Jump to content

Haos sam ja

Iskreni članovi
 • Content Count

  1422
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  20

Haos sam ja last won the day on October 15

Haos sam ja had the most liked content!

Community Reputation

641 ljubi ga majka

About Haos sam ja

 • Rank
  Master of Metal

Profile Information

 • Location
  stoka iz bloka

Profile Fields

 • Gender
  Male

Recent Profile Visitors

2510 profile views
 1. Objavili su pre neki dan da prestaju sa radom. Šteta, jedan od bendova koji nikako nije uspevao da dopre do šireg kruga slušalaca a itekako su imali šta da ponude.
 2. REFUSED - war music WE LOST THE SEA - triumph & disaster WILDERUN - veil of imagination TEITANBLOOD - the baneful choir BENT KNEE - you know what they mean BAPTISTS - bushcraft NIGHTBRINGER - terra damnata LILITU - memorial SKUNK ANANSIE - stoosh DEVIL ATE MY SON - the eyes of a dead man
 3. Haos sam ja

  Mayhem

  Ja bih ovo uporedio sa poslednjim Immortal albumom, na prvo slušanje mi je bilo kul i baš drago što su izbacili nešto novo, ali sa svakim novim obrtanjem sam sve više kapirao da je u piranju dosta mediokritetan materijal, da baš i nema neki replay value i da mi je zapravo dosadno. S tim što mi je taj poslednji Immortal bolji i zabavniji od ovoga.
 4. Khorada ionako nije bila ništa spec. Najavljivao je Don da je novi Sculptured u završnoj fazi, nadam se da će se sad fokusirati na to.
 5. Kakvo je mišljenje na kraju o novom Refused albumu? Meni onako, nekih 3/5. "I wanna watch the world burn" je stvarno top hitić, dobre su mi i "violent reaction" i "blood red", a naročito "turn the cross" - ima najbolju rifologiju na albumu. Međutim, i dosta fillera ima, ništa za nezaborav.
 6. Haos sam ja

  Mayhem

  Slažem se sa Gojkom. Baš neinspirativan album, iako je sve u principu uredno i na mestu, ovakvih albuma ima kamara. Tek još jedna recka u diskografiji.
 7. Mislim da nisu do sad pomenuti Renaissance in Extremis od Akercocke i Illusive Golden Age od Augury, oba sjajni albumi posle 10 odnosno 9 godina pauze.
 8. Dosta Srba sinoć na koncertu u Pešti al sve ukupno možda nekih 250 do 300 duša po gruboj proceni. Prva predgrupa je bio Oceanwake, neka c klasa melodičnog deathdooma iz Finske, sve je dosta ok, al baš ništa impresivno. Bili su i dosta tihi pred polupraznim klubom. Sve je uredno al nekako sve već ranije čuto i odsvirano mnogo ubedljivije. Bubnjar dosta tih i neuverljiv. Ajmo dalje. October Tide su me baš prijatno iznenadili. To je ta stara Katatonia/Paradise lost priča u ipak nešto agresivnijoj formi. Zaista dobar nastup pred sad već korektno popunjenim klubom i dobro raspoloženom publikom. Sve je ovde na svom mestu, melodije super, bacaju na taj vajb 90ih, ovaj bend sam gubio iz vida nakon njihovih vrlo dobrih ranih početaka, poslednje što sam slušao od njih je "winged waltz" koji je na jedno uvo ušao, na drugo izašao. Uglavnom, sve profesionalno i pod konac al nedostaje im taj neki x faktor, jebemliga, i sve je u nekako istom tonu, bez neke eklektike. Ipak, palac gore za OT, pošteno. STS sam slušao prvi put live i pokazali su istinsku klasu. Ovaj bend objektivno ni nema neku konkurenciju kad je ovakav zvuk u pitanju, a sposobnošću da majstorski iznesu i razne druge primese u svom zvuku jasno su se ustoličili kao bend koji ne treba nikad i nigde propustiti. Ako treba melodično i pamtljivo, tu im nema ravnih, a ako treba sporo i mučno, pa i tu su dominantni. Rekao bih da se bend nalazi u zlatnoj fazi stvaralaštva, a i uživo priča itekako prati studijski materijal kvalitetom. Meni je zvuk bio savršen, klavijaturista izneo lavovski posao i instrumentalno i vokalno, a uvek u pozadini, to se traži. Mikko pokidao, ostali odradili kako treba i dolikuje. Forsirao se novi album sa čim nemam ama baš nikakav problem, sinoć su mi samo utvrdili uverenje da imam lični AOTY verovatno ili makar u top 3 godine. Predivno veče stvarno, emocija pucala na sve strane, publika nije bila baš preterano brojna ali je bila dobra atmosfera i delovalo je da ekipa dobro zna šta im se odvija pred očima. Veliki minus je nepostojanje nosača zvuka STS na merch štandu, oh well.
 9. Gledali smo ih sinoć u Klužu, meni treći susret uživo sa njima. Sjajan klub Form Space koji se nalazi u okviru Cluj arene (moderan fudbalski stadion izgrađen 2009e) je mesto o kome u Bgdu možemo samo da sanjamo. Možda oko 400 ljudi je bilo prisutno, opet brojka o kojoj za bend ovog tipa ovde možemo samo da sanjamo. Prvu predgrupu (YLVA) smo propustili, a druga (E-L-R) je bila neki Amenra za sirotinju, suviše nalik na headlinera samo mnogo manje ubedljivo iako su bili korektni sasvim. Pomalo zagrobni post rock sa cikličnom strukturom pesama. Ostajem pri stavu da je lekovito slušati Amenra uživo barem jednom u dve godine ako ne i češće. Nema tu ništa spektakularno svirački ali sve je spektakularno zvučno. Zvuk gitara neverovatno masan, bukvalno izlivanje rafinerije, baš surova težina, a bas bukvalno pomera utrobu. Stvarno je teško ono opisati. Bubnjar je realno najslabija karika, tu je manje više samo da ga puni u krug bez previše filozofije, ali to uopšte ne smeta, tu je da da ritam svakoj glavi u klubu koja jednostavno mora da headbanguje uz ovaj bend. Colin lud kao struja al ipak u nešto svedenijoj formi ovaj put. Sve u svemu, jednostavno još jedno religijsko iskustvo, još jedna misa koja uliva strahopoštovanje i ostavlja te izbezumljenim na kraju. Jebeni kult koji vredi pratiti i u toku kojeg postoji samo trans.
 10. Uh, kako moćno izgleda inlay za Verrater vinil koji će da im izbaci Profound Lore.
×
×
 • Create New...