning Man kada je bilo prisutno 20ak ljudi, ovde po mojoj proceni 100 do 150, ne znam tačno koliki je kapacitet. Zauvek će biti smešno što je pored Atoma neka seljoberska kafana gde su ulazile ulickane cice iz računovodstva raznih korporacija i braćale dizelaši.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dragstor i Platz su Vembli za ove kršine u kome se uglavnom organizuju svirke.

Ipak,ovaj Atom je van konkurencije,aplauz za taj mozak koji je izdelio dva prdeža na Atom i kafanu.

Cenim da su dame iz kafane sinoć uživale u miksu tamburice i sibirskog BM...

Share this post


Link to post
Share on other sites

U Kuglašu sam poslednji put bio na Left lane cruiser pre par godina,vaistinu teška karina od mesta,mrtva trka sa 1 Atomom.

Ipak zasluženo mesto najgoreg mesta za koncerte drži ono dupe na Vračaru gde sam gledao francuski Monolithe,qq kakav trešić od prostora.Ne mogu da setim ni kako se zove,a mislim čak i da nije imao neko "zvanično"ime😂

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...