Jump to content

Divlje Jagode


Recommended Posts

SLusam prosle nedelje 202 i ona kaze evo jednog starog heavy metal benda Divlje jagode , :? :? ja lino mislim da su oni neki stari yu rock tipa neznam bjelo dugme itd sta vi mislite

 

E pa gresis.Jagode su oduvek svirele HARD ROCK i HEAVY METAL

Doduse imali su izlet u pop vode sa jednim albumom.Bili su dosta poznati po baladama.

Share this post


Link to post
Share on other sites

E evo ovako,nisam bas veliki strucnjak oko njih,ali album MOTORI iz 1982 je recimo odlican..Muzicki naravno.Vokal je tu upropastio pesme..Alen islamovic , hah.Vidis to je bilo pre KILL EM ALL a , mislim kod nas,distorzija cepa,a solo ...Ima i onih jazz solaza,sto je i teze za svirku...Za to vreme i za svetski pojam je to bilo heavy,a gde kod nas...To ti je bo jedan od bendova koji nije bas puno kopirao inostrane kao sto to danas cine nasi bendovi...SEAD-ZELE LIPOVACA JE LEGENDA,naravno!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja znam da je postojala jedna prava HM grupa iz Slovenije i zvali su se Pomoranca ili Pomorancina...Neshto na tu foru...Izgubio im se svaki trag i jako davno sam ih slushala ali ona muzika mi je zestoko ostala u svemu...Razlikovali su se od Divljih jagoda ali shto se tiche glavnopomenutih...volim prvu postavku...Kasnije su dosta oslabili...Dodjoshe sladunjavi... :evil: ali ajde...Jagode su jagode...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja znam da je postojala jedna prava HM grupa iz Slovenije i zvali su se Pomoranca ili Pomorancina...Neshto na tu foru...Izgubio im se svaki trag i jako davno sam ih slushala ali ona muzika mi je zestoko ostala u svemu...Razlikovali su se od Divljih jagoda ali shto se tiche  glavnopomenutih...volim prvu postavku...Kasnije su dosta oslabili...Dodjoshe sladunjavi... :evil:  ali ajde...Jagode su jagode...

Zvali su se Pomaranča. Kad je Laki bio ovde u beogradu za Novu godinu, našao sam na berzi na diksu njihov album iz 1995. "Takoj Se Dava Na Dol". Tu je već samo hard rock i to ne preterano interesantan, ali opet drugo je to vreme.

Nisu Helloween 1984 zvali death metalom. Opet zabuna. Učestvovali su na kompilaciji koja se zvala "Death Metal" i na kojoj su još svirali Hellhammer (valjda zbog njih naziv), Running Wild i Dark Avenger.

A Jagode su super, bar pesme "Čarobnjaci", "Morison", "Let na drugi svijet", "Ciganko" (iako je tekst bezveze), "Motori", "Šampioni"...

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 5 months later...

Eh, da, kad već pričamo o velikim zajebima...

Naš omiljeni domaći gitarski heroj iz '80-ih Zele (ma valjda znate ko je Zele) je neke 1986. u Londonu nešto muljao i sarađivao sa Don Airey-em, koji je tom prilikom vidjeo njegov potencijal i pozvao ga u Whitesnake. Zele je to odbio sa obrazloženjem da hoće da se koncentriše na sopstveni rad odnosno proboj Wild Strawberries u svijet... OH ZELE, YOU STUPID MOTHERFUCKER!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bogami ja mislim da se radi o dezinformaciji, to za zeleta...Tada su jagode bile neprekidno u nasim novinama i tracevi su poprimali neverovatne razmere. U realnosti sve je to bilo prilicno skromno. Oni su odsvirali svirku u Marque klubu 1986 ili 87 i dobili neki deal sa malom Disko-kucom da se njihove stare stvari prepevaju na engleski. To je izaslo u svih 5000 primeraka, a onda je Alen shvatio da je bolje Golub u ruci nego vrabac na grani i otisao u B. Dugme. Naravno za Zeleta su kolale neverovatne gitaristicke price bez obzira sto u stvarnosti covek nije odmakao dalje od nekih osnovnih elemenata svirke, al ajd sad biggrin.gif

On je verovatno najizvikaniji gitarista stare juge (nezasluzeno)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jebeš ga Dušane, ja ovo kopam iz kojekakvih knjiga istorije dok ti znaš stvari iz prve ruke smile.gifsmile.gifsmile.gif

Nego, to je informacija iz Yu Rock Enciklopedije (Janjatović), tako da je moguće da je netačno ili da je preuveličana stvarna situacija (ako bude trebalo, napisaću još koji detalj koji je tamo naveden) ali morate priznati da u svakom slučaju jako zanimljivo zvuči. Gdje bi mi sad bili da je Zele snimio '1987'?

P.S. Možda opet krenem nešto raditi za novine, pa vježbam grandioznost pristupa. Zvučalo je zajebano, zar ne? ... Ko u 'Svetu'...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jebeš ga Dušane, ja ovo kopam iz kojekakvih knjiga istorije dok ti znaš stvari iz prve ruke  

smile.gif Ej bato, necemo opet tu pricu o kostobolji i starackim problemima biggrin.gif

Jagode sam gledao na turneji sa tifom. Nije zele bas tako los, treba znati i umeti svirati na "snazi" itd, ali definitivo je uvek bio ispod nekog svetskog proseka. Ili jednostavno, bolje je reci da on nikada nije bio hi-tech gitarista.

Da ti pravo kazem imao sam priliku da provedem neko kratko vreme u drustvu i razgovoru sa Zeletom. Ovde je jedan tip svojevremeno drzao mesto za svirke. Doticni je inace nesto i pevao ( i to dobro), sad je otisao napolje i zameo mu se trag. Zele je bio tu dan dva da bi pricao sa njim o eventualnom dolasku doticnog da peva u D.Jagodama. (Tifa je upravo bio otisao iz Jagoda) Mi smo bas to vece svirali, tako da sam imao prilike da popricam sa njim, da ga priupitam ovo-ono u vezi sviranja gitare, a on je bio u dobrom fazonu pa nam je uradio zvuk, i ostao posle celu svirku.

Izgledao je kao OK momak, bio je u vrlo normalnom fazonu. Posle sam bio glavni baja u drustvu jer sam dobio kompliment da "klinac je stvarno dobar, bice nesto od njega" :mrgreen:smile.gif:mrgreen:

 

Off topic: Boro, sta si radio za novine?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pa ovako, ja Jagode nikad nisam volio niti slušao, tek sam nedavno poslušao neki disk sa najvećim hitovima čisto iz poštovanja prema starim ljigavim heavy rokerima... Not my cup of tea. (Dok se jedan moj drug zaklinj'o u 'Čarobnjake' ja sam mu uvijek kontrirao sa prvim albumom Vatrenog poljupca. Bio sam živahno dijete.)

Zele je OK gitarista, ništa više od toga. Što se mene tiče, jači je po pitanju stila nego tehnike, i veći je LIK nego što je gitarista... Lijepo mi je čuti da nije u nekom ego tripu već da je normalan čova. I da je odbio Whitesnake! (Ovo sam nabacio samo da mi ne bude čitav post off topic.)

 

A sad ovo off topic, ja sam nešto sitno pisao za neke omladinske novine o muzici, uradio sam nešto retrospektivnih članaka, nešto recenzija i taman sam krenuo pripremati neki feljton kad su krenule pristizati dobre pare, i vidjevši to shvatio sam da je 'vrag odnio šalu' pa sam prestao. Ovo je šala naravno, ali radije ne bih navodio razloge zbog kojih sam se prestao tim baviti...

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 3 months later...

Pa evo ja rek'o da obnovim neku pricu o ovom bendu!

 

Bend koji radi jaaaaako dugo i koji je evo i objavio novi album"Od neba do neba".........ni malo los album.....novi pevac ,Lipovaca naravno!!!

 

Inace Jagode su zaista fenomenalan bend........dosta dobrih pesama......Sto vijekova,tj pretposlednji album je fantastican....meni licno naravno........eh samo da dodu.....bice cudo!!!

 

Pa ajde sad komentarisete ovaj novi album.....po meni pesme ovog albuma su Kap po kap i Dobro dosla ljubavi.........jednostavne,ali tako nalozene pesme......uffff........strava su!!! Na ovom albumu su ponovo obradili Motore,sa ovim novi pevacem Perom Galicem,mene je licno ta pesma uvek nervirala,jos kad sam bila mala.......bilo mi je debilno da se neko tako drekenja o motorima.....i to bas Alen,iako mi se svida njegov glas........tako da ni ova verzija mene ne odusevljeva!

 

Moja preporuka je album Sto vijekova 1996,odlican heavy,imaju 2 pesme na engleskom i 1 instr. i album je odlican!

 

Ako ima zainteresovanih za ovaj novi album,nasla sam dobru recenziju na nekom bosanskom sajtu pa pogledajte.Adresa je:

 

http://www.members.shaw.ca/zenit1/rec_jagode.html

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...