Jump to content

Haos sam ja

Iskreni članovi
 • Posts

  3260
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  57

Everything posted by Haos sam ja

 1. Odakle početi sa slušanjem FW, tj. koje biste albume preporučili u fazonu "ako ti se ne svidi to onda nema šta da tražiš sa ovim bendom"?
 2. Pardon, Heirloom a ne Heilroom haha
 3. Slušao sam i Mortuous i Phobophilic albume, oba su dobra, Phobophilic mi se više sviđa jer mi više stvari ostaju u memoriji i njihova zakucavanja me bolje pogađaju, međutim ne mogu se oteti utisku da smo sve ovo već čuli i da ovakvi cavemen/prljaviji DM bendovi teško mogu da se otrgnu od tog Incantation meets Autopsy koktela i ponude nešto svežije. Možda ljudi koji slušaju isključivo DM mogu da naprave ovde preciznija nijansiranja, meni je ovakav zvuk zabavan i recimo ova dva benda su baš dobra u tom domenu ali ništa mi tu nije preterano uzbudljivo niti mogu da kažem da mi se neki album konkretno izdvaja.
 4. Pa ja se ne slažem da je album više u Stone Sour maniru, možda samo prva i poslednja pesma, mada i ta poslednja ima nekako više mračniji Slipknot vajb nego modern hard rock ala SS. Meni je čak i ok što su shodno svojim godinama malo prebacili na tu stranu. Meni su problem ove, da kažemo, klasične Slipknot pesme između, slabo tu ima maštovitosti, imam osećaj da sam sve ove strofe već čuo 100 puta npr na The dying song, potpuni leftover sa prethodnih albuma. Ima po koji interesantan momenat usput, ima i neke agresije i ljutitog polu-repovanja ali sve je to već viđeno ubedljivije i besnije ranije. Heilroom mi možda najbolja na kraju, barem ima taj efektan refren i pristojnu solažu. Naravno, svirački i pevački je sve ovde pod konac ali pesme su mi uglavnom meh.
 5. Album tog nivoa nema skoro niko realno
 6. Nije da ne bih voleo da pokušaju da napišu neku novu muziku zajedno, realno.
 7. Sledeći put da prave poster po kriterijumu "šta se sviđa demonseedu". Nisam ni ja neki fan Godflesh pa to ne znači da Streetcleaner nije čisti klasik. Mogao je Incantation u drugi red al ista im je veličina fonta kao i dva reda iznad i ispod njih tako da su ih ispoštovali.
 8. @Mickey mousePa bolje je barem meni plus su neki bendovi dolazili po prvi put. Videću baš i prethodnih još godina kad me ne bude mrzelo. @Havočkapa nije cilj ovde navoditi događaje van Srbije, bio sam i ja na raznoraznim koncertima u inostranstvu svih tih godina al nije to poenta priče, moja teza je da je ovde kod nas beda od ponude posebno post-covid
 9. Ne bih da cepidlačim, ali Nino je u igri sa istim malim bendovima koje je već dovodio. Cenim čoveka i trud i verovatno ću ispratiti sve to ali to je realno neka treća liga zapad bendova tog tipa, o čemu pričamo. I generalno, većina ozbiljnih imena (pri tome ne mislim na neke dinosauruse nego na bendove u prajmu) nas zaobilazi u širokom luku. Evo gledam sad 2019-u samo od onoga na čemu sam ja bio a bilo je toga još: Richard Bona, Riverside, Solstafir, Septicflesh + Krisiun, Mono, Black Lips, Red Fang, Snarky Puppy, Mgla, Acid Mother Temple... 2018: Comeback Kid, Algiers, Dark Tranquillity, Mars Red Sky, Yawning Man, Leprous + Agent Fresco, God is an Astronaut, The Necks, Minsk, Toby Driver...
 10. ludilo od događaja, doduše ne znam kako ovo sve može da se nagura u isti dan
 11. Bolje je nego u poslednje 2 godine naročito haha, ali ne bih baš rekao da je stanje kao pre covida. Lokalne bendove i rejvove u Drugstoru ne računam u neku ozbiljniju ponudu. Ima i Anneke VG u novembru ali meni je sve to i dalje dosta mršavo i više u fazonu daj šta daš.
 12. AN ABSTRACT ILLUSION - woe BLOODBATH - survival of the sickest BEHEMOTH - opvs contra natvram THE CALLOUS DAOBOYS - celebrity therapist CONAN - evidence of immortality HOLY FAWN - dimensional bleed THE MARS VOLTA - s/t MORTUOUS - upon desolation PHOBOPHILIC - enveloping absurdity SLIPKNOT - the end, so far
 13. Kao što sam i rekao, kad se sve to razvuče na nekoliko meseci - poprilična beda od ponude. Btw, Saturnus svira sa Esoteric.
 14. Tides From Nebula je poljski odgovor na bendove kao što su Russian Circles ili Explosions in the Sky. Karte su u pretprodaji 1200 rsd, a na dan certa 1500 rsd. S obzirom na veoma bednu ponudu muzičkih događaja u Beogradu ovih dana, vrlo verovatno se vidimo na ovom koncertu ako neko dođe, a i da se podrži malo Resetor za sve ove godine entuzijazma.
 15. http://www.bardomethodology.com/articles/2022/09/21/clandestine-blaze-nicole-12-mikko-aspa-interview/?fbclid=IwAR1GnQ3eJ4EdQ9LrE6Fm5BsLxhxHzrsjLKBJDMmuv0ixY7YaONJ_HMNZixk
 16. Promašio si temu, ovo je rumunsko bugarska varijanta. A Groza je baš takva - Mgla za siromašne.
 17. Daću šansu novom Destrage, mada me oni nikad nisu do kraja kupili. Jedini baš dobar album njihov mi je Are you kidding me? No. Sve ostalo mi baš nabacano, dobro sviraju ali previše se trude, instrumentalno masturbiraju i nemaju tu harizmu ni neke pesme za koje možeš da se uhvatiš. Ovaj spot sa prethodne strane im je doduše ludilo pravo, to priznajem.
 18. Jebite me, al meni se ovaj novi album jako sviđa. Uzeli su neke fazone od Amorphis i Borknagar npr, ima tih trijumfalnih melodija i generalno je album super produciran, robustna ritam sekcija je dobro postavljena u miksu i dominantna. A opet ima i tih NFO momenata, pre svega kod Bjorna koji se ovde dosta razmahao i super zvuči. Prošli album mi je bio ni tamo ni vamo, očito je sad da je bio prelazna faza ka ovome. Ne mogu reći više ni da je ovo melodeath, ali ni onaj središnji rndžndžn Soilwork koji jedva čeka da stigne do refrena. Zvuk je bogat i pun, moćan. Stvarno sam zadovoljan kako je sve ispalo. Međutim, album de facto jeste predugačak i bio bi efektniji da je 15ak minuta kraći, ima tu šta da se istrimuje. Ova dreams of nowhere hitčina velika, ne mogu da je izbacim iz glave. Videćemo kako će dalje bez Davida, on i Bjorn su ovo radili pola pola.
 19. Najavljuju za sledeću godinu na Artmaniji Emperor, Samael i Pain of Salvation.
 20. Al je dobra obrada, ekipa vrhunska
 21. Haos sam ja

  Sigh

  Rastura novi album. Možda najfokusiraniji Sigh, bez previše ludiranja ali zato melodije, rifovi, dalekoistočni začini...fantazija.
×
×
 • Create New...