Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

yumetal.net forum

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

• Replies 116
  • Views 27k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Guest HEFEST
    Guest HEFEST

Isto ces kao i do sada. Na zalost.

• Queensryche-girl
    Queensryche-girl

Hvala na prosvetljenju.Sada ne znam kako cu dalje u zivotu jer ne mislim kao ti :-D

• Guest HEFEST
    Guest HEFEST

Ti si vec zaljubljena u mene samo to ne znas jos uvek. Tako je to sa zenama. Prvo tvrde pazar, a posle ne mogu da ih se otarasim.

• 1 year later...
comment_2058013

a pa mislio sam da se zna odavno...

Prve 2 knjige jedan film, druge dve u drugi...

Mislim da su mogli da razvuku na 4 filma ali dobro...

Strasne su to knjige, i jako mi je drago sto ce sada sve to postati jako komercijalno (ako filmovi budu dobri, a sto znaci ako dovoljno para bude ulozeno i ako reditelj ne ukenja)...

• 7 months later...
  • 3 months later...
comment_2223825

Uzimaj pod hitno. Ja od Simonsa nemam jos samo Drud i Strvinarsku utehu, i to samo zato sto nemam kinte da ih kupim. Ovo ostalo sam pazarila sve kako je izlazilo :D

I ovo cu kupiti cim dodjem do nekih parica.

• 1 month later...
comment_2247274

Ilion mi nije tako dobar kao Hiperion... ako ovaj Dzordz Martin ne izbaci knjigu uskoro neću više ni čitati led i vatru. Dosta mi je više čitanja svega i svačega in between. Ko zna šta sve propuštam čekajući ga? Vreme je da raskinemo... uskoro.

Nista u tom zanru nije kao Hiperion. Ilion je dobar, ali su mnogo filozofije ubacili u nj. Ipak je to stara Grcka, ali u SF verziji. Krajnji zakljucak je da je knjiga ipak veoma dobra. Od njega ne smes propustiti Strvinarsku utehu!!! To obavezno uzimaj u sake i zaboravices na Martina bar za trenutak.:rockdevil:

comment_2247397

Samo nastavi. Hiperion je keva, Takodje treba procitati i Teror, Dobra je knjiga i bazirana je na istorijskim dogadjajima, ali je Den izmislio njegovu verziju price jer je to do dan danas ostala misterija.

comment_2247447

Prvo Strvinarsku utehu pa onda to jer mu je to najbolja knjiga posle Hiperiona. Dobra je i Leto noci mada je malo vise decija (ne i manje dobra zbog toga).

comment_2247577

meni Strvinarska uteha nije neka vrhunska knjiga, iako zaista cenim Simonsa.

Hiperion je svakako na prvom mestu, pa Drud, Teror, Ilion/Olimp...

Moze da se cita Str. uteha, ali to je ipak jeftina horor tematika, i nista ne gubite ako je ne procitate

comment_2247698

Pa, ako vech izlazimo iz okvira hiperionskog ciklusa meni je licno najuticajnija i najbolja bila Lovedeath/Liebestod (secham se da me je toliko uvukla u sebe da nisam odgledao polufinale evropskog prvenstva u kosharci '95 il' 6te).

Sa tom zbirchicom i "Ovogodishnjom slikom razreda" kao i "plava je za tugu, narandzasta za ludilo" je definitivno utvrdio kratku prichu kao najadekvatniju formu za horor.

btw. osim toga sto je nesnimljen album DS bio krshten Miasma, Pesma boginje Kali mi je njegovo najslabije delo.

Edited by matatrtaDrekonsajlabl

comment_2247710

Apsolutno se ne slazem sa tim. Strvinarska uteha jeste horor, ali bolji od 90% horor knjiga.

Pazi razumem te skroz kao nekoga ko voli horore. Ali moje je misljenje da je Simons veliki pisac, i da ima kapacitet da pise ozbiljnije knjige koje ce ostaviti veci trag i naciniti ga piscem koji ce se citati i za 50 i vise godina.