Jump to content

Haos sam ja

Iskreni članovi
 • Posts

  4442
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  80

Everything posted by Haos sam ja

 1. Ja imam prvo izdanje koje je moja žena dobila kad su pobedili na nekoj gitarijadi. 😄 Video sam i ovo poslednje jer mi je ortak iz inostranstva tražio da mu kupim. Šta je Janjatović bad guy? Nisam znao.
 2. Imam i ja tu knjigu. Pa eto i to - od svih ljudi nađoše baš nju. Jedino ako matori nema neke vlažne snove o Maji.
 3. Ne smetaju ni meni, muzika nebitna i neutralna kao kisela voda, ova Maja mi čak deluje kao skroz ok devojka i prijatna osoba, ali nikad nigde nikoga nisam čuo da kaže da sluša e-play a de facto je ima dosta u medijima u svojstvu nekog OG predstavnika rokenrola u Srba pa se samo pitam otkud to.
 4. Meni nikad nije bilo jasno zašto se ova Maja stalno pojavljuje kao neki reprezentativni primerak srpskog rokenrola/alternative i generalno se ovaj bend stalno nešto gura u prvi plan i u ovo malo alternativnih medija. Mislim, ok je riba, ništa lično protiv nje, al em joj je bend bezveze em ona peva kao da joj je granata eksplodirala pored ušiju. Ne bih rekao ni da oni imaju sad neku hardcore publiku, ionako sviraju uglavnom po ovim nekim masovnim događajima i normie festivalima.
 5. Ne znam da objasnim, kao da se bavi mikro entitetima i ovde, samo inverzno - dekompozicijom.
 6. Sad vidim da gitarista Michael Hoggard ima phd iz mikrobiologije, makes sense.
 7. Haos sam ja

  Mgła

  Tek sam skorije malo podrobnije preslušao Hauntologist album i baš mi se sviđa. Drugačiji malo fazon od Mgle, ode malo u post vode i nešto eksperimentisanja što ja obično pozdravljam s obzirom da nisu već neki prežvakani fazoni. Najviše mi muzika vuče na White Ward ili na odličan album iz prošle godine, takođe Poljaci - Cursebinder, album koji mi je završio bez dileme na godišnjoj listi za 2023.
 8. Evo i trećeg singla iz te trilogije za koje im je spotove radio Dehn Sora. Danas ima mali milion bendova koji sviraju ili bolje reći pokušavaju da sviraju ovakvu muziku a opet Ulcerate prepoznaješ na keca u toj gomili, baš su bend koji se izdvojio za dva koplja iznad konkurencije i u celom tom disso fazonu obitavaju u visinama koje su jedino Gorguts i DSO dostigli pre njih.
 9. Nisu ovi neki lo fi bend uopšte, dobro je producirana njihova muzika za taj fazon. Ovom dadaistu bih odgovorio kad bi pružio neki dokaz da je pravi čovek a ne bot, recimo da mu se dadne ono da razlikuje andriju prlainovića, savana i moćnog dedu
 10. Prigodna tema da se priupita gde je nestao Dimon
 11. Korektno veče, solidno pun prostor, već sam počeo da prepoznajem pojedine braćuške sa svirki. Ja imam utisak da se bubanj na Svartgrenu mnogo bolje i razgovetnije čuo nego na Sargeist, a na Fincima je bas bolje brundao. Hedlajneri dobri, melodičan ali oštar zvuk - to je finska škola. Zanimljivo da gitarista koji cepa melodije svira nekog telecastera, nisam do sad primetio da neko koristi telca u black metalu. Zappa baza smeće prostor, ponovo potvrđeno, jebem ti ovaj koncept sa konobarima koji zuje okolo kao da je crvena jabuka tribjut veče. Mrtva stella 540 rsd, bukvalno sram ih bilo. Al opet, neću da se žalim, dobro je što ima ovakvih događaja i što su sve bolje posećeni.
 12. Nisam do sad slušao Grey Skies Fallen (kako kliše naziv benda) iako im je album iz ove godine šesti po redu. Odlična kombinacija tradicionalnijeg epic i modernijeg melodičnog dooma, baš dobar album.
 13. Stari hit al da ne prođe ispod radara
 14. Super bend, jedino mi smešno što furaju tu krishna core ikonografiju.
 15. Ide novi Rezn album u junu, prethodni je bio vrlo dobar
 16. Meni je ok ovaj audiotree live. Naravno, nema ni blizu te magije koju su proizvodili Reinert i Malone i Cynic nastavlja da životari kao nekakav memory act na njih dvojicu, lepo priča Paul. Slažem se ko je iznad rekao da bi najbolje bilo da kad završi ovu turneju spakuje Cynic priču u jednu dragocenu fioku a on nek piči svoje manga tripove pod drugim imenom.
 17. Mogao je i bolji izbor pesama al ajde
 18. Ne fali ništa maloj sem što fura ove tanke obrve iz 2003e. Bolja od cele Metallica diskografije za njenog života.
 19. Ma kakav neodlazak, jedino zakucano kod mene svake godine je odlazak na brutal, mada jesu usrali motku sa ovim otkazivanjima i nedostojnim zamenama.
 20. Za Brajd se znalo od ranije da su otkazali sve nastupe ove godine, ali katastrofalna vest je i otkaz Pig Destroyera koji mi je bio hajlajt ove godine i još nekih dobrih bendova koje sam hteo da vidim npr. Devil Master i Spiritworld. Zamene i više nego mršave, osim Persefone niko me tu ne zanima. Kao evo vam po 2 šnj benda umesto jednog dobrog.
×
×
 • Create New...