Jump to content

oʞɾoƃ

Moderatori
  • Posts

    13024
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    47

oʞɾoƃ last won the day on December 28 2023

oʞɾoƃ had the most liked content!

About oʞɾoƃ

  • Birthday 12/24/1988

Profile Information

  • Location
    Pariz

Profile Fields

  • Gender
    Male

Recent Profile Visitors

38355 profile views

oʞɾoƃ's Achievements

Demon of Metal

Demon of Metal (4/6)

413

Reputation

  1. oʞɾoƃ

    BM noviteti

    Op'o mu je malo kvalitet izdanja od Rozpada naovamo, reklo bi se.
  2. oʞɾoƃ

    BM noviteti

    Ovaj Trolldom bi trebalo da mi se uopšte ne sviđa (meni je ITNE ništa posebno), ali ima neki vajb koji me tera da ponovo pustim.
  3. oʞɾoƃ

    BM noviteti

    Taj Kekht Arakh jedan od većih mindfuckova u poslednje vreme, nahajpovan do neba, a muzika trećerazredni bedroom black metal.
  4. oʞɾoƃ

    BM noviteti

    Svašta se otkriva pod stare dane...
  5. oʞɾoƃ

    BM noviteti

    Kakva ALBUMČINA niotkuda, ao kako me je pomerilo
  6. oʞɾoƃ

    BM noviteti

    Dosta su zarotirali zvuk na black, vrlo zanimljivo izdanje.
  7. Korektan album, nije tako moćan na prvo slušanje kao Okot iz pakla.
  8. oʞɾoƃ

    Inquisition

    Daleko iznad očekivanja. Nisam se nadao ovolikoj promeni u zvuku.
  9. Nova Lustmord traka, album izlazi 15.3. https://lustmord.bandcamp.com/album/much-unseen-is-also-here
  10. oʞɾoƃ

    Izbori

    Ček ček, koja to veća politička partija u Srbiji ima u programu integraciju Republike Srpske u Republiku Srbiju? Što se svih političkih aktera u Srbiji tiče, mi smo se RS odrekli Dejtonskim sporazumom 1995. godine. Pre skoro 30 godina.
  11. Bogami uozbiljio se Merrimack.
  12. oʞɾoƃ

    Watain

    Erikov glas i dalje u žešćem kurcu. Ako ovako zvuči iz miksete, mogu misliti kako je uživo 😕
  13. oʞɾoƃ

    Izbori

    Ad hominem napadi nikad nisu dobar način za nastavak diskusije, ali vratiću se na to. U zemlji u kojoj ljudi prodaju svoj glas za 2.000 dinara, motaju kablove i rade u pelenama za €300 mesečno, novac mora biti prva i poslednja tema svake diskusije o upravljanju državom. Prvi i osnovni zadatak svake vlasti jeste da unapredi život svojih građana, a to se u slučaju siromašnih zemalja najkonkretnije vidi na novčaniku. Sve ostalo je žvaka za sirotinju. Bukvalno nijedna od ovih stvari nije tačna. Krvno gledano, Rusi su deo istočnih Slovena, od kojih smo se mi kao južni Sloveni odvojili pre više od 1.300 godina. Genetski smo danas mnogo sličniji "nacističkim narodima koji nas okružuju" nego bilo kom Rusu, što je lako dokazivo bilo kojom analizom haplotipova. Na planu vere, Rusi imaju svoju crkvu, a mi svoju, i iako pripadamo istoj konfesionalnoj veroispovesti, ruski patrijarh ne predstavlja nikakav duhovni autoritet Srbima pravoslavcima, makar onima koji znaju ponešto o sopstvenoj religiji. Istorijski argument takođe ne stoji. Imaš brojne primere u poslednjih 200 godina gde su Rusi radili direktno protiv interesa Srbije. Npr. Sanstefanski mir 1878., kada je carska Rusija u dogovoru sa Turcima praktično stvorila Veliku Bugarsku, direktno nauštrb srpskih interesa na Balkanu. Pa potom 1917. kada su potpisali odvojeno primirje sa Nemačkom i Austrougarskom i izašli iz Prvog svetskog rata, dok smo mi još krvavili gaće na Solunskom frontu. Pa onda 1948. kada je vrlo malo falilo da ista ona Crvena armija, koja je četiri godine ranije "oslobađala" Srbiju, izvrši invaziju na istu tu Srbiju zbog Titovog odbijanja da pristupi Varšavskom paktu. Jeljcin je 1999. pretio da će poslati trupe na Kosovo u slučaju NATO napada, pa svi znamo šta se na kraju desilo. Ove stvari bi neko sa, kako ti kažeš, "blagim poznavanjem istorije" itekako morao da zna. Da se vratim na ad hominem napade, kojima si odabrao da počneš i završiš post U prvoj rečenici si me optužio da sam skrenuo na stranputicu u "racionalnom razmišljanju", a onda si za to ponudio argumente koji su bili ili emotivni, ili duhovno-moralni, ili zasnovani na istorijskim falsifikatima. Sva tri su logičke greške i, iskreno, sveli su prilično kvalitetnu diskusiju na temi na kafanski nivo kojeg se ne bi postideli na Pinku ili Happyju. Savetujem ti da se više baviš činjenicama i argumentima, a manje moralnim kvalifikacijama sagovornika, jer je u suprotnom u startu obesmišljen ulazak u bilo kakvu razmenu mišljenja sa tobom.
×
×
  • Create New...