Jump to content

Baki

Iskreni članovi
  • Posts

    1051
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Baki

  1. Cistokrvniji Srbin vala nisi jerbo i ja sam iz centra Sumadije i to iz aristokratske porodice(ako to nesto znaci). Izvinjavam se na gruboj proceni tebe. Molim za oprost jer je to bilo napisano u afektu.

     

     

    Znas kako, ako ti za ozbiljno uzimas moju zajebanciju o "cistokrvnoj" srpskosti, i ako smatras da bih se uvredio ako neko pomisli da nisam slucajno srbin (pu pu pu daleko bilo pomerisesmesta), ne bismo se mi slozili ni uz pivo i dim, ne boj se....

    A ja mislio da Srbi nemaju svoje plemstvo....

  2. Opet mešate babe i žabe. Ja ne znam da li ovde neko uključuje mozak. Kako možeš dovesti u pitaje kontinuitet srpske države. To što postoje neki koji žele to da dokažu(kao Grci, Bošnjaci i mnogi drugi) , a ne mogu je druga stvar. Nama to nije nikakav problem da dokažemo. Odakle si si ti kada poturaš ovakvu glupost? Tirana ili Elbasan?

     

    P.S. A vi tupani samo udarajte minuse i dajte pluseve ovima sto lupaju ovakve idiotizme.

     

    Iz centra Sumadije, nijednog nesrbina nisam imao u familiji, cistokrvniji Srbalj od tebe. :udri:

     

    Elem, da ti prevedem na tvoju razinu razumevanja istorijskih koncepata, to sto su Srbi tokom vremena kreiranja nac. identiteta (dakle 18-19. vek) uneli nasledje srednjovekovnih drzava Srba ne znaci da je nase poimanje Srba kao nacije, sta to znaci i sta obuhvata isto kao sto je bilo kod prosecnog stanovnika Rasa u 10. veku ili stanovnice Lebivrba u 14. veku. Mozemo mi sad da se smejemo Makedoncima kada dizu Aci statue od pedes metara po Skoplju, ili Madjarima kada se okrecu Turskoj kao nekoj pra-matici, ili Crnogorcima sto se vezuju za Dukljane, ali to je zato sto je u 21. veku malo ociglednije obicnom posmatracu da prokljuvi koliko su ta gradjenja identiteta ustvari konstruisane stvari, a ne bogom dane, nego sto je to bilo u 19. veku, kada je skoro cela populacija bila nepismena i mogao si joj mnogo lakse naturiti identitet kakav si zeleo (ako si bio vlastodrzac ili pripadnik elite, naravno). Zamisli da je u 19. veku bia neka malo kreativnija elita u Srbiji na vlasti, pa da su resili da baziraju srpski nac. identitet na trakijcima ili luzickim srbima, ili nekom petom. Lupam sad, ali poenta je da nac. identiteti nisu nesto sa cim se rodis u genima, vec nesto sto usvojis kroz predanje i kulturu i obraz. sistem, a te stvari su vrlo lako manipulisane od strane ljudi.

  3. Ali pitanje je koliko se moze govoriti o kontinuitetu izmedju drzava iz razlicitih vremesnkih epoha, i da li mozes postojati drzave koje su postojale pre formiranja nacija u savremenom smislu te reci i danasjih drzava. Tj, naravno, uvek mozes da vuces konituitet, ali je on ustvari manje ili vise iskonstruisan i imaginaran, da ne kazem nategnut. Tako danasnji Grci zele da veruju u kontinuitet sadasnje Grcke i Vizantije i antickih polisa, Makedonci u imperiju Aleksandra Velikog, mi u srednjovekovne drzave na ovom prostoru, Bosnjaci na drzavu Kotromanica itd.

    • Upvote 4
    • Downvote 1
  4. sine, govorimo o modernim terminima. Srbi su narod, Ameri su nacija. Šveđani su narod, Australijanci su nacija. Kurdi su narod, Švajcarci su nacija. Shvataš liniju?

     

    I Srbi i Svedjani su nacije, samo sto Srbi svoju naciju konpcipiraju prema etnickom principu (dakle, pripadaju joj i Srbi van Srbije, ali ne i ne-Srbi unutar Srbije), a ne politickom-gradjanskom (npr. Svajcarci, svi gradjani Svajcarske pripadaju svajc. naciji bez obzira na etnicko poreklo).

  5. S njene strane je krajnje detinjasto sto je krenula da pljuje po ostatku benda na svom javnom blogu, to se javnosti nista ne tice. Ali kad je vec sve to izaslo u javnost, iskreno, da su ispali seljoberi sto su je strpali u sanitet i odbili da otkazu jedan jebeni koncert dok se ne oporavi, jesu. Zbog Tarje su otkazivali cele turneje i pomerali koncerte kad se ona razboli ili zazeli da ode u shopping, a ovu koja se ipak malo iscimala da se uklopi kako tako u bend i da je prihvate fanovi odmah zamene kao potrosnu robu. Mislis, razumem je sto je ispizdela zbog toga. Tuomas nikad ne bi samog sebe zamenio na koncertima, iako je meni on jos najnebitniji na sceni....

    A cudno je to sto je navodno Floor bila na putu za Ameriku jos pre nego sto je ova i objavila te blogove....

  6. Nova Tristanija je keva nad kevama.

     

    A Floor, sudeci prema snimcima s ovih par koncerata, zvuci mi zapanjujuce lose. Dal'se jos nije oporavila od svoje bolesti, ili se iz nekog razloga suzdrzava da pusti glascinu, nemam pojma, ali ne mogu da verujem kako slabo zvuci....greota slusati je onakvu.

×
×
  • Create New...