Jump to content

Berliner

Iskreni članovi
 • Content Count

  4506
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  8

Berliner last won the day on January 10 2019

Berliner had the most liked content!

Community Reputation

1186 prepodobni

About Berliner

 • Rank
  Čarli of Metal

Profile Information

 • Location
  Kutyafasza

Profile Fields

 • Gender
  Male

Recent Profile Visitors

29175 profile views
 1. Daniel (Remastered)4:38, 25fps Play directly (up to 720p) Options fak glupi brauzer
 2. inace istog dana u ns svira paraf sto je malo bedak.
 3. neki truli paradajz je sazeo: "It devotes so much of its energy into not being about a comic book villain that it neglects being about ... much of anything, really."
 4. dao sam sansu ovom albumu nakon malo duzeg vremena i pocetnog antihajpa i okej je.
 5. komično je tvoje kognitivno disonantno retrogradno racionalizovanje od zaključka koji se sam od sebe nameće ka zaključku koji je toliko nebulozan da ne možeš ni da ga izrekneš normalnim jezikom, nego i sam svojim odabirom reči potvrđuješ da je nebulozan, ne bi li nekako razrešio kognitivnu disonancu koju si sam sebi priredio. eternal sunshine batinog uma. dakle, kako i sam znaš, jedna progonjena sekta koja se skrivala po katakombama, a cilj joj je da se siri svetom je otprilike vec samo po sebi = zavera. tako da DA - "hrišćanstvo je /nastalo/, nekom zaverom, jednom mešavinom učenja koja je imala najbolji PR i fake news". upravo tako. i to je tačno čak i u slucaju da je isus istorijska licnost sa nekom slicnoscu sa isusom iz jevandjelja.
 6. mislim da nema podataka o apostolima u impliciranom smislu, jer iako pavle pominje apostole i samoproglasava se apostolom, nema podataka da su "apostoli" apostoli ako me razumes. sam pojam apostola, ona ekipa sa tajne vecere, proizlazi iz kasnijih spisa kojima se ne pridaje vrednost kao istorijskih izvora. pavlovim poslanicama, koje su starije, pridaje se poprilicna vrednost. u hriscanstvu se sturost pavlovih navoda o isusu popunjava onim sto je kasnije napisano, ali u disciplini tekstualne kritike biblije, to se ne radi, nego se smatra da su jevandjelja bazirana na do tada postojecim spisima ukljucujuci mozda i same pavlove poslanice, npr. tako sto su metafizicki i alegorijski motivi iz poslanica opredmeceni kroz isusova dela u jevandjeljima. pavle kaze da se, nakon sto je razapet (sto je predstavljeno vise kao dogadjaj u nevidljivom nego vidljivom svetu) isus ukazao dvanaestorici apostola. broj dvanaest ima simbolicki znacaj u judaizmu... jevandjelja i kasniji spisi nekako natezu na jedvite jade imena i dela tih apostola, sa povećom kolicinom nekonzistentnosti i šašavosti. takođe navodi da se sreo sa nekima od onih-koji-su-bili-apostoli-pre-njega. citajuci poslanicu izgleda kao da u tom kontekstu apostol prosto znaci onaj kome je povereno da siri veru, i predstavlja staresinu verske zajednice. takodje neke druge istaknute hriscane koji nisu medju onih dvanaest apostola naziva apostolima. znaci pojam apostola jos nije bio razradjen.
 7. nije lose, vrlo by the book, ali ima sta da se poslusa.
×
×
 • Create New...