Jump to content

Tema za basiste


Nurg

Recommended Posts

:da:

 

Keve mi vise nemam pojma ni koji da uzmem ... svidja mi se razorback dean ... ali ja ga nikada nisam cuo ... mislim njegov zvuk ... cuo sam onaj govnjivi demonator ... onaj car iz morbid angel-a ga svira ( izmislio takodje ) ... i nisam nesto bas odusevljen sa zvukom ... mada ja ne volim morbid angel tako da je lako moguce i da je to ne trpeljivost prema muzicaru a ne prema insturmentu :):):).

Share this post


Link to post
Share on other sites

hehe, sviram vec par godina na jednom rucno radjenom bass-u ciji je vlasnik Sosa (bivsi basista iz Kerbera). Inace on vise ne svira uopste, sad je negde po Grckoj i bavi se ugostiteljstvom?!? jbg

A posto je chovek ziveo u Pirotu odakle sam i ja, pre nego da ode odavde ostavio je dva od svoja tri basa u Domu vojske da ih mladi muzicari koriste u muzickoj sekciji gde i ja sviram. Jedan bass ste sigurno mogli da vidite na spotovima Kerbera (a mozete i na mom personal photo-u) to je onaj sa vratom u obliku sekire. Radio ga je D.K.Wilkes, ima aktivne DiMarzio magnete i dan danas se cuje kao bog. A drugi je flying V oblik i ima 8 zica, duplih. Ogroman je i nezgodan za svirku, al se takodj cuje fenomenalno. Taj treci bass koji je zadrzao za sebe je fretless i to je sve sto znam o njemu. U svakom slucaju Sosa je CAR, i ne bi svako ostavio takve rucne radove skoro nepoznatim ljudima na koriscenje.

Elem, muz. "sekcija" Doma vojske je prsla u poslednje vreme i skoro da nema vise bendova koji sviraju tamo. Kad bi samo mogo da "sekiricu" ponesem kuci za stalno.... (pitanje je kad ce i dal ce uopste Sosa da se vrati u Pirot, i kad bi se vratio mozda bi mogo da ga nagovorim da mi je proda) :muzicar:

I ja sam resio da sa jednim prijateljem radim rucno bass, skidao sam neke pdf kljige sa neta kako se to radi, mada je taj moj prijatelj vec pravio rucno neke gitare. Planiram da stavim isto DiMarzio magnete ali pasivne (jbg jeftiniji su). Jos nisam definitivno odlucio kakav ce biti oblik, koje vrste drveta cu koristiti...itd

Za sad je sve to samo plan.

Evo pitam ako ima neko od vas ko ima iskustva u pravljenju bass gitara i ako bi mogao da mi da neki koristan savet

 

MORE BASS!!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hehehe, i ti si video zajebane oshtrice? :red:

Pa ono, to su vecinom basovi za rokanje, nisu nesto versatilni, inace bi trebalo da su dobri...

Ne, ja sam hteo edge 8 ... 8 zicani model.

 

@implosion ono je nesto najodvratnije sto sam video u zivotu. Hoces ekscentrican bass? Poglredaj dean-ov razorback.

Edited by Anarki StarScream

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ovo IPB Image? Pa da ok je on mada bolja je ona verzija od pre 40 godina, imao je 2 magneta i bili su aktivni, sadasnji je sa jednim magnetom i pasivni su ... Ja bih voleo da imam Razorback ... ali kinta ...

 

Demonator je mnogo ruzan ... a ni Z mu nije daleko :da:. A Randy-ev model ... pih malo izvrnuti flying v ...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nisam jos probao ... a hteo sam ... medjutim ortak mi rece da izbegavam boss ... pa jebiga rekoh daj da pitam nekoga ko ga poseduje ... znaci dobar je?

Taj ko ti je rekao da je Boss sranje može sebi da puca u glavu. Ja sam vrlo zadovoljan zvukom njihovih pedala, i imao sam prilike da probam ODB-3- meni je bio skroz ok, možeš da nebaciš sve od nekog blagog drajva za neki dinamični bluz, pa do toliko raspadačkog i praštavog zvuka koji nikome ne treba...

 

Btw, Boss je firma koja, sa tehničkog gledišta, pravi ubedljivo najbolje pedale. Debelo metalno kućište je izuzetno robusno i odličan je faradejev kavez, a sam gazni prekidač nije prekidač, nego senzor pokreta, što drastično povećava vek trajanja istog. Mislim da su ovo takođe bitni faktori, makar za jednog metalca koji vuče tu pedal bog-te-pita-gde i radi s njom bog-te-pita-šta.

 

:pivopije:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nisam jos probao ... a hteo sam ... medjutim ortak mi rece da izbegavam boss ... pa jebiga rekoh daj da pitam nekoga ko ga poseduje ... znaci dobar je?

 

Boss je dojaja firma, pogotovo kad je reč o overdrajvovima.

Boss ODB-3 je verovatno najbolja konvencionalna bass-overdrive pedala u široj ponudi. To je zapravo tužno, kad bolje razmisliš...

Nema baš puno bass drajova. Na kraju se sve svodi na Digitech vs Boss.

 

Meni lično ODB-3 ima sintetički drajv čak i pri malom gainu. Za varijante a la Jack Bruce možeš odmah da je zaboraviš.

Sa druge strane, većina basista baš voli taj TAKAV zvuk, i još da ga meša sa direktnim signalom. Jebiga, ja nisam od tih, pa nisam baš merodavan da serendam o njoj.

 

Napisao sam bio još ranije kilometarski post o overdrajvu za bass uopšte, i o Boss ODB-3 vs Digitech Bass Driver pedalama. >>>EVO LINKA<<<

Ako te ne mrzi, preleti malo po tome. To su ti neka moja iskustva.

 

I još nešto se setih:

Ono na onoj temi sam se i ja zajebavao, i naravno da me nisi uvredio. Ne bih to tako skontao, sve i da sviram trzalicom... :rockdevil:

 

Cheerz! :pivopije:

Share this post


Link to post
Share on other sites

pise u danasnjem blicu da dolazi Stanley Clark 22 aprila ,a stavili sliku Miller-a :udri:

Stanley Clarke svira definitivno u Bg-u sad sam mu proverio na sajtu!Ne mogu da verujem chucu uzivo choveka zbog kog sam krenuo da sviram bass!!!! :muzicar:

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...