Jump to content

oʞɾoƃ

Moderatori
 • Content Count

  12762
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  41

oʞɾoƃ last won the day on September 17

oʞɾoƃ had the most liked content!

Community Reputation

232 odlikaš

About oʞɾoƃ

 • Rank
  Protojerej Stavrofor of Metal
 • Birthday 12/24/1988

Profile Information

 • Location
  Belgrade

Profile Fields

 • Gender
  Male

Recent Profile Visitors

32886 profile views
 1. Ovaj bend se spominjao ovuda, poljski Darkspace worship, debi album izlazi početkom decembra. Zvuči obećavajuće:
 2. oʞɾoƃ

  Teitanblood

  Malo su se slegli utisci posle besomučnog vrtenja (last.fm kaže da sam ga obrnuo više od 25 puta), tako da sad već mogu da dam detaljniju ocenu. Ono što najviše čini Teitanblood jedinstvenim - atmosfera - je ovde ostalo maltene netaknuto od prošlog albuma, što je svakako i najbitnije. Produkcija je prljava i močvarna kao i na prethodnim izdanjima. Kompozicija je takođe malo svedena u odnosu na Death i omogućava rifovima da dođu više do izražaja, što je izrodilo prave "hitove" poput Leprous Fire. Međutim, nekoliko stvari je uticalo na to da album ne dostigne visine prošlog (što je ruku na srce bilo teško i očekivati). Prvo, meni lično ne odgovara ovaj kraći format pesama, jer mislim da Teitanblood najviše sija u monstrumima preko 10 minuta, kao što su Sleeping Throats of the Antichrist ili Purging Tongues. Drugo, mislim da vokali ne dolaze dovoljno do izražaja, što je velika šteta. Treće, ima za moj ukus malo previše solaža i tih nekih 80s momenata koji će sigurno odgovarati old-school manijacima, ali meni blago razvodnjavaju ritualnu atmosferu albuma. Sve u svemu, i dalje domaći zadatak za većinu death metal bendova današnjice, ali s obzirom na maestralni Death i fantastične EP-jeve, kao i činjenicu da smo čekali album celih 5 godina, ne mogu da dam više od 8/10.
 3. oʞɾoƃ

  1349

  Ne znam o čemu pričaš bukvalno, meni prva tri albuma imaju savršenu produkciju.
 4. Igralom zvuči kao banja u Mađarskoj
 5. oʞɾoƃ

  BM noviteti

  Ako volite Sorhin, ne slušajte me definitivno, pošto ni njih ne volim
 6. oʞɾoƃ

  Mayhem

  Preslušah par puta novi album, u suštini težak prosek. Da mi je neko pustio bez da mi kaže o kom bendu se radi, rekao bih da je u pitanju drugorazredni worship norveške škole i ništa više. Replay value nula.
 7. oʞɾoƃ

  BM noviteti

  Preslušah jutros, nije mi nešto posebno iskreno.
 8. oʞɾoƃ

  Mayhem

  Ni meni, čak furaju iritantnije elemente drugog talasa.
 9. oʞɾoƃ

  Mayhem

  Kakva bre elita, imaju jednog jedinog lika koji je konstantan u postavi... Ovo ostalo sve hired guns. Čak i Attila.
 10. oʞɾoƃ

  Mayhem

  Ordo ad Chao najbolji Mayhem.
 11. "Hristos jeste postojao" samo po sebi ne znači ništa, jer ako ne znamo gde je čovek rođen, kada je rođen i šta je zaista propovedao, koja je razlika između postojanja i nepostojanja? Možemo samo da kažemo da je živeo neki prorok po imenu Yeshua i to je to. A korumpiranu organizaciju zvanu SPC danas maltene i nema smisla razmatrati iz neke teološke ili religijske prizme, oni su više tema za sociologe i politologe...
 12. Nisam rekao da Hristos nije postojao, već da njegovo postojanje nije nepobitno utvrđena istorijska činjenica. Vanbiblijska svedočanstva o Isusu ne postoje pre 90-ih godina 1. veka, tj. dve generacije nakon njegove smrti, kad god da je to bilo (jer nije sigurno ni koje godine je Isus razapet, osim što znamo da nije 33. NE). Savremenih svedočanstava nema. Međutim, ne nameravam da nastavljam sa tobom cirkularne diskusije iz kojih ti u bilo kom trenutku možeš da izađeš i tražiš da položim ispit iz određenog gradiva pre nego što nastavimo, a da pritom izbegavaš odgovore na konkretna pitanja.
 13. oʞɾoƃ

  1349

  Iskreno ne mogu da slušam ništa što nije Teitanblood bar do srede, ali pokušaću negde da uglavim i ovo
 14. oʞɾoƃ

  Teitanblood

  Postoji jedan naziv pesme koji savršeno opisuje atmosferu ovog albuma, a to je "Swarming Vulgar Mass of Infected Virulency". Krajnje neočekivan album, nakon nemoguće slojevitog i komplikovanog Death, dolazi album koji je potpuni povratak korenima, bez imalo gubitka močvarne, zagušljive atmosfere. Rano je još za bilo kakva poređenja, ali sigurno neću vrteti ništa drugo narednih par dana.
 15. oʞɾoƃ

  BM noviteti

  https://ehlder.bandcamp.com/album/nordabetraktelse Projekat Graavehldera iz Armagedde, topla preporuka s moje strane. Stari dobri second wave sa nešto malo paganskih upliva.
×
×
 • Create New...