Jump to content

Tema za basiste


Nurg

Recommended Posts

 

Pa iskreno ne verujem da sam mogao da uzmem za te pare bolji bass. Bar sto se mog nekog ukusa tice, ne. Za Music Man Sterling HH bih morao npr. da prsnem preko 2000 evra

 

 

 

E jbm mu sarmu, kakav Sterling, pa ja sam kačio ovde Stingray HH V string kada je moj ortak prodavao za manje od 2000, pre više od godinu dana, kupio ga Vihor posle, mislim da je negde oko 1700 platio... Ne znam da li mu je ostao još koji doneo je 3 komada iz USA, dva je sigurno prodao...

Prodaje i ovo čudo sa ovim cabinetom pa koga interesuje neka mi pošalje PP a ja ću njemu telefon od čoveka...

 

 

@Routa: Ja bih tu gitaru lagano i na svirke nosio, sa novim žicama (čitaj: otkuvanim, opranim kojekakvim hemikalijama) mogla bi da stoji u rezervi...

 

@Triad: Samo da nije telo light ash :icon_question: , to sam jednom jedva držao u rukama, vrat mu je teži tri puta nego telo

Share this post


Link to post
Share on other sites

@ Routasydan

 

Taj bas mi deluje skroz OK. U sustini i moj squire jazz je slican, samo sto sam ja u njega stavio aktivne EMG. Zar ovaj bass inace nije oko 400 evra? Nije lose ovo snizenje! Za kucno sviranje sigurno skroz dobar, a sto Vasco vec rece moze da posluzi i za svirke, naravno sa novim zicama. Ako si zainteresovan mozes kad ja budem bio sleddeci put u BG-u da probas i mog Squire-a sa EMG magnetima. SVakako hocu da ga prodam. Ali sam trenutno u inostranstvu, ni ne znam kad cu ponovo za SRbiju. Javicu se u svakom slucaju. :pivopije:

 

@ Vasco

Zeznuo sam se u kucanju i mislio sam zapravo na Stingray-a. E jbg-a tad nisam imao pare za stingray-a. Mada sam u sustini nasao instrument kakav sam hteo, bas takav zvuk sam i trazio. Bice valjda u buducnosti para pa da se kupi i jedan stingray HH ili G&L L 2000 :rockdevil: Nije light ash u pitanju. Bass je bas dobro odradjen, izbalansiran je jako dobro, lepo lezi u ruci, nije mu vrat tezi od tela. Kakav je taj ashdown sto ti drugar prodaje, jesi probao mozda? Cuo sam da su to dobra pojacala. Nazalost necu imati za novo pojacalo u skorije vreme, to ce morati da saceka do sledeceg leta a mozda i duze. Mada sam se ja zagrejao da kupim markbass little mark II ili III i 2x10 kutiju markbass. No, videcu jos. :pivopije:

 

@Sheehan

 

Kao sto si vec sam rekao, ukusi su razliciti. Meni ti Warwick basevi koje sam probao nisu legli nikako, jbg-a. Naravno obrada i finish su fantasticni (mada iskreno nista bolji od ovog mog Fender American Deluxe-a). No njihov zvuk mi se ne dopada uopste (ukusi jbg-a). A to da li vredi ovaj bass sto sam uzeo 1500 evra, je vec druga prica. Ne vredi ni warwick niti MM stingray 2000€ i vise, ali jbg-a to im je cena. Kao sto ni BMW 3 u sustini ne vredi 30 000 evra, ali to mu je cena. Ako ti se svidja i imas novca kupices ga, ako ne neces. Prosta stvar. :pivopije:

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Stuart Hamm "Slap, Pop and Tap For The Bass", video škola iz davne 1987.

 

4593058.jpg

 

džaba download:

 

 

 

i evo još jednog klasika:

 

Billy Sheehan "Bass Secrets", video škola, takođe pretpotopsko izdanje iz vremena kad je ovaj još izgledao ovako i svirao ovaj bass (screenshot):

SzjwEt3roN.jpg

 

džaba dowlnoad (torrent)

 

Uzdravlje! :pivopije:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hvala za linkove :pivopije:

 

Ovaj video sa Stuartom je odlican, skinuh 'davno neki VHS rip, jako koristan video. Eh, secam se da sam X puta uporno premotavao pocetnu scenu :D

 

Nikako da odem do Mitrosa ovih dana, vidim dobili i neke 5-zicane Squier jazz bass gitarice, a mene odusetio popust za Precision sa jednom J i jednom P magnetom, nadam se da se nije razgrabilo, ja sve cekam platu a na kraju ce nestati sa lagera :D A i ako je nestalo, nadam se da je jos amo onaj Squier jazz bass standard :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ajd druze ako te ne mrzi, molim te da mi vidis cenu Umahe TRB 1005, video sam na sajtu Mitrosa da ima fretless varijanta ali nema istaknute cene. Ne bih te cimao bezveze, ali ko zna kada cu ja biti u gradu da bih mogao da proverim da li je ima, a ako je nema da li postoji mogucnost da se naruci i koliko je para.

Hvala ti unapred! :muzicar:

Share this post


Link to post
Share on other sites

U care kad bi svirao sadus na tom fretlesu ja bi ti ga kupio:)

NEgo el ima neko neku jazz bass skolu gde je lepo objashnjen ON i OFF ritam u odnosu na bubnjara?

 

Patitucci na "Electric Bass vol.1" školi spominje to, i pokazuje kratak primer jednog i drugog.

Evo stranice koja sadrži linkove za ta dva video kursa (vol1 i vol 2). Snaći ćeš se.

 

:pivopije:

Share this post


Link to post
Share on other sites

@The Eagle Nature:

 

Taj model nemaju trenutno, covek je otisao da pregleda papire i kaze da je model "discontinuited" odnosno ili je prestao da se pravi, ili ga oni vise nece dobijati, tako da, na zalost, nista od toga. Covek nije mogao ni da mi kaze koja je cena bila za njega inace.

 

Od fretless kaze da imaju samo jos par gitara, neki jeftini Stagg, Fender meksikanac, i neka jeftinija Yamaha

 

Inace nema vise ni Squier Precision special :( Samo affinity za 13.300 i sledeci je za 26.000 neka special verzija :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

Guest 23:11:777

Pozdrav.

 

Imam pitanje u vezi Line 6 bass POD XT (sivi bubreg) :

 

Jel moze neko da mi kaze da li mogu da se na njemu menjaju pojacala i kabineti nezavisno jedni od drugih? Tj, da li mogu manualno da se namestaju preseti a da to ukljucuje pojacalo po zelji i kabinet po zelji, ili to ide u paketu?

 

Guglao sam, gledao na njihovom sajtu, you tube.. Nisam nasao nista. Prodavac u artistu nema pojma o cemu govorim, a prodavac u mitrosu me nije ni udostojio pogleda (a kamoli odgovora).. Imam neki cudan utisak.. mozda sam corav (vrlo verovatno)?

 

Ima mnogo ranije na ovoj temi post za bubreg, ali nema objasnjenje za amps & cabs. wallbash.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ljudi, kako mogu da dobijem onaj fenderov fat zvuk na basu, pošto sviram nekog Corta koji ima prilično jasan ton, ali nema onu dubinu kao jazz bass ili precision. Da li bi mi neka pedala pomogla?

 

Može dosta i pojačalo da ti pomogne u tome, ne reče u šta si uključen???

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Svirao sam SR300 i nisam nesto odusevljen,vrat je previse tvrd i licno meni preuzak i jednostavno mi ne lezi,mada sto se tice te nize klase bas gitara od sta znam od 300-400 eura,

tesko da mozes da nadjes kvalitetnu gitaru,tako da ako se to uzme u obzir sasvim je pristojan.Mada mislim da je samo za tvrdju svirku...Ako je za neku cepacinu samo napred ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...