Jump to content

Haos sam ja

Iskreni članovi
 • Content Count

  998
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  14

Everything posted by Haos sam ja

 1. Haos sam ja

  Sólstafir

  Meni koncert bio dosta mlak u startu, kao da su se i bend i publika navikavali na prostor. Kasnije se stanje popravilo da bi doživelo kulminaciju pred sam kraj. Šta znam, bolji mi je bio cert u Beogradu, više energije i bolja setlista ali u principu nemam nekih racionalnih zamerki.
 2. Odličan je novi Downfall of Gaia, najbolji njihov album do sad.
 3. Idu na euro turneju na zimu, nama najbliže su u Ljubljani 04.12. Takođe potpisuju za Metal Blade.
 4. Verovatno Army shop, ima dobra camo konfekcija
 5. Kako smara više taj GIAA. Eyot bih zato mogao svaki dan da slušam uživo.
 6. Čudan osećaj imam povodom novog albuma nakon prvih nekoliko slušanja. Definitivno je "komercijalniji" od svega do sada i ima nekako svetle note, nekako je pozitivan (jbga, to je ta reč) i naginje ka nekim melodic metalcore uplivima, ne baš najdirektnijim al čujem tu dosta Architects, Misery Signals i bendova tog tipa. Očekivao sam da vokal bude malo varijabilniji i nije lako navići se na ovakav viši registar nakon Alexovih monotonih ali adekkvatnih growl-ova. Na nekim deonicama čak zaliče na Deftones. Dosta je čudan smer ka kome su krenuli, najmekši njihov album, ali ima i dalje tu prepoznatljivog zvuka gitare i nekih baš opasnih rifčina i atmo sekvenci. Sviđa mi se kako je Andrew Baird prilagodio svoje bubnjanje novim okolnostima, definitivno je eklektičniji bubnjar nego što sam mislio. Za neku sigurniju ocenu albuma je rano, imam osećaj da će se ovo svideti Bradilku, a ostalima ovde baš i ne.
 7. Haos sam ja

  BM noviteti

  Sinmara izuva. Baš po mom ukusu.
 8. Red genijalnosti pa red dosade i tako u krug. To je moj večiti utisak o Devinu, sa izuzetkom par albuma koji pretežu u celini u prvu kategoriju.
 9. Ovi picopevci izbacuju uskoro novi album pod nazivom "the new routine". Debi bio dobar, pa sam ih malo izgubio nakon dosta tankog drugog albuma, bio je neki slabo upečatljiv EP u međuvremenu. Nova stvar:
 10. Sent from my EML-L29 using Tapatalk
 11. Gužva kao u prknu. Standardno oblomili, jedino što Glad nije ni blizu Nefasu.
 12. Meni je Blue Record bio u najužoj konkurenciji za album godine te davne 2009-e al uprkos produkciji a ne zahvaljujući njoj.
 13. Ceo taj album je savršen.
 14. Meni su od svih albuma samo na Yellow/Green imali dobru produkciju. I nisu problem gitare ni sada, ni bilo kada. Bubnjevi su problem, na Purple zvuče očajno, a vidim da se taj trend nastavio i na ovoj novoj pesmi. Jasno mi je da pokušavaju svesno da ih malo zamrljaju i postignu neki vintage zvuk al ništa mi se ne sviđa kako je to na kraju ispalo. Za bend koji toliko pažnje pridaje celom paketu i estetici (pa i zvučnoj) meni je to priličan minus. Na kraju krajeva, najbitnije su same pesme, na Purple su jako dobre pa me taj problem sa produkcijom samo iritira ali mi ne kvari ugođaj previše. Ova nova stvar nadam se da je najslabija na albumu jer je potpuno meh.
 15. Pesma je baš prosek, zanimljiva je samo ona deonica pri sredini. Produkcija opet dosta buđava, valjda im je to neki fetiš, jebemliga. Đina je simpatična ali je više kao neki ortak, dosta muškobanjaste pokrete ima. Ne vidim na osnovu ove pesme da je donela nešto novo u bend, baš klasičan Baroness zvuk kao sa Peteom.
 16. Nije, znajući njega taj je bio za merch pultom čim su ga doneli. Ja sam se zajebao što sam čekao kraj koncerta.
 17. Baš lep koncert. Pre svega sam iznenađen brojem ljudi, ja sam mislio biće u maloj sali s obzirom da su prošli put svirali u (doduše dupke punom) Festu, fino iznenađenje. Zvuk super, kao mleko, meni su oni uvek doduše i studijski imali malo tanji gitarski zvuk (voleo bih da je punije i malo tvrđe), ali to je cepidlačenje. Jako lepa konekcija sa publikom i videlo se da su prezadovoljni odzivom. Meni su i nove pesme baš dobre, a dobili smo i izlet u prošlost što je uvek dobrodošlo. Lesoir onako, na momente dobri, na momente vuku na Neverne bebe. Realno, neka c klasa prog rocka ali prijatni ljudi i prijatan zvuk, nije mi ništa bilo iritantno kod njih. Pokupio mi lik ispred nosa poslednji cd Second life syndrome (koji mi je omiljeni Riverside album) pa sam se malo smorio.
 18. Dosta pompezna najava al ne sumnjam da će album da bude bombona. Meni onaj bubnjar sa Purple i vrišti na dad rock, takav mu je stil.
 19. DRASTUS - le croix de sang LA DISPUTE - panorama SINMARA - hvisl stjarnanna ALTARAGE - the approaching roar MISERY INDEX - rituals of power YERUSELEM - the sublime THE MOTH GATHERER - esoteric oppression CAN BARDD - the last rain DOWNFALL OF GAIA - ethic of radical finitude CYNIC - focus
×
×
 • Create New...