Jump to content

King Crimson


Formentera

Recommended Posts

  • 8 months later...

Karta za 1.12 pazarena.

 

Srećo, eve me.

 

Nisam znao da su prosirili evropsku turneju. Eto prilike da ih pogledam ponovo u Austriji:

http://www.bandsintown.com/KingCrimson

 

Fala ti za ovu dojavu k'o bratu, skoro sam merkao onaj Prag predugo pa ispušio, uopšte nisam ni razmišljao da će da šire turneju, a kamoli da proveravam...

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 3 months later...

Kao da nisam već dovoljno nahajpovan na decembar, evo ovog live snimka:

 

1473941452_1473935839_0a826fbc-a7c0-43b1-bb30-68cec0d965b1.jpg

http://www.mediaboom.org/458538-king-crimson-radical-action-to-unseat-the-hold-of-monkey-mind-2016.html

 

Nekako sam hteo da se čuvam da ne gledam/slušam snimke uopšte, ali kad ovo izađe, baš me povuklo. I zvuči bajno, dobitna kombinacija sa maltene svih albuma 70tih i novijeg materijala radi itekako. Nove pesme su možda najzanimivljija stvar ovde, pošto je mislim ovo prvo zvanično objavljivanje. I zvuče poprilično, pa, krimzonasto. "Suitable Grounds for the Blues" deluje kao potencijalna posebna dobrota.

 

Jakszyk je krajnje dobar, posebno na nekim starijim stvarima (sviđa mi se na Epitaph kako zvuči posebno), ali mi ipak još malo žao što Belew nije deo ove postave.

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ima li jos karata? Ne bi mi smetalo da ih čujem opet.

 

Ima, i to za obe večeri

 

http://www.oeticket.com/king-crimson-tickets.html?affiliate=EOE&doc=artistPages/tickets&fun=artist&action=tickets&erid=1539508

 

jel si isplanirao put vec?

 

jedan ortak iz NSa bi mozda kolima

 

Nisam još, daj neki kontakt/detalje na PM.

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 1 month later...

Curim na sve strane.

 

Pre maltene tačno godinu dana sam gledao u Beču fenomenalni Vektor nastup, i sad dakle King Crimson takođe u Beču, jedna za mene sjajna muzička godina zaokružena.

 

Ovaj koncert, na stranu očekivanja kako će biti, izbor pesama i sl., sam hajpovao kao retko šta drugo jer mi je konačno uletela prilika da vidim neki dinosaur-prog bend. Genesis, nemoguće, Yes, nije nemoguće ali sad već i postava na sve strane, Rush, verovatno nemoguće, itd. I onda odluči Fripp da nas usreći sve i napravi ultimativnu jebenu King Crimson turneju.

Ne znam stvarno kako su uspeli da ga nateraju na ovako nešto, jer je 99% karijere birao da ne gleda unazad, i sada odjednom pravi turneju koja span-uje apsolutno celokupan KCatalog. Ono, ne bunim se :haha: samo me interesuje šta ga smekšalo.

 

Fora sa tri bubnjara je glavni eye candy ove KC postave, bukvalno su u centru pažnje jer su ispred svih na bini i što imaju dva-tri mesta tokom setova da izvedu svoje mini-predstave (nazvati ono drum soloima je spuštati ih na nivo nekog random power metal benda), što ostali muzičari, van pesama, i nemaju prilike. Harrison fanboy sam od trenutka kada sam ga prvi put gledao live tamo 2010., i sad me je podjednako oduvao, ali gre'ota brata Mastelota zaboraviti, ima harizme kao kad bi sastavili mog drugara Staršutera i Mesaju (exCandlemass) i stavili ih na bubnjeve. Ima u nekom trenutku "razgovor činelama" između njega i Gavina, Gavin onako hladno-britanski samo zuri, a Pat se smeška i lupka, ne nikad da zaboravim tu sreću na njegovom licu.

Treći lik je tu od skora, i njega ponajviše pohvaliti jer je dopunjavao stare pesme na klavijaturama, i ono, ništa loše, ali mi nije privlačio toliko pažnje kao pomenuta dvojica.

 

Preraspisah se za bubnjare, za ostale malo manje, da ne dužim. Starije pesme su zvučale koliko god je to moguće, a na trenutke je zvučalo zastrašujuće, verno, plus je maltene svaka aranžmanski obogaćena, kako bi se iskoristio celokupan ansambl. Maltene svaka pesma koja ima neke varijacije u sredini iste je dobijala neki novi život ispred nas, i to su mi bili uberkul trenuci, kada se prepustiš samo njima da te vode, nebitno gde se stiže uopšte...ali ono, dođe se do sledeće strofe kad-tad :haha:

Jakkoa ne da sam prihvatio nego mi davao dodatna naježavanja sinoć zajedno sa muzikom, fenomenalno zvuči na starim pesmama, i verovatno je i on jedan od glavnih faktora što je ovakav KC trenutno moguć. Ne da ne verujem da Belew ne bi mogao/hteo da peva stare pesme, nego da mi se i vizuelno ne uklapa ovde, a i verovatno ne bi skidao Wettona i ostale onako precizno.

 

Lista za naše veče

http://www.setlist.f...ia-bfbb1ae.html

 

Niko me još ne ispravi tako da je valjda to to :haha: To sam posle 'certa radio po sećanju, tako da je samo možda raspored off.

Inače, za mobilne telefone ide najava na tri moguća načina pred nastup, da se obeshrabruje njihovo korišćenje, i podržavam to 100%. SWilson isto ima te molbe već godinama (sa manje-više uspeha), i uveo bih to kao neki zvanični bonton na, barem za početak, ovakve bendove. Oćeš da slikaš? Idi na Guns n Roses ili Acu Lukasa. Što reče Fripp, snimajte video očima, i audio ušima.

 

I da, za kraj ovog rant-a, grehotno i grešno bi bilo tihog vođu iz ćoška da ne pomenem. HodajućiSedeći ekscentrizam zvani Robert Fripp, suvereni bogotac svog instrumenta i sa 70 godina. Nije jedini 70godišnjak u bendu, ali jeste vodeća sila već evo skoro 50 godina, i u sve ono što smo mogli da čujemo sinoć nekako je barem u delu njegov pečat prisutan.

 

Kraj#2, umalo da zaboravim, a i već neko vreme sam hteo ovde da pišem, alal im grimizni plajvaz za setliste, jer svako jebeno veče em rotiraju koje pesme sviraju, em je raspored uvek potpuno nasumičan, tako da i ako znaš grupu pesama koju će da sviraju, apsolutno nikad ne znaš šta ide iza ćoška, što daje dodatnu magiju celoj stvari, jer čak i za te koje sam znao da "moraju" da sviraju, eksplozija od sreće kad konačno naleti u listi.

 

Jedina ovako za sad loša stvar što mi pada na pamet je što sam sinoć negde na pola drugog seta iskrizirao jer sam skontao da ovo sad gledam i verovatno nikad više :haha::(

 

tjdr. verzija: BOGTEJEBOUSEMEONONEROĐENOAAAA

 

p.s. Pozdrav poseban za kvalitetnu kombi-ekipu. Kvalitetni saputnici za kvalitetne koncerte, to se uvek traži.

  • Upvote 6

Share this post


Link to post
Share on other sites

Angelistore ne bih bolje srocila ovo sto si napisao... jos uvek sumiram utiske i ne verujem sta sam sve cula. Kada se zavrsio cert zanemela sam, znaci ides ulicom-spicio onaj vetar i sabiras utiske jer prosto kapiras da si cuo ono sto vise nikada neces cuti, svo vreme mi se jezila koza od setliste. Sve je bilo savrseno od zvuka, akustike, vizeulnih momenata (kiss pravilo: keep it simple and stupid, ali sa efektivnom promenom osvetljenja na 'red'). Najbolji koncert u mom zivotu sigurno.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ma, ovo gore je skraćena verzija, mislim kad bih opustio ruku da bi jedno 3-4x više utisaka mogao da napišem :haha:

 

E da, KISS pravilo je actually "Keep It Simple, Stupid" :D Ali se slažem za svetla, nikakve bravurije, ništa da skrene pažnju sa muzike....backdrop prosta plava zavesa...čak nije ni grimizna, hah.

 

Ladno su svirali Circus.

 

Respect...

 

I jako sexy "Indiscipline" verziju :]

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...