Jump to content

oʞɾoƃ

Moderatori
 • Posts

  13005
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  43

Everything posted by oʞɾoƃ

 1. https://sentientruin.bandcamp.com/album/extirpation-dirge Evo jedna death/doom poslastica, baš ozbiljno izuva album.
 2. 16.12., nemoj i ti zajebavati Nisam imao pojma. Svakako dobra neka klima.
 3. I meni mršava godina u smislu kvantiteta, ako se zapitam čemu bih dao 8+, nema trika da sastavim ni top 5, a kamoli top 10. No, zato su izašla dva monstruozna albuma za sva vremena koja sam obrnuo sigurno po 30-40x svaki: Dødheimsgard - Black Medium Current Da mi je neko rekao da će DHG posle 8 godina pauze i mršavog/veštačkog/usiljenog A Umbra Omega izbaciti ovakvo remek delo, rekao bih mu da je lud. Otišle su sve kočnice, svi pritisci, sva očekivanja i stilska usmerenja, a ostala je samo esencija Vicotnikovog genijalnog, psihotičnog, sentimentalnog uma. Ako postoji muzika koja zvučno predstavlja arhetip crnog sunca, to je onda ovaj album. Jedina zamisliva zamerka je da je ovo možda trebalo izbaciti pod Vicotnikovim imenom umesto kao DHG album, jer zaista zvučno i stilski nema mnogo dodira sa prethodnom diskografijom, a i više je solo projekat nego ikad. No, album kao album nema loše sekunde. Ruïm - Black Royal Spiritism Ne znam šta je Blasphemeru tačno donelo preseljenje u Portugal, ali žao mi je što to nije uradio pre 15 godina, jer je ovaj album iskristalisana esencija zvuka koji gradi celu karijeru. Svi najbolji elementi sa Wolf's Lair Abyss, Chimera i Ordo ad Chao sažeti - ne, sublimirani - u album koji je istovremeno pitak i surov, aristokratski i močvaran, uz trademark disonantni zvuk koji već 20 godina mnogi pokušavaju, a niko suštinski ne uspeva da skine. Izdanje toliko puno sebe da se autor čak usudio i da nazove pesmu "Večna disonanca", a i da obradi samog sebe kroz "Fall of Seraphs". Arogantnost koja je u ovom slučaju potpuno opravdana. Razočaranje godine svakako novi Misthyrming, ne zato što je album toliko loš (ima ponešto da se probere), već zato što su se i zvučno i stilski jezivo uprosečili u odnosu na gotovo savršenog prethodnika; o katastrofalnim imenima pesama (aliteracija u 2023. godini, zaista?) i tekstovima da ne govorim.
 4. oʞɾoƃ

  Izbori

  Nema veze, sići će grobaru s lopate... Prijavio se da glasam ovde u Parizu, očekujem ubedljivu pobedu Vučića.
 5. oʞɾoƃ

  Izbori

  U jebote, propustio sam da su Tadić i ludi Radule sada na istoj listi, kad se desio taj crossover event?
 6. Singl nažalost daleko bolji od ostatka albuma.
 7. Da mi je neko 2007. ponudio da gledam ovaj paket, išao bih peške od Beograda do Beča. Sad se neću iscimati ni par stanica metroom da ispratim ovo.
 8. Na nivou Irana. Nabijem na kurac religiju koju ugrožava nečiji koncert.
 9. Odgovori su u fazonu "mi sviramo death metal, ali osim toga smo klasični kanadski libtardi i ne volimo kad bilo ko dovodi u pitanje naše stavove ili implicira da je bilo šta bolje ili gore od bilo čega drugog". Poštovanje za njih što makar imaju muda da tako i izgledaju.
 10. Lepo što je konačno prestala da LARPuje kao black metalka. U to ime, bacam temu na Gothic & Neofolk, jer više nema šta da traži na ovom podforumu.
 11. Od čega? Nije kao da idu na turneje.
 12. Gledao ih u Parizu uzivo pre par nedelja. Zvuk je tehnicki bio savrsen, ali dve stvari su definitivno falile za optimalno iskustvo: (i) treca gitara bez koje Akhlys zvuk ne moze sustinski da se izvuce uzivo i (ii) neka magla/dim ili nesto za atmosferu. Bend je jako statican (posebno Naas) i kada su pod punim svetlom reflektora (kao na ovom snimku gore) prosto fali ta jeziva atmosfera koja karakterise albume, sa ovim maskama vise deluju kao BDSM okup nego kao black metal bend. Druga polovina koncerta mi bila bolja nego prva, tako da je ukupni utisak bio OK, ali steta potencijala jer je bend ozbiljno profesionalan i usviran.
 13. oʞɾoƃ

  Cryptopsy

  Ovaj video je bukvalno najgora pesma koju sam čuo ove godine. Najgore zamislivo deathcore sranje.
 14. Odlična nova pesma, totalno na tragu poslednja dva albuma. Radujem se.
 15. Pesmetina za vekove, moram pod hitno da odradim ceo back catalogue ovog benda.
 16. Odličan povod da se pusti Henbane u pozadini dok čekam da stigne fizička kopija Barda.
 17. oʞɾoƃ

  BM noviteti

  Simpatično je ovo. Nisam siguran da li bih se setio da ga pustim ponovo, doduše, previše vuče na isfurani islandski fazon.
 18. oʞɾoƃ

  BM noviteti

  Meni HASARD bolji: https://i-voidhangerrecords.bandcamp.com/album/malivore
 19. oʞɾoƃ

  Tsjuder

  Simpatičan norsecore, vraća me 15 godina unazad kad sam mislio da je ovakav black metal vrhunac muzike. Nije loše za vožnju prokletim srpskim drumovima propasti tvoje.
 20. oʞɾoƃ

  Marduk

  Nula komentara za dva dana OK vozi pesma, klasičan bezglavi švedski black. Mortuusu svaka čast da ovako zvuči sa toliko godina i turneja iza sebe.
 21. oʞɾoƃ

  Mayhem

  Bogami iznad očekivanja ovo. Vrteće se još dosta.
 22. Supervillain klasa, ali onaj demo koji na kraju nikad nije postao album, a koji je stavljen kao bonus trake na Supervillain reizdanje... Bomba.
×
×
 • Create New...