Jump to content

Haos sam ja

Iskreni članovi
  • Posts

    4326
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    79

Everything posted by Haos sam ja

  1. Novi (ili bolje reći nova) Hulder baš definicija 6/10 albuma, bolje od proseka i lepo je sve spakovano do te mere da se može slobodno reći da je jako prijatno za slušanje (ako je to uopšte kompliment kad pričamo o BM) ali ničim ne fascinira niti intrigira. Solidan kao Bogdan Bogdanović u NBA.
  2. Nisam još slušao album (ima li ga uopšte u etru?) ali i ovaj drugi singl mi dosta dobar
  3. Ko voli Ken Mode, Chat Pile, Great Falls i tako te noise momčadi, trebalo bi da mu/joj se svidi i meth. s tim što oni imaju još i nekih disso momenata pa zna da bude još neprijatnije za slušaoca
  4. Čuo sam još neke ljude da su se žalili na zvuk, ja mislim da je najbolje nacrtati se po sredini, ne posebno blizu bini i tu se sve najbolje čuje. To je jedino nemoguće u KC gradu zbog mrtvih stubova.
  5. Novi Mourning Dawn baš težak album, mučan i depresivan, gotovo suicidalan. Ima i dosta nekih industrial momenata koji doprinose opštoj depri i beznađu, pa ko se pronalazi u tako nečemu eto preporuke.
  6. Ovo više izgleda kao video nekog hardcore benda al ajde
  7. Kassogtha dobro sviraju ali muzika je prilično sterilna, neki Arch Enemy ili stari Light this City za nešto siromašnije. No upeglani su dosta i sve je prilično profesionalno, jbga Ženeva. Nervosa mi smeće muzika, ne bih to kod kuće slušao, neki by the book thrash sa malo ekstremnijih primesa. Dok se riljaju rifovi je ok, kad god uleti neka melodija ili nedajbože solo zvučalo je jako soc. Bubnjarka najbolja riba iako je non only fans gitaristkinja prava amazonka. Incantation razbili, dobar miks DM pećine i doom deonica, lagano najkopiraniji stari bend danas među novijom generacijom DM bendova. Tako se to radi, nemam nikakvih zamerki. Decapitated isto razneli, nemoj da vas lažu dušmani, strašna mašina, upeglani su do maksimuma, dobra atmosferau publici. Doduše malo je turn off bio noviji opus nakon Nihilitya ali i to je bilo uredno, što se kaže. Sve u svemu, jako dobar događaj, ko nije bio zajebao se, puno poznatih lica i još više krajnje nepoznatih. Zvuk odličan sa moje pozicije centralno od bine, verovatno maksimum iz ovog prostora kome se svakako daju naći zamerke al da ne kvarimo.
  8. Dosadnjikavo mi i ovo, ali svakako bolje od poslednja 2 Leprousa
  9. Slušao sam: Petrification - Severed Sacred Light: vrlo dobar DM sa doom elementima ali i sa pravovremenim jednostavnijim ala Bolt Thrower kucanjima, fali mi ipak malo ličnog pečata i nekakvog x faktora koji bi izdigao album iz vrlo dobrog departmana u odličan Pestilength - Solar Clorex: malo muljavija i eksperimentalnija verzija ovog iznad, sa manje doom uticaja a sa više nekakvih Portal type finti, dobro mi legao i nije samo apstrakcija već ima vrlo konkretnih momenata Dissimulator - Lower Form Resistance: Voivod sa DM vokalom i extreme metal bubnjevima, lepo vozi i fluidno je, a dovoljno uvrnuto na neku ne tako pretencioznu foru; malo me umori dok dođem do kraja jer je sve u sličnom maniru ali obrtao bih ovo još
  10. Biće opet klasično sprdanje sa konkurencijom ove godine, kad ljudi pričaju o ovom bendu uglavnom je zaslužena bubnjarska glorifikacija u prvom planu, a rifovi ovde skroz nemogući - ultimativna melodična disonanca, kontrasti u potpunoj harmoniji. Jedino što smo video već videli, vrlo slično kao Dissolved orders, taj fazon dekompozicije, a izgleda da im je Dehn Sora uradio još 2 videa ili su u planu, kao neki koncept, malo je taj vizuelni identitet te jedno te isto. Al ne toliko važno ako će muzika opet da zgromi kao što obećava.
  11. Posle maltene 20 godina novi Stretch Arm Strong EP, pa kaže:
  12. U subotu obeležavaju 30 godina od osnivanja benda u Dorćol Platzu.
  13. Radio lik koji je radio i Ulthar omote, vidi se odmah taj lični pečat. Logo benda je vrlo loš jebiga, kao treća klasa 2000s metalcorea. Inače, death metal Rusi prebegli u Norvešku su u pitanju, glavni lik svira i u Diskord.
  14. Novi Locktender EP - ide gasurda! Tema je ovog puta delo američke nadrealistkinje Kay Sage. https://locktender.bandcamp.com/album/sage-i
  15. Ima i ovaj domaći festival, ok line up, nije kao da prelivamo sa dobrim bendovima
  16. Colin glumi u nekom filmu koji mi izgleda privlačno na konto ovoga:
  17. Slažem se sa Okrobom, ne kapiram hajp.
  18. Overio sam sinoć Botch u Beču na njihovoj reunion/oproštajnoj turneji pa evo nekih utisaka: Otvorili su Great Falls koje nisam slušao pre fantastičnog prošlogodišnjeg albuma Objects without pain ali posle live ugođaja još uverenji sam da su ova gospoda novi vladari noise fazona. Njihov zvuk dosta naginje i nekoj Neurosis/Isis priči ali je muzika veoma neprijateljska i gadna i teška milion tona iako je proizvode samo 3 čoveka. Međutim, ovo nisu neke mlade snage nego iskusni muzičari npr. frontmen Damien Johnston je svirao u kultnim 90s metalcore bendovima Kiss it Goodbuy i Undertow, davno pre nego što je asocijacija na metalcore postao KsE i njegovi njanjavi klonovi. Sjajan je basista Great Fallsa, očekivao bi čovek neko standardno riljanje trzalicom ali lik svira prstima sve vreme i ima veoma zanimljive linije koje nemaju samo za cilj stvaranje buke. Sjajan bend sve u svemu, šteta samo što su dobili samo 35-40 minuta. Botch su apsolutne legende i jedan od onih kultnih 90s bendova koji su postali daleko popularniji 20 godina nakon smrti nego dok su stvarali muziku. Verovatno je i kasnija popularnost Convergea i Dillingera uticala malo na to da se posveti pažnja i njihovim savremenicima koji su stvarali ništa manje unikatnu i ubitačnu muziku koju su kasnije tokom 2000ih mnogi bezuspešno imitirali. Botch u svoje vreme nisu bili baš popularni između ostalog i zato što im se uvek jebalo za trendove i klišee pa su otvoreno i prozivali bendove sa scene i njihove fazone, strejtedž i druge besmislice koje su skretale pažnju sa supstrata, a to je muzika. Uglavnom su razneli Bečku Arenu i pokazali kako se to radi bez ikakvih efekata, pirotehnike, pompeznih narativa, clean pevanja i sličnih trica i kučina. Direktno u glavu. Dave Knudson je uvek bio unikatan gitarista i tako će i ostati iako meni deluje da je on sve dalje od nekakve heavy muzike. Pošto njihova diskografija stvarno nije velika, lako su u sat i 15 spakovali adekvatnu setlistu i raznosili bez hvatanja predaha. Pa ipak, zaista je delovalo da je to to, sad i nikad više i jedini je egzaltirani frontmen, Dave Verellen, ostao da izbleji sa publikom nakon giga, srećan kao malo dete a bogami i ja sam delio taj sentiment i nije bilo dileme da ću ih hvatati kad su objavili poslednju euro turneju. Mislim da su mogli još mnogo da daju ovom svetu ali bolje i ovako nego da mamuzaju mrtvog konja i izdaju albume reda radi. Fenomenalno veče koga ću se dugo sećati. Bezveze i naglašavati da je zvuk bio odličan, da je Arena super mesto i da je u publici bilo najviše zimskih kapa na kratke rukave po glavi stanovnika.
  19. Jay Weinberg (ex-Slipknot) je i oficijalno novi bubnjar.
×
×
  • Create New...