Jump to content

Baja Car

Iskreni Ĩlanovi
 • Posts

  195
 • Joined

 • Last visited

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Location
  Fontana, Novi Beograd

Profile Fields

 • Gender
  Male

Recent Profile Visitors

3594 profile views

Baja Car's Achievements

Anonimus of Metal

Anonimus of Metal (1/6)

1

Reputation

 1. Uh kakva ekipa? Jel' sa njima delis radost slusanja novog Funeral Mist-a?
 2. Zna baba o cemu prica... Godine iskustva su to!
 3. Pa ja sam upravo zbunjen konstatacijom "posmatranja jednog kroz drugi". Ne znam na osnovu cega je Morbid God zakljucio da sam to radim, ali nema veze... U svakom slucaju, posmatrati jedno delo kroz drugo je los nacin dozivljavanja bilo kojeg umetnickog dela, ali posmatrati jedno delo kao nadogradnju na prethodni... Pa, mislim da sa odredjene vremenske distance to prirodno dodje, jer pobogu u pitanju je isti autor i poruka koju nosi. Slikovito objasnjeno, smesno bi bilo da Van Gogh dva puta slika Zvezdanu noc s' tim sto bi drugi put raspored zvezda bio drugaciji... Mada ne iskljucujem mogucnost da nekome i to bude zanimljivo. Funeral Mist je obradio sam sebe i to je lose.
 4. Na koji nacin mislis da drugi posmatram kroz prvi album?
 5. Naravno da ne treba. To je razvojni put koji jedan bend prolazi. Ali, Devilry je vise bio neka vrsta opipavanja pulsa. Devilry i Salvation, nebo i zemlja.
 6. Mozda sam iskoristio prejaku rec, ali je cinjenica da je isprostituisao vrednost Salvation-a time sto je posle sedam godina izbacio prakticno isti album i iskoristio identicnu formulu koju je to izdanje imalo. Salvation je bio nesto novo i nesto sveze. Idejno, nesto sto je otvorilo nove horizonte. I da, slazem se sa tobom da je zajedno sa Ofermod-om, DSO-m i Watain-om Funeral Mist ucestvovao u stvaranju novog talasa, ali sa Maranatha-om se iz lokomotive "prebacio" u vagon. Nema novog, samo staro... Sto opet kazem, sa cisto muzicke strane nije lose, ako trazim takvu vrstu zadovoljenja, i u tom smislu je Maranatha zadovoljavajuca, ali Salvation je bio album koji pogadja na vise nivoa i koji je postavio vanredno visoke standarde. Pogotovu ako se uzme u obzir da je u pitanju album prvenac i jos muzicki pravac u kojem se cinilo da je gotovo sve receno! Marantha je zakazala. Barem za mene... Ne znam, mozda gresim...
 7. Utisak posle nekog vremena preslusavanja ovoga... Iako album sam po sebi nije los, u odnosu na to kakvi se black metal albumi izdaju danas, ne mogu da pobegnem od pomisli da se Arioch, Mortuss, Daniel... ili kako vec voli sebe da zove, pokazao da je ipak jos jedan od onih "inteligentnih" koji ulecu u vagon kojem pripadaju svi takozvani "religiozni", "filosovski", "teoloski" ovo/ono bendovi... Primecujem da nema razlike izmedju njih i ovih "kvazi" inteligentnih bendova sa neparnim 6.52/8.66 ritmovima koji su preplavili scenu. Mozda je to predskazanje majanskog kalendara i cuvene 2012.? Isprazne price za naivnu klincijadu. No, cak mi je i Salvation postao proziran, album koji mi je znacio na vise nivoa. Mislim, lepo je to sto on pravi muziku, i u tom smislu, Maranatha je solidno dobar album, ali ono sto iritira je ta "kvltnost" i stav uzvisenosti kojom Maranatha odise u odnosu na ostale, a kad ono, bend je jednako isprazan kao i Dark Funeral. Covek se posluzio gotovo svim mogucim sablonima na raspolaganju. A najzalosnije mi je to sto je obezvrednio sablone koje je SAM napravio sa Salvation-om. Preforsiran vokal sa odredjenim veoma iritirajucim efektima, tekstovi koji ne mogu ni prismrdeti onima sa Salvation-a, a opet su 987 verzija Accuser/Opposer-a, semplovi iz filmova koje necu ni da komentarisem. Mogu da zamislim zasto je uzeo Ederlezi... Istripovao se jadan da je dobra scena na kraju kada se krst prelomi na pola. Kakva emotivna scena. Mozda je i on sam emo? Eto jos jedne paralele izmedju black metala i emoa. Au bre, kakav bljutav ukus... Pu, pu...
 8. Mene na skins inkvizicije i palikuce po ciganskim mahalama i karton sitijima...
 9. Taj rad. Poredjenjem jednog sa drugim obezvrednjuje oba dela.
 10. Izvini, ali asocijacija ti je na spirali Zike Obretkovica... A uostalom, sta fali Bregovicu? Covek je uspeo u zivotu.
 11. A sta kazete na Djurdjevdan u poslednjoj pesmi??? Hahahaha...
 12. Ovo ce da bude pokolj! Ovo kada nabavim ima da pravim sutke ispred ekrana... Koncert na EXIT-u je bio jedan od najboljih na kojima sam ikada bio, i ako je zvuk, realno, bio krs. BURNING INSIDE!!!
 13. Baja Car

  Absu

  E sad... Nemoj da si cepidlaka... To "t" je slucajno uletelo...
×
×
 • Create New...