Jump to content

Tema za basiste


Nurg

Recommended Posts

imam dve Overdrive pedale (i planiram sad i treću)

interesuje me koje overdrive pedale imas i kakve su?

ja nameravam da kupujem i nesto se razmisljam o BOSS BASS OVERDRIVE i DIGITECH BASS DRIVER, imao sam priliku da probam bossa ali ne i da uporedim sa digitechom. i interesuje me koliko overdrive promeni zvuk bassa (u smislu koliko promeni punocu bassa).

10x unapred

Share this post


Link to post
Share on other sites

Najjednostavnije bih neke stvari objasnio kačeći semplove, no to ne mogu sada da uradim, jer sam na poslu :mrgreen: , a ko zna kad ću kod kuće imati dovoljno vremena da to uradim. Svakako bi bilo dobro da to uradim, ne samo zbog ovog odgovora, nego i da dopunim onaj review o BDI21.

 

Overdrive uglavnom ima znatne gubitke u bassovima. Retko koji ga nema. Kad ga uključiš, jednostavno pređeš u solo-gitaru. To uglavnom proizvođači pedala kompenzuju na taj način, što se na overdrajvove za bass ugradi potenciometar koji paralelno propušta i direktan signal, pa to kao kompenzuje gubitak. To im je valjda jednostavnije nego da naprave drajv koji nema gubitaka u niskim frekvencijama. Lično mislim da je to varka.

 

Ja imam jednu pedalu BOSS OD-2, koja radi skroz gitarski, i jedino je u takvoj nekoj priči i mogu koristiti, i slabo je i koristim, a druga pedala koju imam je Marshall Guv'nor Plus (GV-2). Ta već radi sasvim fino za bass, uprkos tome što je i ona gitarska.

 

Ne volim tu varijantu kada se meša čist zvuk sa overdrajvom. Vremenom sam razvio taj stav. Ne verujem u filozofije. Nađeš overdrajv koji ne gubi duboke i to je to...

Koji pasus niže sam celu priču u vezi ovog mog stava, i istorijat kako sam do njega došao napisao, ali sam to stavio na kraj posta iz razloga da ne smaram. Ako ikoga zanima, neka pročita a ostali neka se smatraju upozorenima.

 

U svojoj prilično dugoj potrazi za nekim normalnim overdrajvom za bass (detaljnije o tome u smaračkom delu ispod) je BOSS ODB-3 Bass OverDrive bila jedna od prvih pedala koje sam isprobao.

Pedala mi kao prvo nema dobru dinamiku. Prebudžena je. Preterana. Ako ti treba pedala za sviranje "For Whom The Bell Tolls" od 'talike ili onog prebuženog početka "Around the World" od RHCP, onda izvoli, ali ako hoćeš da imaš drajva sve vreme, zaboravi. Ne reaguje dovoljno na okidanje, uvek je u nekom HI-Gainu, a i karakter same distorzije je nekako veštački. Mislim uporedi ga sa distorzijom koju imaju gitaristi. To su uglavnom zdrave distorzije. I ni jedna ne pršti toliko kao ODB-3.

Digitech Bass Driver ima za nijansu bolji karakter samog drajva. Malko DELUJE prirodnije, ali je sav nekako kutijast, dok je BOSS ipak pored sve svoje sintetike ipak otvoreniji od Digitecha (govorim strikno o ove dve pedale, nemoj generalizovati to na nivou proizvođača).

Velik nedostatak Digitecha je to što nema Gain/Drive potenciometar. Praktično je distorzija uvek na panju. Ni to ne bi bio problem da ta količina distorzije nije preterana.

Obe pedale su svoje nedostatke sakrile dodavanjem potenciometra za mešanje direktnog sa distorziranim signalom (BALANCE kod BOSS-a, i BLEND kod Digitech-a). To je varanje ušinju po meni. Dodaš malo i clean signala pa se ni ne primeti koliko distorzija nema dubokih, i koliko je prštava.

Meni to sve nekako liči na ono "ajde da prodamo nešto i basistima, pa i oni imaju para...", i onda uzmu neki dist, prvi koji do'vate, dodaju mu opciju mešanja sa direktnim signalom (evo neka imaginos kaže koliki je to posao, mislim smešno...) i optuže te da "nisi u fazonu" ako ti se ne sviđa. Plate i pokojeg muzičara da je tu i tamo uključi, uglavnom na totalno nemerodavnim ili nebitnim deonicama i momentima, i eto ti navale kupaca. Cela ta priča oko endorsiranja mi je inače malo bljutava. Bio sam i ja sponzorisan i zvanični korisnik nekih gluposti onomad, od čega ni dan danas ne koristim ništa.

 

Tako da ti je moje mišljenje da pomenute pedale pazariš jedino ako ti treba baš takva prebudžena cyber-distorzija.

Ja sam sa obe pedale imao identično iskustvo. Pročitao review, strpao pare u džep i otišao u radnju. Isprobao je , i vratio se sa parama.

Naravno, ovo je MOJE mišljenje. Nisam ja sad tu neko posebno merodavan. Bilo bi dobro kada bi i drugi postovali svoja iskustva.

 

Osnovna stvar je da ne jebeš živu silu. Veruj samo svojim ušima.

 

Evo sada i onog dela za koji sam upozoravAo:

 

PAŽNJA! SMARANJE!!! SLEDEĆI DEO JE NAJPAMETNIJE PRESKOČITI!!!

 

Moja prva OD pedala je bila (i još uvek je) prastara BOSS OD-2. Od pre dvanaestak godina se ta pedala pravi sa remote jackom, i zove se OD-2R, no ja još imam taj muzejski primerak. Dobio sam je na poklon, dakle igrom slučaja sam došao do nje, nisam je birao. Koristeći nju sam uvideo nedostatke korišćenja gitarskog efekta na bassu. To, dakle, uprkos vaoma zdravom zvuku samog drajva, ipak NE radi posao. Za bass ipak treba nešto što ostaje prisutno u niskim frekvencijama.

 

Koristeći svoju (hronološki) sledeću spravu, procesor BOSS ME-6B, sam uvideo sve loše strane marketinga i šminke. Šta ćeš..., napaljeni klinac. Pročitao u katalogu, naložio se, skupljao pare godinu dana, i kupio ga bez isprobavanja. Tada je internet kod nas bio još pojam što je postojao samo "negde na fakultetu", i spadao u domen naučne fantastike, a niko u gradu nije koristio overdrajv na bassu (i danas sam jedan od retkih), pa niko nije mogao ni da me posavetuje. Taj procesor ima najgoru distorziju na svetu. Goru i od najgoreg ZOOMa. Mesec dana nakon što sam ja to go'no pazario se pojavio ME-8B, koji ima mnogo bolje distorzije (on je već ona varijanta koja ima kobajagi ugrađene konkretne bossove pedale, naravno sa standardnom opcijom mešanja direktnog sa distorziranim signalom, jer je po njihovoj logici to osnovna odlika distorzija za bass). Imao sam još od kupovime ME-6B preveliku promaju u džepu i previše velike magareće uši da bih kupio ME-8B, pa sam krenuo da koristim takav set-up, gde bih OD-2 vezao pre ME-6B, i na procesoru bih namestio prilično radikalan EQ, da kompenzujem gubitke. Pošto nisam mogao da koristim kompresor sa procesora jer je distorzija bila pre njega, koristio sam i kompresor pedalu pre OD-2, pa mi je trebao kvadratni metar ipo samo za pedale. (Posle sam baš tom igrom slučaja počeo da se zezam sa dva kompresora na clean-u, no to je druga priča)

 

Godinama sam svirao taj set-up, i u međuvremenu isprobavao svašta. Uspeo sam čak i iz ME-6B da izvučem vremenom neki pristojniji drajv, koji je bio kombinovan sa cleanom u paraleli.

Vremenom sam sve više prestajao da verujem tim nekim filozofijama oko paralelne distorzije, i koječega. Sve više mi je to bilo, što bi reko Vuk Karadžić, БУЛ-ШИТ!

 

Počeo sam potragu za drajvom koji mi ne prodaje priču i filozofiju, već jednostavno RADI POSAO! Dakle nešto što nema gubitaka na niskim. Potraga je trajala godinama, i zaista sam svašta probao, i najčešće bih se susretao sa više filozofije nego zdravog zvuka. Počeo sam da verujem isključivo svojim ušima. Dakle, bez filozofije, dobar overdrajv bez gubitka basova, sa dobrim dinamičkim odzivom, i zdravim tonom.

 

Mislim, imamo prilike da te stvari čujemo redovno. Htedoh sad reći Sheehan, ali on često koristi i mešanje sa direktnim signalom, pa primer ne radi u svakom slučaju. Ali eno ga skoro bilo koji zvuk sa finske scene, Nightwish na primer, Children of Bodom, pa Lullacry, itd... Svi imaju distorzije bez paralelnog clean signala, a ipak imaju duboke.

Machine Head je isto koristio taj zvuk bassa već tamo pre desetak i više godina. Znam da sam ja uvek zaplakao kad bih čuo bass na "The More Things Change", i dolazilo mi je da ME-6B bacim u klozet. Srećom pa Machine Head nisam slušao baš toliko intenzivno.

 

No, da ne pravim duplu digresiju, već sam i ovako otišao u lepu maminu sa ovim postom. :D

Još jedna stvar koju sam vremenom uvideo (pored toga da je varijanta mešanja clean zvuka sa distom sranje, barem meni) je ta, da na bassu sve treba da je umerenije. Previše efekta ugrobari prisustvo bassa. Važi i za distorziju. Ono što bi na gitari bio neki crunch, za bass je već sasvim dovoljna distorzija. (Osim ako baš namerno želiš da napraviš zvuk kao solo gitara, a la Cliff Burton)

Momenat kada sam prvi put bio zadovoljan ne-gubitkom niskih je kad sam se pre nekih 5 godina prvi put šteknuo u Marshall MKII, lead series. To je ona klasična Maršalova glava a la AC/DC, i Jimi Hendrix. Takvo nešto inače i Lemmy svira, i to je taj fazon koji je popularizovao Jack Bruce svojevremeno. To mi je bila svetlost na kraju tunela.

 

Prva uslovno rečeno pedala na koju sam naišao a da mi je zvučala super, je GITARSKI procesor ART ECC. veoma retka sprava. Američka. Kupio sam je samo zbog distorzije. Tip koji ju je imao do tada mi je prodao tek nakon što sam mu ja našao varijantu za jeftinog Marshalla JCM 800, i kad mu je ART postao suvišan.

 

Prva prava pedala, koja, ako je namestiš kako treba, nema gubitaka u basovima, sa kojom sam se sreo je Marhall Guv'nor PLUS GV-2. Pazi, bitno je da je PLUS, tojest GV-2, jer GV-1 ne može da nadoknadi izgubljene bassove. GV-2 ima taj DEEP potenciometar koji meni uvek stoji otpanjen. Bass čak i smanjim nekad, middle i treble po želji, ali DEEP uvek na panju, tako mi bass ima jednako dubokih kao i na cleanu.

 

E to je dakle moja druga pedala, i ona mi je uvek tu negde u rezervi, za slučaj da ART počne da zeza zbog nestabilnog mrežnog napona (jebiga navikao na ameriku...)

Takođe, ako me mrzi da teglim ART-a (dimenzije su mu jedno 50x40cm, pa ne staje ni u jedan ranac), onda često samo strpam GV-2 u džep od futrole, i to mi je 90% zvuka, a praktično ne zauzima mesta.

Super je u vezi nje što je ljudi prodaju za smešne pare, a pedala je za bass dušu dala. Ja sam je kupio za 30, a SasaAmonDin za 20 evra. Smešno.

 

BOSS OD-2 mi u zadnjih par godina stoji više kao ukras, koristim ga samo ponekad, a i tada najčešće u tu svrhu da ga dam gitaristi...

 

Treća OD pedala, koju sad planiram je BOSS BD-2 Blues Driver. Verovatno me njeno ime odvratilo od toga da je isprobam sve ove godine. Pedala nema nikakvu ekvilizaciju, ali zapanjujuće dobro radi. nema gubitaka u bassovima nikakvih, a drive potenciometar joj ide od clean do totalno razbudžene distorzije, barem kad je bass u pitanju. Nedostatak joj je to nemanje ekvilizacije, mada, ima super ton i bez toga. GV-2 ima veoma dobru ekvilizaciju, ali opet, bez toga ona ne bi ni radila kako treba.

Pre jedno dva meseca sam prvi put isprobao BD-2, i skontao da pedala obećava, i sad pre jedno nedelju dana sam je malko bolje proučio i oduševio se. Ne bih sada da se ponavljam. Pisao sam o njoj u onom postu za SasuAmonDin. EVO LINKA.

 

 

Nadam se da ću u skorije vreme okačiti neke semplove, kontam da je tako mnogo bolje. Samo da nađem malo vremena za to.

 

Trenutno jedini semplovi koji su dostupni na netu, i gde se čuje moj bass, su minutni delovi pesama albuma jedne od grupa u kojoj sviram. Ne bih to sad ovde kačio, jer je reč o semplovima 96kbps mp3, i zbog toga što je album rađen za mađarskog izdavača i za njihovo tržište strikno, i na mađarskom jeziku, a dobro mi je poznato kakvu reakciju izaziva metal pevan na mađarskom, kad ga čuje neko van Mađarske. Ko ipak misli da će izdržati preslušavanje bez pucanja od smeha, može da pronađe linkove u mom postu na temi o mađarskoj metal-sceni. EVO LINKA

Mislim da na pesmama 7 i 11 ima momenata gde se čuje bass sasvim solidno.

To je '62 Fender Precision uštekan u ART ECC procesor, koji mu daje drajv, i onda to sve u Fender Bassman pojačalo 100W. Ozvučeno AudioTehnica kondenzatorskim mikrofonom. DIbox najo, ni slučajno! Nema nikakve bitne šminke posle. To je to. Imam kod kuće negde suv snimak tog bassa bez ostalih instrumenata, okačiću i to.

 

Uff...

To bi valjda bilo to...

 

Cheerz! :pivopije:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Overdrive uglavnom ima znatne gubitke u bassovima. Retko koji ga nema. Kad ga uključiš, jednostavno pređeš u solo-gitaru. To uglavnom proizvođači pedala kompenzuju na taj način, što se na overdrajvove za bass ugradi potenciometar koji paralelno propušta i direktan signal, pa to kao kompenzuje gubitak. To im je valjda jednostavnije nego da naprave drajv koji nema gubitaka u niskim frekvencijama. Lično mislim da je to varka.

da ne poverujes, ali meni bas treba da imam i originalni signal pored distorzije! (nemoj me terati da objasnjavam :) )

Prva uslovno rečeno pedala na koju sam naišao a da mi je zvučala super, je GITARSKI procesor ART ECC. veoma retka sprava. Američka.

da ne poverujes! LOL moj gitarista ima ART ECC i ja sa odusevljen tim procesorom! jedini bedak je sto ima pravise suma!

To je '62 Fender Precision

sta reci na ovo... :) fenderica iz '62! to ne moz a da nije odlicno! :)

 

hvala ti za cimanje... nadam se da nisi povredio neke tetive od silnog kucanja ;)

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

da ne poverujes! LOL moj gitarista ima ART ECC i ja sa odusevljen tim procesorom! jedini bedak je sto ima pravise suma!

 

hvala ti za cimanje... nadam se da nisi povredio neke tetive od silnog kucanja ;)

 

Eto. Do jaja. Možeš uvek da mu ga mazneš ako ti zatreba za studio ili tako nešto. Probaj Drajv broj 4. Na EQ ga još malo doteraš i to je to. Čak i nema toliko šuma koliko na nekim jačim drajvovima (drajv br. 2 na primer).

 

Ne sećam se napamet kako mi je EQ podešen, ume i da varira, a za drajv znam napamet. Type:4, Drive:17, Level: 24

Koristim još jedno podešavanje, koje se razlikuje samo po tome što ima nešto više gaina: Type:4, Drive:22, Level: 22

Ostale efekte isključim.

 

E sad jedino što ga ne možeš koristiti u paraleli, što je tebi problem...

 

Ne znam šta onda da ti kažem. Ja, da hoću takvu varijantu, bih bio u dilemi:

1. - uzeti neki procesor, koji ima ugrađenu OD-2 ili BD-2, a recimo ME-8B, i GT-6b i GT-8B to imaju, dakle neki normalan overdrajv, samo to košta puno para, čak i uz vijanje po oglasima za povoljnu polovnu varijantu,

ili

2. - uzeti lošiji drajv za manje para.

U ovom drugom slučaju bih se između BassDriver-a i ODB-3 odlučio za ODB-3.

Možda bih se na kraju i odlučio za pedalu, jebemliga. Pedala je oko 100 jura, okej nađeš je negde za 60, a procesor oko 250, nije mala razlika, a radi se samo o drajvu.

 

Ma jebo procesor kad malo bolje razmislim.

 

 

Tetive sam sjebao još 1998/1999. Zaradio sam tendonitis od nezagrejanog sviranja prebrzo i prenapeto. A i inače imam duge i tanke prste, i genetiku koja je dušu dala za sjebane tetive, tako da kontam da mi nije bilo spasa. Od onda moram da pazim na zagrevanje, naprezanje (teške stvari dižem isključivo levom), i čak i na temperaturu desne šake. Od oktobra do aprila gledam da nosim rukavice. Zapravo mi je bitno samo za desnu ruku, ali bih sa samo jednom rukavicom na desnoj ruci izgledao kao fuckin' Luke Skywalker, tako da se leva solidariše... :D

 

Od kucanja još nisam imao problema.

Ako krene i od tastature da mi se javlja tendonitis, okačiću bassove o zid, i posvetiti se samo pornofiliji...

Ako krene i od toga da se vraća upala, onda ću se obesiti o bassove na zidu... :):mrgreen:

 

Cheerz! :pivopije:

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Seracon

AAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!Ko ce preziveti ove muke?Na muci poznaju se junaci(pocni da pevas ko guslar kad citas ovo)!! :mrgreen:

 

Polako cu ovo citati sledecih dana,ali ako cemo iskreno Behringer ima losa pojacala ima zato extra miksete i zvucnike za njih

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ko ipak misli da će izdržati preslušavanje bez pucanja od smeha, može da pronađe linkove u mom postu na temi o mađarskoj metal-sceni. EVO LINKA

svidja mi se. lik dobro vozi taj "ramstajnoliki" fazon kad peva nize, a i ritam sekcija gruva (pesma br.11 i br.5). imas momenat na basu u pesmi br.3 gde se lepo cuje ton o kome pricas. koliko sam ja pratio tvoje pisanje do sada, ideja ti je da kolicina overdrajva u zvuku zavisi od jacine kojom okidas, sto je apsolutno dojajno za metal, ali bih voleo da cujem (ako imas) neki snimak gde se takav zvuk basa nalazi u nekom okruzenju bez ditorzije, ako si ikad tako nesto radio...

 

steta sto su kratki semplovi (taman je poceo guitar-solo na pesmi br 10, i vi isekoste coveka :))...

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pa sad, jebemliga... Našao si me...

Ima jedna balada (pesma 8.) gde ima akustičnog dela, ali sam ga u studiju svirao na fretlesu...

Jbg, na ovom albumu nema više delova gde je okruženje bez distorzije, osim momenata poput one u 11. pesmi gde u strofi gitara ima pauzu...

 

Poslaću ti ceo album, pa možda i pronađeš neki deo gde ćeš čuti što te zanima.

Sad, mogao bih da vijam neke bootlege sa svojih svirki gde se čuje kako se "drajv ponaša na klinu" :D ...

 

Ili da i to odsviram i okačim...

 

Ajde videću nešto.

 

Cheerz! :pivopije:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Verovatno neki problemi sa codecom. Mada, meni su svi ti кодеци špansko selo, samo sam izdresiran da ako ima neki problem sa videom na kompu, a ti hoćeš da ispadneš pametan, onda samo kažeš "to ti je do kodeka". PA eto, tom logikom sam i reagovao.

 

Elmo Lewis, druže, mnogo se ti ložiš na taj слепинг na tom kontrabasu. :D

Znaš, verovatno vas ima ovde zaista malo kontrabasista. Šteta. Moćan instrument.

Ja sam pre tačno godinu dana bio angažovan da sviram kontrabas u pozorištu u jednoj predstavi. Majko mila al sam se namučio. :redface: I dalje tvrdim da nemam pojma sa kontrabasom. Eto, ti si posle dva meseca Charles Mingus za mene. A tek kada sam morao gudalo da dohvatim...

Mučio sam se kao kreten i jedva primetio neki napredak. E tek kad sam dohvatio fretlesa sam skontao koliko mi se intonacija popravila baš zahvaljujući kontrabasu.

 

Moje puno poštovanje svima vama koji svirate kontrabas! :rockdevil:

 

A eto i mog linka malo niže. Ovo je sa jednog jam-sessiona od pre skoro godinu dana na drugarevoj rođendanskoj žurci, koja je zapravo bila jedan veeeeeeliki jam-session. Ohrabren pokojim pivom sam krenuo da se izdrkavam u nekoj pauzi, dok su ostali nešto budžili oko gitare. Menjali žicu, preštimavali, ko će ga znati...

Nikada inače ne sviram pod dejstvom alkohola, tako da su spontani jam-sessioni poput ovog prilika za to. Mada, niti sam bio nešto posebno "dobiven", niti mogu da kažem da potpuno čist sviram nešto bitno bolje.

No, da ne dužim. Evo vama malo tapping-izdrkavanja:

 

Cheerz! :pivopije:

Share this post


Link to post
Share on other sites

jebote, svaka ti cast... nikad nisam video da tako nesto moze da se uradi na bassu...

kontrabas jeste zajeban. ali, prvo sam svirao gitaru. i mnogo sam zeleo kontrabas. a imam relativno skupu gitaru - telekaster. jeste meksiko, ali 500 evra nije malo. onda je trebalo jos kupiti kontrabas koji nije mogao ni da stane u moju sobu. u medjuvremenu sam promenio sobu i imao srece da dobijem kontrabas.

sve u svemu, ja sam ga toliko zeleo da sam za nedelju dana od dobijanja kontrabasa uspeo da odsviram neke cele pesme.

sve sam nekako sam naucio - sto se tice slepa.

a imam profesora za gudalo (bio je 5-6 puta) i to me tako smara i umara, a nista mi ne pomaze. nadam se da ce mi pomoci kad-tad. inace, od kada sviram kontrabas mnogo bolje razumem harmonije, pa sam samim tim napredovao na gitari.

hehe, za 2.5 meseca bolje sviram kontrabas, nego gitaru, koju sviram 3 godine. ono sto me ubija na gitari je previse razlicitih stilova, daleko je otisao taj instrument i onda jednostavno ne znam odakle da pocnem.

Ziveli!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dragi bassisti voleo bih da znam kao vas dobri kolega bubnjar itd. dali pi neko od vashteo ili zeleo da proba da svira sa mnojim bendom...sviramo Toto,Deep Purple ,RHCP .......Bio bih stvarno ocaran kad bi neko od vas poslao jedan divan PP

 

 

 

 

P.S. Sviramo sve sto se dogovorimo osmi turbo folka!!!!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fala kume. :pivopije::bigblue:

 

Sve to na snimku je u osnovi prosto prodavanje magle. Onaj pinch harmonik na kraju je teži od celog tog brljavog tappinga... :da:

 

Zvuk je ART ECC. Na žalost linijski snimljen, sa ART-ovim speaker simulatorom, koji je primitivan jako. Zato pršti tako. Imam dista da mo'š konja ubiti, Pitch shifter mi dodaje oktavu dole, i nešto malo delay-a.

Veslo je Peavey International series bass, koji mi je tada još bio relativno nov pa se još nisam sasvim ni navikao na njega i njegova reagovanja na svirku.

 

Image ja takav kakav sam i inače. Ja i na pos'o idem tako. Zapravo, na pravim svirkama malo drukčije izgledam. Za te prilike imam posebnu garderobu, čiji najzanimljiviji detalj sam već spominjao na forumu, a to su specijalne helanke koje, dok ih ne pipneš, izgledaju kao kožne. A rastegljive su...

No, ja sam se sad toliko ugojio da te helanke ne mogu više da obučem na žalost...

Ponosno priznajem da sam najgora pozerčina!

 

Evo par slika iz mog zlatnog perioda...

 

IPB Image

 

Ove sam već postovao, pa mi najlakše da ih ponovo okačim, tu sam i naglasio helanke:

 

IPB ImageIPB Image

 

 

U dnu se vidi i moj stari set-up: Ibanez BP10 pedala + BOSS OD-2 pedala +BOSS ME-6B procesor (koji se ni ne vidi praktično), čak se malo vidi i prekidač pravljen od zvonceta za kapiju.

 

A evo i slike sa poslednjeg koncerta gde sam nosio te helanke. Tu sam već jedva stao u njih...

Faca kandiduje fotografa za nagradu... :)

 

IPB Image

 

 

 

A, jebiga taj холивуд je daleko. Treba tamo puno papira i para, a ja to nikad nisam imao, uprkos želji, a i ne mislim da sam zaista tako dobar. Ima klinaca i boljih i mlađih od mene i ovde, pa kontam da ih po tim Amerikama ima na svakom ćošku.

Ja sam najdalje dogurao do mađarije, gde sam studirao, i gde sam u jednom periodu i uživao u blagodetima neke nazovi slave...

 

Jebiga, treba biti pozitivan. :lol: Ovde je lepše. Ovde moram da ustajem da radim, i ovde moram i u vojsku sa skoro punih 30 godina... :D:da: Zato sam se i vratio...

 

No da ne spamujem... Tema nije ni o emigraciji niti o nostalgiji, niti o gluposti. :muzicar:

 

Cheerz! :pivopije:

Edited by Secracon

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ovo:

 

Dragi bassisti voleo bih da znam kao vas dobri kolega bubnjar itd. dali pi neko od vas hteo ili zeleo da proba da svira sa mnojim bendom...sviramo Toto,Deep Purple ,RHCP .......Bio bih stvarno ocaran kad bi neko od vas poslao jedan divan PP

 

 

P.S. Sviramo sve sto se dogovorimo osmi turbo folka!!!!!!

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

@ Herr_Wolf

 

Pa materijel je jeko za_eban. Imam osećaj da propušta samo u jednom smeru i to od spolja na unutra. Dakle noge mi ne dišu, a hladno mi je. Najgora kombinacija. Oblačim to go'no pred samu svirku, i odma posle i skidam. Srećom pa mi se noge ne znoje, jer da je tako, bilo bi užasno. :D

Ovako mi je samo malo hladnjikavo u njima. Jebiga moraš se malo i žrtvovati zarad pozeraja. :mrgreen::rockdevil:

 

@ Livnica

 

Nije Fender Jazz Bass, nego Fender Precision Bass, i naravno da ga još sviram. To mi je primarni instrument, samo što ima sto kila...

Imaš sliku na temi "koju gitaru posedujete" gde se bolje vidi. Uslikao sam sve svoje bass gitare i okačio sliku tamo. Evo linka ka tom postu.

 

 

edit: :bigblue:

Cheerz! :pivopije:

Edited by Secracon

Share this post


Link to post
Share on other sites

@ Herr_Wolf

 

Pa materijel je jeko za_eban. Imam osećaj da propušta samo u jednom smeru i to od spolja na unutra. Dakle noge mi ne dišu, a hladno mi je. Najgora kombinacija. Oblačim to go'no pred samu svirku, i odma posle i skidam. Srećom pa mi se noge ne znoje, jer da je tako, bilo bi užasno. :D

Ovako mi je samo malo hladnjikavo u njima. Jebiga moraš se malo i žrtvovati zarad pozeraja. :mrgreen::rockdevil:

 

Je li, a jel' shkirpe kad hodash? :):):)

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

:):):)

 

Ne.

Pazi, filing a i zvuk je totalno kao da su mi gole noge. Jedino to što mislim da bih se totalno ulepio kada bi mi se noge oznojale, što se srećom ne dešava.

Mogu misliti šta bi bilo da imam takvu majicu...

Ajoj...

 

:pivopije:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bogami lepa kolekcija,samo gde ti stane 5 basseva?

Ja bi hteo da imam jedan custom made Jazz bass 5,StingRay 5,custom made i Action 2002 bass, kad bi to imao......

Salim se gde sve to da stavim, dobar je i ovaj Apollo Jazz bass sto imam sad znaci za 200 Eur zvuci super ali Action 2002 koji kosta manje je zato sto puta bolji.

E da tezina Precisina i Jazz naravno i ja imam problem iako nije Fender ukocilo mi se levo rame.Mislio sam ili da uzmem da usijem neke sundjere na kajs ili cak da uzmem 2 kajsa,sta mislis?

 

I jos jedna prepravka prethodnog posta hteo sam da pitam ''Ko je tacno slindza?'' a ne ''Koje tacno slindza?''

Sorry Wolf

Edited by Livnica

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...