Jump to content

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Past hour
 2. kuruz

  BM noviteti

  ove ribe ubiše jbt a taj Mortem gore mi je baš dobar
 3. Ima još jedna dobra fora u toj sekciji gde se stihovi pozivaju na svaku od pesama sa albuma, a to je da se tokom stihova u pozadini provlače semplovi i melodije iz tih pesama. Veoma je suptilno u miksu, ali jaaako je creepy i zabavno. Strašna stvar sve u svemu, top 3 što se mene tiče.
 4. Today
 5. Везано за мит о Озирису, о томе има више овде http://skepticproject.com/articles/zeitgeist/ Дакле та прича отпада, ако хоћемо да говоримо о реалним аргументима. Хришћанство представља наставак јудаизма, а не његово "кварење". Пророци су у Старом Завету говорили о Христу, они су очекивали Христов долазак. Друго, постоје ванбиблијска сведочанства о Христу. Ако гледамо о томе шта је речено о Христу ван Светог Писма, постоје сведочанства о Христовим чудима. И то сведочанства не од ученика Христових или некога ко је био поштовалац Христа, већ сведочанства од Христових противника о Христовим чудима. Та сведочанства се слажу са сведочанствима из Новог Завета где Христови противници покушавају да Христова чуда припишу демонима. Они, стога нису говорили о чудима као о нечему што није постојало, већ су покушали да објасне да то није дело Бога, већ део демона. Гностицизам није био грана хришћанства, већ су то биле идеје људи које нису имале реалну потпору у ономе што хришћанство јесте. Због тога је и полемисано и писано толико о гностицизму, јер сама идеја да постоје учења само за "изабране", што су сматрали гностици, је погрешна. Јеванђеље по Луки је написано за све, али између осталог за оне који нису имали јудејске основе пре него што су срели Христа, тј. писано је за ондашње многобошце. Исто као што је јеванђеље по Матеју писано за људе који су имали јудејске основе свог времена. У сваком случају, спасење ближњег, као таквог, није неки "ексклузивитет" појединаца који су "одабрани", као што су сматрали гностици. У њиховом схватању ствари, мистична спознаја хришћанства није играла неку битну улогу, већ је њихова централна идеја била да они имају "шифре" за дешифровање појединих текстова. Дешифровање појединих текстова, значи да изабранима обезбеђује спасење. Управо је због тога и толико писано против гностика, јер та идеја није имала никаквих додирних тачака са хришћанством.
 6. Kad će neka druga firma da krene da radi ove trailere, apsolutno svi su jebeno isti.
 7. Sada sam video tizer, možda ali samo možda postoji mala šansa da bude gledljivo.
 8. Yesterday
 9. Okej, ova stvar je već dosta dosadna.
 10. Talvi

  Neurosis

  https://buff.ly/2Y8BenD
 11. Rare bas ima skolski post punk riffing, to mi i najvise odgovara, vokal je mozda malo previse zenskast za moj ukus ali odlican album. mozda overim ovo pre, ali ipak deluje da nije moja soljica caja. u svakom slucaju, obrnuce se i ovaj novi kad izadje
 12. Pre Rare kao da je bio potpuno drugi bend. Nije čak ni melodic hardcore, više neko new school nabadanje, al ne previše suvo pa mu dadoše taj melodic tag. A ovo novo je baš drugi kraj ekstrema.
 13. http://www.hellycherry.com/2019/07/alan-mur-se-povlaci-iz-sveta-stripa.html
 14. uzasno 🙂 jeftin power metal da ne moze jeftinije, mislim da bi pre slusao svaki hard rock Avantasia album
 15. Miilos

  Deathspell Omega

  Najbolje solaže na svetu. I bas se čuje perfektno, za divno čudo. Shaxul zvuči kao i u DsO, samo što je ovde muzika mnogo bolja pa i on dolazi do izražaja.
 1. Load more activity
×
×
 • Create New...