Jump to content

Abigor


scissors

Recommended Posts

Heidenreich

 

Kako to da slušaš Heidenreich, a ne sviđa ti se Channeling? Meni baš liče ta dva albuma. Trance of an Unholy Union je ladno mogao da izađe kao Abigor. Jedina razlika je ritam mašina.

 

+1, mislim da sam to napisao negde na podforumu. Pitao sam se koja je onda uopšte svrha Heidenreicha kao benda :mrtav:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Iskreno ne baš preterano, mada mi je bolje leglo od Quintessence kompilacije koju sam teškom mukom preslušao. Sad kad sam popunio tu istorijsku rupu kapiram da je PK na Heidenreichu našao inspiraciju za kasniji pravac Abigora ali meni nekako Heidenreich bolje ispade.

Ne znam, ne mogu taj Channeling pa to ti je :haha:

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 5 months later...
  • 1 year later...

Imao sam čast da preslušam novi album, instrumentalnu verziju doduše, i mogu da kažem da dobro zvuči. Kome su se svidela poslednja dva (mislim na Fractal Possession i Time) svideće mu se i ovaj novi, Leytmotif Luzifer treba da se zove. To je možda i jedina mana, jer ne zvuči nešto drastično drugačije od prethodna dva, a ranije su stvarno sa svakim novim albumom manjali stil maltene. Ali ko zna kako će to da ispadne na kraju kad snime i vokale. Imam neki osećaj da se Silenius vratio u bend.

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 5 months later...

Ja bih čak i proširio i rekao da pretandrljaš sve, iako mi se neki albumi ne sviđaju reč je o stvarno kultnom i bitnom sastavu koji je na svakom albumu zvučao različito. Lični favorit i dalje Nachthymen, jbg kad sam 90's drolja.

  • Upvote 1
  • Downvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 6 months later...

Koji su najbolji Abigor albumi?

Onaj novi mi nije nesto.

 

Da ti odgovorim ovde, da ne razglabamo na temi o novitetima...

 

Njima se albumi baš razlikuju jedan od drugog. Možeš da nađeš BM maltene od svake sorte, a da pri tom nisu nikad pratili nikakve trendove. Meni lično najviše odgovaraju Fractal Possession i Channeling the Quintessence of Satan, odnosno Quintessence (ponovo snimljen album, svaka im čast kako su ga uradili), mada mi se ponekad učini da je neki drugi album najbolji jer sam u takvom raspoloženju. Najbolje da kreneš od početka i nemoguće je da ne nađeš nešto za sebe. Ljudima se uglavnom najviše sviđa Nachthymnen. Za ovih 20 i kusur godina nisu izbacili loš album, nikad nisu odstupali od toga što rade, a ne sećam se još puno bendova za koje može isto da se kaže, možda Marduk i Enthroned, tako da od mene imaju svo poštovanje.

 

Što se ovog zadnjeg tiče, daleko od toga da je album loš, ali razumem ako se nekome ne sviđa. U početku je baš težak za slušanje. Ni meni se nije svideo u početku, ali kad volim neki bend, a Abigor mi je možda i omiljeni, ne mogu da odbacim neki album dok mu ne pružim šansu. Na kraju se isplatilo, muzika je stvarno odlična, imam par zamerki tu i tamo, ali ništa strašno, osim što mi se oni popovski glasovi u par pesama nikako ne sviđaju, stvarno su očajno odrađeni. Sva sreća pa ih nema puno. U petoj pesmi pogotovo, a muzički je jedna od jačih na albumu.

  • Like 1
  • Upvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vidiš šta su ukusi (a to dosta govori i o Abigoru), meni su tvoji omiljeni možda i najslabiji Abigor radovi. Ja najbolje volim Nachthymen i Supreme Immortal Art, jebat ga leži mi taj 90s black samo tako. U svakom slučaju, jako originalan bend koji je drugačiji bukvalno sa svakom izdanjem a da to ima veze sa osnovnom idejom - e to se ceni.

  • Upvote 1
  • Downvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 10 months later...
  • 10 months later...
  • 3 months later...
  • 5 months later...
  • 3 months later...

Höllenzwang - chronicles of perdition

is now being sent off to the pressing plant. True to our continuing refusal of commercial marketing, there won´t be any fancy youtube video, tons of merch or other promotion campaigns. This is the first glimpse of what you could expect on the forthcoming album - condensed to 36 minutes of pure aural evil.

The only noteworthy information to pass on is the underlying musical / technical concept of the album: there is no - not one single - additional guitar track recorded. No additional melody, no solo, no doubletracks. Instrumentally, we limited ourselves to record a rather natural and direct album consisting of 2 guitars, a bass and „blastbeat“ free drums. To remember the original idea of early 90s Black Metal which always meant both - TRADITION and at the same time INNOVATION. The past is alive, the black flame burns bright - all hail darkness and evil!

 

https://luzifer.bandcamp.com/track/songpreviews-of-h-llenzwang

:rockdevil: :rockdevil: :rockdevil:

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...