Jump to content

bokidjole

Članovi
  • Posts

    6
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by bokidjole

  1. Od pedala koristio sam

     

    Ibanez Thrashmetal -  nije bio nešto

     

    Digitech Deathmetal - bio je sjajan, jednostavan i super za snimanje, jedino što je samo za max gain svirku

     

    Digitech Digidelay - vrhunska pedala, dosta mogućnosti, zajebao sam se što sam je dao u nekoj lošoj transakciji

     

    Electro Harmonix Flanger - super oldskul pedala, zvali smo je rešo prodao sam je

     

    Boss MT2 - ne svidja mi se

     

    Boss HM - onako shta znam, nije neshto

     

    Behringer Wah - sranje

     

     

     

    Dojadilo mi je da se smaram sa kablovima, adapterima, produžnim kablovima, stepovanjem kad menjam zvuk...

     

    Sada koristim Zoom G9.2tt procesor i super je. Malo je komplikovan, editovanje patcheva je mnogo jednostavnije preko kompa putem midi kabla. Ima dve lampe, tri eksprešn pedale, i 9 pedala između, od kojih je 5 za patcheve, dva za banke i dva potpuno programabilna. Ima usb konekciju za snimanje direktno u komp, gde sluzhi kao eksterna muzička karta...

     

    Najbolje od svega mi je to što kada napravim fin patch mogu da stavim na levu exp pedalu volume, na desnu npr whammy i kontrolu gaina, a na dve function pedale npr delay i flanger. Tako u okviru jednog patcha imam sve zvukove u jednoj pesmi. I da, kupio sam ga od nekog narodnjaka, koji ga je kupio, smorio se od lampica i knobova i odlučio da mu to ne treba pa mi ga je prodao za 100e manje, savršeno novog :)

     

     

  2. Sluh se vezhba i razvija, kao i svaki drugi aspekat sviranja gitare.

     

    Treba vežbati na akustari, clean električnoj i sa efektima, dok se ne postigne dobra artikulacija tonova na sva tri načina. Jer nekad se na klinu ne čuje nešto što predstavlja problem sa distom i obrnuto.

     

    Super je pevati tonove koje svirash, svirati koje pevash, s tim što to nije bogom dani talenat nego se i to vežba.

    I još da dodam da se mnogo brže napreduje kad imaš instrument koji je istoniran i štimer. Mnogo brže se razvija sluh kada svaki put čuješ pravi ton. Može i squier od 100e i zoom505ii

     

    Bitno je uvek se cimati oko onoga što ne kapiraš, ili ne možeš da izvedeš, a ne zadovoljavati se statusom quo.

    I još da dodam da se mnogo brže napreduje kad imaš instrument koji je istoniran i štimer. Mnogo brže se razvija sluh kada svaki put čuješ pravi ton.

     

    :pivopije:

  3. GP je strava. Skineš tablaturu koju hoćeš, pesme, lekcije. Usporish, ubrzash da vežbash solaže kao uz metronom. Sjajan je kao instrument za komponovanje. Sedneš naučiš par stvari i o bubnjevima, basu, napraviš pesmu, daš ostalim članovima benda da skinu što si napravio, ili da sami naprave svoje deonice, exportuješ midi ako ti trebaju neki semplovi. Uz njega naučiš i o ritmičkoj notaciji, time key signatures. Odštampaš note, ili tab za pesmu da nosiš na probu. Kada snimaš demo odradiš bubnjeve, pa eksportuješ midi, koji ubacisš u nuendo ili štagod pa sempluješ finim zvukovima.... To je sjajan program sa bezbroj primena za samostalan rad, i za saradnju sa ostalim članovima benda.

     

     

×
×
  • Create New...