Jump to content

oʞɾoƃ

Moderatori
  • Posts

    13049
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    47

oʞɾoƃ last won the day on December 28 2023

oʞɾoƃ had the most liked content!

About oʞɾoƃ

  • Birthday 12/24/1988

Profile Information

  • Location
    Pariz

Profile Fields

  • Gender
    Male

Recent Profile Visitors

38986 profile views

oʞɾoƃ's Achievements

Demon of Metal

Demon of Metal (4/6)

418

Reputation

  1. Meni odličan album, možda bude i ponajbolji od tri kad se slegnu utisci, ali iznad očekivanja u smislu da retko koji bend uspe da izbaci tri dobra albuma zaredom. Formula standardna uz par novih sastojaka, sasvim OK za bend koji izbacuje albume na 4-5 godina, rifovi su mi interesantniji i pesme mi više drže pažnju nego što je to bio slučaj sa Melinoe. Jedini problem imam sa produkcijom koja je brickwalled maltene celu dužinu albuma, podseća me na zlatno doba norsecore-a kad bi producent odvrnuo volume na max i snimao 45 minuta. Malo dinamike ne bi bilo na odmet. Isto važi za layerovani Naasov vokal koji je previsoko u miksu i postane naporan posle nekog vremena. No, sve je to nedovoljno da ozbiljno ugrozi ukupno pozitivan utisak. Svakako među kandidatima za album godine.
  2. Kao što se i očekivalo, bez prevelikih iznenađenja, tu i tamo ponešto novo čisto da ne bude kopija prethodna dva, ali dobro vozi.
  3. oʞɾoƃ

    BM noviteti

    Dobar mi je ovaj gaslighting u opisu: "Vafurlogi is rooted both spiritually and literally in the early 2000s black metal movement, as the earliest songs were written nearly twenty years ago." A zvuk 90% klasični Svartidaudi od pre pet godina. Inače ne zvuči loše, i poslušaće se puno izdanje otvorenog uma, kao i uvek, ali mi je žao što je Noevdia od lučonoša black metala postala još jedan trendy label koji ne izbacuje gotovo ništa što nije isfurani dissoshit (Verberis, LVME, Kathaaria), B-verzija bendova koji već dugo postoje (NEDXXX, Sodality, Destruction Ritual) ili Islanđani (Misthyrming i sada ovaj Vafurlogi). Jedino što malo iskače iz kalupa je Lifvsleda, a i to je objašnjivo time što znamo da se lože na Sorhin, Malign i generalno švedski black iz sredine devedesetih.
  4. oʞɾoƃ

    BM noviteti

    Bilo bi oprostivije da je pesma dobra, ali zvuči kao AI-generated second wave.
  5. oʞɾoƃ

    BM noviteti

    On brand za bend, imaju brda polu-ironičnih naziva u diskografiji.
  6. oʞɾoƃ

    BM noviteti

    Cover je malo At The Heart of Winter meets The Jester Race, but I'll take it.
  7. Disclaimer - ja ih nisam gledao igrom slučaja, doputovao sam u Berlin prvenstveno radi TROB Voleo bih samo da je bio bolji prostor i da su dodali nešto sa Foulest Semen. Osim toga teško da mogu bendu bilo šta da zamerim. Malefica me je podsetila koliko je Blood Vaults dobar album, vrtim ga neprestano već par dana.
  8. Izašao novi Swampbeast: https://swampbeasttl.bandcamp.com/album/offering-of-chaos-lamenting-in-the-blood-of-man Prvi je bio bomba, jedno od najboljih izdanja u 2021.
  9. Biće sjajan album, sad je već jasno.
  10. Ovo je trenutak kad je bend trebalo da prestane da postoji. Ove nove dve pesme su baš loše. Nisu In Flames nivoi užasa srećom, ali mi je teško da ih gledam kako sve više razvodnjavaju nekada perfektnu diskografiju.
  11. oʞɾoƃ

    Burzum

    haha koje smeće
×
×
  • Create New...