Jump to content

Entwine


Grifon

Recommended Posts

  • Replies 59
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Za sada imam samo album "Time Of Despair"

iz 2002. godine, mada slušao sam malo stvari i sa "The Pit" i "Gone". Ranije su njegovali čvršći zvuk, ali sada su posve drugačiji... Njihova verzija gothic metal/rocka je prepuna odličnih melodija, osjećanja, ali i dosta čvršćih dijelova.

 

Sam album je dobar... biggrin.gifa: Od uvodne numere "Stream Of Life" vidi se da vole da često mjenjaju dinamiku u pjesamama. "Nothing Left To Say" je odlična balada , dosta emocionalna, ali i mračna. Klavijature su duboke i perfektno producirane, u mnogim trenucima dočaravaju laganu ambijentalnu atmosferu.

 

Gitare jako moćno zvuče, a vokal je odlično odradio svoj posao. "Until The End" je mogu reći najbolja pjesma na albumu. Sa Saara-om Hellstrom kao gostom na vodećim/backing vokalima, zaista nije potrebno mnogo ostalih instrumenata da se ova pjesma napravi savršenom. biggrin.gifa: biggrin.gifa:

 

Ipak tu su vrlo dobre akustične gitare i lagane synth dionice, kao i glavni pjevač (Mika Tauriainen) u bendu koji pjeva zajedno sa Saara-om i upotpunjavaju samo atmosferu.

 

Iako se trude da donesu neku dinamiku u svoju muziku, sam album (globalno gledano) ide u sličnom tempu i može da smori. :roll: To je jedna od zamjerki koji bih dao. U svakom slučaju jedan vrlo dobar album biggrin.gifa: , obavezno štivo za sve ljubitelje gothic-a...

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 2 weeks later...

Entwine su stvarno super! Imam 3 albuma: Treasures Within Hearts, Gone i Times of Despair...stvarno su odlicni i velika je sramota da gotovo niko nije cuo za njih...malo me ljuti kad neko kaze da su samo kopija HIma...mada veoma volim HIM...Entwine su ipak drugaciji...

Share this post


Link to post
Share on other sites

lestate, ja imam i prvi album Treasures within Hearts...ali mi se bas ne svidja...jedino mi se dopadaju prve 2 pesme, sto je u stvari jedna pesma jer se nastavljaju jedna na drugu i ta prva je duzine oko jednog minuta...tako nesto...pa ih ja jednim imenom zovem:

Into the...Thy Guiding Light...pesma je super!

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 4 months later...

Pa mislim da vise podsjecaju na To/Die/For nego na HIM. Pjevac (i pored toga sto je ruzan ka lopov) pjeva vise nego odlicno!

entwine je klasican love metal, nema mnogo veze sa electro tripovima po cemu su t/d/f prepoznatljivi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 1 year later...

Jedan od (naj)boljih bendova finskog goth rock/metala. Prvi album nisam nikada nesto mirisao, verovatno zbog ocajne depeche mode obrade, ali su zato naredna tri veoma dobra. Komercijalni i zarazni, bas kako bi trebalo da budu. icon_biggrin.gif

 

EDIT: Preporucujem Misery Inc. - Yesterday's Grave

 

Edited by Kent

Share this post


Link to post
Share on other sites

od svih albuma, dieversity mi je ubedljivo najjaci. time of despair i gone su mi malo suvise... blah... razvodnjeni HIM. prvi album nabavih skoro, osim prve 3 pesme, govno je na kub, ali jako originalno govno... ko voli entwine, neka overi negative. oni su meni za nijansu hiticniji...

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 3 weeks later...

preslusaces uostalom, album je meni ocajan, ali u finskoj su mi ga neki nahvalili, sto mi uopste nije jasno... btw, obidjoh pola hella i nadjoh ga na nekoj rasprodaji... zamisli stare MDB kako sviraju, a peva im brian molko.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...