Jump to content

Deucalion (CG)


Night_Blade

Recommended Posts

E, jebem li ga..Valjda svira klavijature..imaju curu u bendu

 

Veles,

moramo nesto da popricamo u vezi jednog projekta

pravljenje sajta i tako to..

Mislio sam da okupimo NS mladez ovog foruma i da napravimo sajt

Nasao sam coveka koji ce da nam sve uradi

samo da uradiomo textove

 

slava

Pa ajde kontaktiraj me na : maratony(et koje ne mogu da napisem jer mi se sjebala tastatura)cg.yu pa cemo vidjeti............ 233.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jewelry Art Studio “Kamais”

 

Proizvodnja underground nakita svih vrsta i velicina po najpovoljnijim cijenama u Evropi!!!

 

 

Duh underground nakita konacno je stigao na Balkan. Vise necete morati da ogrilice i omiljene znakove narucujete iz Engleske, Njemacke ili Poljske po nepovoljnim cijenama. U nasem studiju profesionalno lijemo i proizvodimo svaki moguci znak koji mozete zamisliti, jednostavno nam posaljite sliku ili prepricajte sta zelite i to cemo i napraviti za Vas! I to od nerdjajuceg metala najviseg kvaliteta! Sem toga mozete i odabrati nesto iz naseg kataloga. Veliki broj white pride simbola (svastike, keltski krstovi, simboli jedinica, WP lobanje…), satanistickih i paganskih znakova (pentagrami, naopaki krstovi, kolovrat, igrdasil, torov cekic...), religijskih i istorijskih simbola (od znakova Sjeverne Amerike preko istorije indoevropskih naroda sve do istocnjackih kultura!) i prstenja svih vrsta od ovakvog materijala! U zavisnosti od slozenosti simbola, velicine i zeljenog kvaliteta cijene se krecu od 5 do 20 evra. Za slozenije simbole vece velicine i posebnog dizajna cijena po dogovoru!!!

Uskoro cemo postaviti website na kojem ce biti predstavljeni do sada proizvedeni simboli i njihove cijene kao i nacini porucivanja.

 

Do tada se javite na: [email protected] ili 069 509 780

 

Kontakt adresa:

 

Jewerly Art Studio “Kamais”

Markoc Anton, Celuga b.b.

85 354 Stari Bar, Crna Gora

SRBIJA I CRNA GORA

Share this post


Link to post
Share on other sites

kao da ovaj tekst prebacim u latinicu????????

 

ХИТЛЕР И ТАЈНА ДРУШТВА

Барон Јулиус ЕВОЛА

Упечатљиво је да су неки аутори у Француској истраживали однос немачког националсоцијализма са тајним друштвима и иницијацијским организацијама. Разлог за то је претпостављена окултна позадина Хитлеровог покрета.Ова теза је прво изнета у добро знаној и мајсторској књизи Пауелса и Бержијеа,"Вече магова", у којој је националсоцијализам дефинисан као савез "магичарског размишљања" и технологије. Израз који је коришћен био је "Тенковске дивизије плус Рене Генон": фраза која је лако могла да проузрокује да се еминентни представници традиционалне мисли и езотеријских дисциплина озлојеђено окрену у свом гробу.

Прво неразумевање јесте конфузија између магичних и митских елемената,мада ово двоје немају ништа једно с другим. Улога митова у националсоцијализму је непорецива, на пример, идеја Рајха, харизматског Фирера, Расе, Крви, итд. Али пре него што неко ово назове "митови", треба да им приложи Сорелов концепт "мотивизирајуће енергије-идеје" (што су све сугестивне идеје обично искоришћене од стране демагога), а не приписати им било какав магични састојак. Слично, ниједна рационална особа не мисли о магији у вези са митовима фашизма, као што је мит Рима, или Дучеа, више него што је то случај са онима о Француској револуцији и комунизму. Истраживање би се одвијало друкчије уколико бисмо пошли од закључка да су одређени покрети, без да им је то самима познато, били субјекти утицаја који нису били само људски. Али ово није случај са француским ауторима. Они не мисле о утицајима те врсте, већ о конкретној природи, испољеној од стране организација које су стварно постојале, међу којима су биле неке које су у различитим степенима биле "тајне". Слично томе, неки су говорили о "непознатим надређенима" за које се предпоставља да су призвали националсоцијалистички покрет и искористили Хитлера као медијум, мада је нејасно какве циљеве су могли имати на уму док су то радили. Ако узмемо у обзир резултате, катастрофалне последице до којих је довео националсоцијализам, чак и индиректно, ови циљеви су морали бити опскурни и деструктивни. Морамо идентификовати "окултну страну" овог покрета са оним што Генон зове "контраиницијација". Но, француски аутори су , такође, приложили и тезу да је Хитлер-"медијум"- издигао себе у одређеној тачци од "непознатих надређених", скоро као Голем, и да је покрет тада кренуо својим фаталним правцем. Међутим, у том случају морамо признати да ови "непознати надређени" нису могли у потпуности да предвиђају и да су имали ограничену силу, те су били неспособни да зауставе њиховог претпостављеног медијума, Хитлера.

Много је маште било исплетено о пореклу националсоцијалистичких тема и симбола. Позивало се на одређене организације као предходнике, али пре свега на оне којима је врло тешко приписати било какав оригиналан или фактички иницијацијски карактер. Нема сумње да Хитлер није измислио немачку расну доктрину, свастику, или аријевски антисемитизам: све ово је одавно постојало у Немачкој. Књига насловљена "Човек који је Хитлеру дао идеје" спомиње Јорг Ланца фон Либенфелса (племићку титулу је дао сам себи), који је претходно био цистицеријански калуђер и основао је ред који је употребљавао свастику;Ланц је уређивао часопис "Остара" од 1905. године, који је Хитлер вероватно знао, у којем су аријевске и антисемитске расне теорије већ биле јасно разрађене.

Али много важније од "окултне позадине" националсоцијализма је улога Друштва Туле. Овде су ствари знатно сложеније. Ово друштво се развило од Немачког реда, основаног 1912. године, и водио га је Рудолф фон Зеботендорф, који је био на Истоку и објавио је чудну брошуру "Обичаји древне турске масонерије". Обичаји који су ту описани укључивали су понављања слогова, покрета и корака чији циљ је била иницијацијска трансформација човека ка којој је, такође, тежила алхемија. Није јасно са којом је турском масонском организацијом Зеботендорф био у контакту, а ни да ли је он сам практиковао гореописано, или је о томе само писао.

 

Поред тога, не може се утврдити да ли су ови поступци били практиковани у Друштву Туле које је Зеботендорф предводио. Било би врло важно да се то зна зато што су многе највише личности националсоцијализма, од Хитлера до Рудолфа Хеса, често посећивали ово друштво. На неки начин, Хитлер је већ био уведен у свет идеја Друштва Туле од стране Хеса у току њиховог заједничког боравка у затвору, после пропалог Минхенског пуча.

У сваком случају, мора се нагласити да је Друштво Туле било у мањој мери иницијацијска организација него што је било тајно друштво, које је већ користило свастику и било означено децидираним антисемитизмом и немачким расистичким размишљањем. Морамо бити опрезни када је у питању теза да се име Тула озбиљно и свесно односи на нордијску, поларну везу, у жељи да се направи спој са хиперборејским пореклом Индо-Германа-пошто се Тула појављује у античкој традицији као свети центар, или свето острво на најдаљем северу. Тула може бити и игра са именом "Тале", локацијом у Харцу, где је Немачки ред одржао конференцију 1914. године на којој је одлучено да се створи тајна, "народњачка" група која би се борила против претпостављене јеврејске интернационале. Изнад свега, ове идеје су биле изражене од стране Зеботендорфа у његовој књизи "Пре него што је дошао Хитлер", која је објављена у Минхену 1933. године, у којој је указивао на митове и "народњачки" поглед на свет који је постојао пре Хитлера.

 

Према томе, озбиљна истраживања у Хитлерове иницијацијске везе са тајним друштвима не воде далеко. Неколико објашњења је неопходно која се тичу Хитлера као "медијума" и његове привлачне моћи. Чини нам се као чиста фантазија да је своју снагу дуговао иницијацијским поступцима. Уколико је то тачно, морамо да прихватимо исто када су у питању психичке моћи других вођа, као што су Мусолини и Наполеон, што је апсурд. Много је боље поћи од претпоставке да постоји психички вихор који настаје у масовном покрету, и да се он концентрише у човеку који је у центру, те му даје одређено зрачење које осећају нарочито сугестибилне особе.

 

Особина медијума (која је, да кажемо отворено, антитеза квалификованости за иницијацију) може да се припише Хитлеру уз неколико ограда, зато што на одређени начин он јесте давао утисак да је обузет (што га разликује, на пример, од Мусолинија). Када је нагонио масе до фанатизма имао се утисак да га нека друга сила води као медијума, иако је био човек врло необичан и посебно обдарен. Свако ко је чуо Хитлерове говоре усхићеним масама није могао да има други утисак. Пошто смо већ испољили нашу резервисаност око предпоставке да су "непознати надређени" били укључени, није лако дефинисати природу ове надперсоналне силе. Што се тиче националсоцијалистичке теозофије, тј. њене предпостављене мистичне и метафизичке димензије, мора се прихватити јединствено пријањање у том покрету и у Трећем Рајху мистичних, просветитељских, па чак,и научних аспеката. У Хитлеру се могу наћи многи симптоми типичног "модерног" погледа на свет који је био суштински профан, натуралистички и материјалистички; док је, са друге стране, веровао у Провиђење, мислећи да је његово оруђе, посебно у односу на судбину немачке нације (на пример,видео је знак Провиђења у преживљавању покушаја атентата у свом источнопруском штабу). Алфред Роземберг, идеолог покрета, прогласио је мит Крви, у коме говори о "мистерији" нордијске крви и приписује јој сакраменталне вредности, па ипак, напада све ритуале и сакраменте католицизма као илузије, управо налик на једног од људи Просветитељства. Он је проклињао "човека мрака нашег доба", док је истовремено приписивао аријевском човеку врлину стварања савремене науке. Националсоцијалистичка преокупираност рунама, античким нордијско-германским сликовним писмом, мора се сматрати као чисто симболичка, управо као што су фашисти употребљавали одређене римске симболе, без икаквог езотеријског значаја. Програм националсоцијализма да креира надчовека био је нека врста "биолошког мистицизма", али је ово, такође, био научни пројекат. У најбољем, то је могло бити питање "суперчовека" у Ничеовом смислу, али никада питање вишег човека у иницијацијском смислу.

План да се "створи нови расни, религиозни и војни Ред иницијаната, удружених око обожаваног Фирера" не може да се сматра као званична политика националсоцијализма, као што пише Рене Ало када представља овакав однос и чак га упоређује, међу осталима, са исмаилитима у исламу. Неколико елемената вишег реда видљиви су само у СС-у.

На првом месту може се јасно видети намера рајхсфирера СС-а, Хајнриха Химлера, да створи један ред у коме ће елементи пруске етике бити комбиновани са елементима старих витешких редова, нарочито тевтонског реда. Стално је тражио признање такве организације, али га није могао добити, зато што су ови стари католички редови били директно супротстављени радикалном крилу националсоцијализма. Химлер је, такође,трагао, без могућности било какве традиционалне везе, за односом између нордијско-хиперборејског наслеђа, и његовог симболизма (Туле), иако горепоменута "тајна друштва" нису над овим имали никакав утицај. Он је водио рачуна, као и Роземберг, о истраживањима Холанђанина Хермана Вирта у вези нордијско-атлантистичке традиције. Касније Химлер је, заједно са Виртом, основао истраживачку и образовну организацију названу "Аненербе". Није без значаја да овде није било никакве "окултне позадине".

 

Дакле, коначан резултат је негативан. Фантазија француских аутора достиже врхунац у књизи "Хитлер и катарска традиција" од Жан -Мишел Анжебера (Париз 1971.године). Ова књига се бави катарима, такође названим албигенежани, који су били јеретичка секта нарочито распрострањена у јужној Француској, између 11. и 12.века, која је имала свој центар у тврђави Монсегир. Према Оту Рану, тврђава је била разорена у току "крсташког рата против Грала", што је и наслов једна од његових књига. Каква је веза Грала и његових витезова са овом сектом остаје у тоталном мраку. Секту је карактерисао фанатични манихејизам: понекад су њени сопствени верници умирали од глади, или неког другог узрока, да би доказали своју одвојеност од света и непријатељство према земљском постојању у телу и материји. Данас се сматра да је Ран, са којим смо комуницирали током његовог живота и покушали да му укажемо на неоснованост његове тезе, био есесовац, и да је једна експедиција послата да врати легендарни Грал за кога се сматрало да је био на сигурном у моменту када је катарска тврђава Монсегир била разорена. После пада Берлина речено је да је једна јединица стигла до Зилертала и сакрила овај предмет у подножју глечера да сачека ново доба.

 

Истина је да је било речи о јединици командоса која је, пак, имала много мање мистичну мисију, тј. спасавање и сакривање блага Рајха. Два последња примера показују куда такве фантазије могу да воде када им се да потпуна слобода. СС (који није укључивао једино борбене јединице већ и истраживаче и научне експерте) организовао је експедицију на Тибет како би дошли до открића у областима алпинизма и етнологије, и другу , на Арктик, привидно са циљем научних истраживања, а уствари да би се установила могућност организовања немачке војне базе. Према овим фантастичним интерпретацијама, прва експедиција је тражила везу са тајним центром Традиције, док је друга тражила контакт са изгубљеном хиперборејском Тулом...

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...