Jump to content

oʞɾoƃ

Moderatori
 • Posts

  12949
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  41

Everything posted by oʞɾoƃ

 1. To smo i mi mogli da ti kažemo, nisi morao da radiš test.
 2. Ne znam da li sam u poslednjih nekoliko godina čuo bolji DSBM.
 3. Uzeo sam skoro da čitam serijal "History of Philosophy without Any Gaps" autora Petera Adamsona i oduševljen sam sa koliko pitkosti i humora je uspeo da predstavi (pre-)Sokratovce, a da pritom ne skrene u parodiju već ostane ozbiljan istoričar filozofije. Tek sam na drugoj knjizi (od šest), ali apsolutna preporuka svakome ko hoće da osveži gradivo iz srednje i/ili jasnije poveže celine u razvoju filozofije od nastanka do danas.
 4. Zvuk kao kad na Windowsu 98 nemaš mp3 kodek pa ti dozvoljava maksimalno 56 kbps.
 5. Paracletus najbolji DSO, poslednji album je bombona. Šta ću kacam vesela osoba. Od trilogije je kad razmislim zapravo najslabiji SMRC. Svi elementi su tu, ali vidi se još uvek određeno robovanje blek metal odrednicama i manjak destilacije u odnosu na viziju. Moglo bi dobrih 20 minuta da se secne sa tog albuma da bi stvari došle na svoje.
 6. To bre! Prvi EP mi je i dalje jedno od omiljenih war metal izdanja ikada.
 7. Totalno nepotrebno izdanje, gubi se malo Noevdia.
 8. oʞɾoƃ

  Ofermod

  Ahhahaha Tiamtu vol. 132
 9. oʞɾoƃ

  Misþyrming

  iaaaajmooooooooo
 10. Ryan Förster je u bendu, enough said.
 11. Prve dve pesme sa tog EP-ja su vrh vrhova, šteta što im je ostatak diskografije dosada.
 12. Lagano u top 10, ako ne i u top 5 albuma ove godine. Smrt, sida, govna i strahovi. Umetnost.
 13. oʞɾoƃ

  Sigh

  Čak i meni, koji nisam neki fan benda uopšte.
 14. oʞɾoƃ

  BM noviteti

  Samo da naglasim da je novi Mortuus ozbiljna albumčina i da će sigurno biti na AOTY listi.
 15. Izlazi konačno Hadopelagyal debi: Ako ima neko da je propustio njihov split sa Thorybos, pod hitno da ispravi grešku.
 16. Ali na kraju dana zvuči kao kompilacija B-sides sa ta tri albuma. Izvrteo sam od početka do kraja triput juče i danas i, osim Shadowminds, slabo šta mi je ostalo u glavi od rifova/melodija. Želeo sam iz sve snage da mi se svidi album, ali jednostavno fali pravih hitova, a bez toga je sve ipak običan nostalgični tribute. Uz dužno poštovanje legendama, da bi album dobio playtime kod mene u 2022. godini, mora da ponudi više.
 17. Bukvalno mi sviraju maltene ispred kuće i mislim da se neću iscimati.
 18. Još malo neuspelih pokušaja da se emulira stari zvuk. Tekst je poseban nivo krindža, ne znam kako čovek od 40+ godina može ovako nešto da napiše.
 19. oʞɾoƃ

  Izbori

  Ne može se porediti kulturna integrisanost nekoga iz Ukrajine i nekoga iz subsaharske Afrike. Italijani osim prilično kratke i neuspešne ekskurzije u Etiopiji/Eritreji i nemaju baš neku kolonijalnu istoriju. A i da imaju, white guilt se slabo prima u Italiji za razliku od bogatijih zapadnih zemalja 🙂 Italijanskog poreskog obveznika živo zabole da li je pola Afrike gladno, to treba da rešavaju njihovi političari. Italijan od države očekuje određene usluge i životni standard. Ako političari trenutno na vlasti nisu sposobni to da mu pruže, glasaće za one koji obećavaju drugačije. Nije na snazi kolektivna manija kao u Srbiji. Ne zaboravi da problem nije prihvatiti ljude, nego šta raditi sa njima. Nivo integracije vanevropskih imigranata je svuda u EU negde između osrednjeg i očajnog. Što veći BDP, to očajnija integracija.
 20. oʞɾoƃ

  Izbori

  Italijani ne žele da se pretvore u mini-verziju Ujedinjenih nacija kao ostatak zapadne Evrope, a EU ne čini apsolutno ništa da spreči iskrcavanje desetina hiljada afričkih migranata na italijansku obalu godišnje. Reakcija je predvidiva i očekivana.
 21. oʞɾoƃ

  Izbori

  Treba da uči od Tadića kako se kadrira Oh wait
 22. Mislim da me ni za jedne pare niko ne bi naterao sa ove 33 godine da odem u masu od 60.000 metalaca, ali drago mi je da ima entuzijasta još uvek Odličan izveštaj.
 23. oʞɾoƃ

  BM noviteti

  Nikad se nisam naterao da preslušam prvi full-length kako treba. Ovo solidno zvuči.
×
×
 • Create New...