Jump to content

Haos sam ja

Iskreni članovi
 • Posts

  3564
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  65

Everything posted by Haos sam ja

 1. Moglo je ovo i na metalcore, al baš iz inata ovde, prilično prebija ova nova
 2. Ako nekog zanima, sviraju 09.06. u Zagrebu.
 3. Još jedna nova ali ovo mi je malo dosadno
 4. Dosta blesav lik al čuje se na albumima da sa fanatizmom pristupa svemu. Dobar intervju.
 5. Prva Glass Casket pesma posle 17 godina. Bend Dustiea i Blakea iz BTBAM pre nego što su regrutovani.
 6. Priča o snimanju i coveru za debi LP i jedan kratki tour video
 7. Odličan album, al to se i očekivalo s obzirom koji bend je u pitanju, dilema je samo gde je u odnosu na njihovu celokupnu diskografiju. Pa ipak, ne čujem neku superiornost u odnosu na prethodnika, kamo li u odnosu na najbolje radove iz prog faze karijere. Iako rado odlaze u vode psihodelije i apstraktnog palamuđenja, i dalje su najubedljiviji kad rif vozi priču kao u Kingdom ili Heimdal npr. Ova psihodelična repeticija sigurno zvuči odlično uživo u nekom lepom mračnom ambijentu i pod alkoholnim isparenjima ali mi sa trake malo naporno i zaboravno. Nekih 8/10 od mene jer oni ispod te ocene ne silaze realno.
 8. Odličan Ulthar novi, čak mi Helionomicon malko bolji od Anthronomicona iako iako ima čudniju "fizionomiju" sa samo dve duge pesme, zvuči malo eksperimentalnije.
 9. Kakva god da je ova radodajka i raspadotina, nije smeo sebi ovo Ranko da dozvoli a ono "opravdanje" na FB mu je jedno od glupljih stvari koje sam pročitao. Sam pao, sam se ubio.
 10. Nisam još slušao novi album al uvek mi se sviđalo kako ovom Mattu svaki set bubnjeva izgleda nekako minijaturno, veliki čovek i ima super flow.
 11. Isti utisak. Prilično fin album, malo mekši ali daleko od nekih Riverside voda. Čini mi se da su malo batalili "vidi kako sviramo" priču i posvetili se više tome da kompozicije budu bolje, mada nisu još uspeli da postignu neku hitičnost niti memorabilnost. Na prvih par slušanja i meni ove gore navedene pesme najpre ušle u uši. Slušaće se još dosta, praktično je ovo tek neki prvi utisak.
 12. Meni odlično što ne dolaze, taman da mi ne bude smor što nisam u Bgdu tog datuma.
 13. A dobro, to Danielovo je baš minimalizam, on sam tužan i klavir u pozadini, može za bilo kakvu publiku. Ovo je ceo bend sa svim instrumentima, neparni ritam, solaže. Mada je pesma bulja svejedno. Trebalo bi Leprous da pokuša na evroviziji, mislim da bi dobro prošli.
 14. Ovo kao da je izjavio neki srednjoškolac i to iz drvno-prerađivačke
 15. prelazni album Enslaved >>> 99,9% muzike
 16. Nisam imao pojma da se Luke penzionisao što se tiče live sviranja sa bendom.
 17. Malo je bolji Fest, bar ima ok širinu ispred bine, jedino što niko neće tamo jer Munze. Drugstore i Dorćol platz su isto malo bolji al daleko od nekog evropskog standarda.
 18. Mrtva trka sa Elektropionirom i KC gradom. Da, to su jedini prostori u gradu za te manje svirke uz malu salu DOBa.
 19. Nije loš novi Klone album, za fanove nove Katatonie, Karnivool i tako - možda malo miks modernog prog rocka i butt rocka jebiga
 20. Bogami sabiše Rujkani opasno mogu vam reći. Predgrupa su bili momci iz Inđije - Pustoš. Dosta mlad bend, album zvuči korektno ali uživo se baš oseti neiskustvo, prilično je sve to zvučalo amaterski i naivno od vokala preko instrumenata ali oseti se iskren pristup i mladalački entuzijazam tako da podrška za ovu ekipu iako ima što se kaže baš dosta mesta za napredak. Grima su razbili, zvučali su i izgledali baš svetski. Zanimljiva postavka sa 3 gitare i nijednom bas gitarom, ne znam čemu takvo opredeljenje ali definitivno se osetilo da fali nižeg registra da poveže srednje i visoke tonove. Zvuk je na početku bio jako rasparen ali se sve stabilizovalo pri sredini prve pesme (koje su ionako dosta dugačke) i može se reći da je tonac odradio odličan posao imajući u vidu prostor. Bend odlično izgleda scenski, sa maskama koje asociraju na šumske paganske bogove, svi članovi su bili veoma dinamični na bini uz stalno lomatanje tamo vamo. Bubnjar je sabio jer nije samo prikucavao nego se baš poigravao ritmički i imao dosta maštovite prelaze. Ovo im je valjda prvi datum turneje, u Atomu je bilo puno kao u prknu (rasprodat koncert kako objaviše organizatori) i atmosfera je bila vrhunska, dosta šutki, headbanginga i opšteg ludila. Pohvale za bend i što ništa nisu pričali sa bine već samo gestikulacijama stavljali do znanja publici da su zahvalni na takvom prijemu. Nisam kupovao nikakav merch ali je bio solidan izbor i stvarno je ovaj bend spreman i za proboj na zapadno tržište. Što se publike tiče, rekao bih da je bilo 50-50 između naših i Rusa, ok neki svet za divno čudo. Ruske metalke izgledaju još grđe od naših, nema tu leba ko se tome nadao nešto. Sve u svemu - odličan događaj i mislim da sam dobro izabrao kad sam dao prednost ovome u odnosu na Nadju, baš mi je prijalo a i nisam bio u ovom Atomu još od Yawning Man kada je bilo prisutno 20ak ljudi, ovde po mojoj proceni 100 do 150, ne znam tačno koliki je kapacitet. Zauvek će biti smešno što je pored Atoma neka seljoberska kafana gde su ulazile ulickane cice iz računovodstva raznih korporacija i braćale dizelaši.
 21. Posle sto šezdeset osmog slušanja, Ayam mi je možda i album decenije, bez preterivanja. Razvali me svaki put kad ga čujem a znam ga odavno napamet. Bukvalno ne mogu da verujem kako dobar album.
 22. Izašlo je ovo na youtube ko nije gledao
 23. Izuzetan melodeath album, bez ijednog modernog upliva koji je razvodnio podžanr
×
×
 • Create New...