Jump to content

Max

Iskreni članovi
  • Posts

    222
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Max

  1. Ja danas rezervisao u Platou...mogu vec sutra po nju otici,ali necu biti u gradu pa cu u narednim danima svratiti.

    Štampaju ulaznice (eventim) ili će sutra da stignu ulaznice u Plato?

  2. Ono sto sam ja svirao (LP Studio) razlikovalo se od jedne do druge gitare. Bile su finese u pitanju (sustain, attack), a preporucujem ti da, ako si vec zapeo za LP Studio, probas sto vise takvih gitara na koje mozes da naletis i nadjes sebi odgovarajucu. Jedan tip iz NS ga je prodavao za 750e, malo je bio oguljen, nije imao kofer, 199x. godiste, wine red, neki drugi magneti (navodno bolji i skuplji) i za te pare je bio OK (ako te zainteresuje, mogao bih nekako i da nadjem br. telefona). Ono sto sam ja sve svirao, vise od 750e ne bih ni davao za taj model.

    (Ja opet i uvek) preporucujem ti da vidis neke dobre Epiphone, jer se oni razlikuju od modela do modela, a mozes da naletis na nesto gde ce ti se poklopiti ukus i cena. Pod uslovom da ne mora da pise "Gibson" na glavi gitare. U slucaju da si zapeo za Gibson firmu, toplo ti preporucujem Gibson Les Paul Junior. To je jedno cudo od gitare gde za uslovno male novce mozes puno dobiti. Njega treba znati svirati, ali pruzice ti mnogo vise nego sto ocekujes od komada drveta i jednog (eventualno dva) P-90 magneta.

    U rangu Studio gitare, a "rang" kojeg preporucuju Ameri, je model iz 2007. pod nazivom "Gibson BFG". Ja imam takvog jednog, a ako znas slucajno gde bi mogao da ga probas i nabavis, navali jer je gitara odlicna i uzvraca sve ono sto joj dajes. Mozda ti se nece dopasti kako izgleda, ali sve ostalo je "u klasi" LP Studio, cak i vise, koliko sam ja mogao da skontam i istrazim.

    Ako sam ti ista pomogao, drago mi je i srecno!

    Da, svestan sam da se razlikuju i da sve treba da se proba. Oguljeni, izudarani i sl. mi ne trebaju jer sam takve gibsone imao priliku da kupim. Za lp standard nemam para pa zato ta zagriženost za studiom..

    Da, kod Gibson BFG-a mi se ne sviđa izgled...

    Zanimalo me ako ima neka radnja u Bg koja ih prodaje pa da znam cenu..Jer sada mogu nabaviti za 1000 eu...

    A hvala i na ovim informacijama :pivopije:

  3. a sta je 'moderni smek'? nwoabhm/thrash core zvuk? elektronika? ako to treba da bude 'zacin', onda bolje da ne sviraju :) ja bih recimo volela da se napravi neka pesma u outworld fazonu, recimo poput war cry. ako znate o kom bendu pricam.

    Bolja produkcija? Jasno mi je da se nema para i gde živimo.

  4. Нећу да кажем да све што се данас ради покушава да имитира тај период, али бар покушавају људи да пренесу дух тог времена. И ми то исто покушавамо, а између осталог и да укажемо људима колико добра музика се тада свирала.

    Ma sve to okej. Ali vam fali malo modernog šmeka. Ne kažem da spuštate štim ili slično nego jednostavno nešto "fali". Fali malo originalnosti i bolje produkcije (što ćete verovatno da popravite). A svira se i danas dobra muzika samo što nije mainstream kao tada.

  5. Jel zna neko na kojim žicama svira Hanneman??? Ja sam našao podatak da su to D'Addario .009-.042 Strings ali mi je sumnjivo da se na tako tankim žicama svira u Eb štimu...

  6. Pazario dakle?

     

    Kakvi su utisci?

    Sve najbolje :bigblue:

     

    Drvo odlično nosi zvuk, vrat odličan, magneti su dobri (iako kažu da je još bolji zvuk sa EMG) i clean i distorzija jako dobro zvuče. Gitara je pravljena za metal svirku ali može da posluži i u druge svrhe. Stvarno sa zadovoljan, ne raštimava se nimalo. Na slici se ne vidi toliko ali izgled je bolji od mnogo skupljih gitara. Zadovoljan sam i nemam šta da se žalim a platio sam je 410 eura polovnu a očuvana je kao nova i stara je nekih 8 meseci.

  7. Sad gledam, taj Cort je brat blizanac Schecter C seriji. Takodje polovno?

    Mozda Dersu i ostali indijanci znaju vise, ja Cort nisam svirao. Deluje korektno.

    Da, polovna. Navodno se teško nabavljaju ali su bolje epiphone Les Paula. Za Schectera c-1 nemam baš para. A za ovu polovnu bih mogao da izdvojim. Na netu je jako hvale al me zanima da li je neko imao iskustva sa njom.

  8. Koji je pametan izbor za električnu gitaru oko 500 eura? Svirao bi najviše metal pa zatim i rock i blues...Ne bi uzimao Jackson, B.C. Rich baš iz razloga što se na njima može samo da se svira metal...Jel ima polovnih Les Paula za te pare??

  9. Kakvih gluposti ovde mogu pročitati od kvazipolitičara :no:

     

    Album mi je odličan i bolji od prošlog. Jedino mi se ne sviđa sličnost sa "Wasted Years" sa "Washington Is Next".

    A Tout Le Monde, Mogli su i bez te pesme na albumu...

  10. Novi album?!?Pa izdali su novi letos,sta bi ti da stancuju ko na traci?!?

     

    Poznavajuci Slayer,rekao bih da na novi album treba sacekati do 2010-2011...

    2010...ROFL...Pa dobro...biće to zanimljivo :mrgreen:

    Do tada Flesh Storm..... :pivopije:

×
×
  • Create New...