Posted June 17, 200322 yr comment_223808 Bila je ranije ova tema, ali nažalost izbrisana... ali evo ipak mislim da se o ovom bendu zaslužuje govoriti... U pitanju je solo projekt Blackheim-a (Katatonia) u kojem se trudi da svira ono što se može okarakterisati kao melodični/experimentalni (avantgarde)/symphonic black metal... iza sebe ima četiti albuma: - "Ravendusk in my heart" - "The Phantom lodge" - "Nightwork" - "Death's Design" Mene je najviše oduševio konceptualni album "Death's Design" u kojem je Blackheim pokušao kombinovati black metal i soundtrack za film... vrlo dobro odrađeno, sa preko 60 pjesama, minijaturnih cjelina koje sklapaju jedno veliko djelo... zaista, ako zatvorite oči, možete zamisliti film i doživiti ga... vrlo dinamično... malo elektronike, power elemenata, atmosferičnih klavijatura, perkuzija, simfonijskih orkestara, i svačeg ostalog... m/ a:
June 17, 200322 yr comment_223822 ne znam jesi li slusas prvi album Ravendusk in my heart. Ukolko nisi , nabavi ga. Mozda i promjenis odluku o njihovom najboljem albumu A DM su odlican bend koji spaja black muziku sa odlicnim solo dionicama,dosta jakim i mracnim. Vuku pomalo i na doom atmosferu.
June 17, 200322 yr Author comment_223861 nemam njega, pa ni "The Phantom Lodge"... ali u skorije vrijeme planiram upotpuniti diskografiju ovog benda... hvala na preporuci anyway a:
June 17, 200322 yr comment_224051 ..za zadnji album nemogu nista da kazem.....nisam ga slusao ......"Ravendusk in my heart" i "The Phantom lodge" su chaos dobri..... black/thresh albumi... to dok je Blackheim bio jos pod uticajem BEWITCHED-a (isto haos dobar band)......sa "Nightwork" je stvorio malu horror symphoniju...... keyboards (ne samo ali najvise) razvaljuju..... svaki put se najezim....... cista desetka........
June 18, 200322 yr comment_224154 Slusao sam Death's Design i mnogo me nervira sto neke pesme traju 12s... To mi je nekako bezveze :roll: :roll: :roll:
June 19, 200322 yr comment_224795 Bila je ranije ova tema, ali nažalost izbrisana... ali evo ipak mislim da se o ovom bendu zaslužuje govoriti... U pitanju je solo projekt Blackheim-a (Katatonia) u kojem se trudi da svira ono što se može okarakterisati kao melodični/experimentalni (avantgarde)/symphonic black metal... iza sebe ima četiti albuma: - "Ravendusk in my heart" - "The Phantom lodge" - "Nightwork" - "Death's Design" Mene je najviše oduševio konceptualni album "Death's Design" u kojem je Blackheim pokušao kombinovati black metal i soundtrack za film... vrlo dobro odrađeno, sa preko 60 pjesama, minijaturnih cjelina koje sklapaju jedno veliko djelo... zaista, ako zatvorite oči, možete zamisliti film i doživiti ga... vrlo dinamično... malo elektronike, power elemenata, atmosferičnih klavijatura, perkuzija, simfonijskih orkestara, i svačeg ostalog... m/ a: Da, da, a neki djelovi su i uzimani iz drugih soundtracka. Pronasao sam jednu stvar sa soundtracka za Conan the Librarian.
June 19, 200322 yr comment_224809 Skinuo sam par pesama benda, zvuci odlicno, nazalost nikako da skinem ceo Death's Design
July 5, 200322 yr comment_232535 Imam jednu pesmu sa Ravendusk In My Heart.Pesma se zove The Sphere In The Blackheim's Shrine i NEVEROVATNO je MOCNA!!!!!!!!!
December 29, 200321 yr comment_346675 Kad' god bi me neki novopecheni-prepecheni-naprzheni "bleker" pit'o shta slusham odgovorio bi mu DM zato shto nema shansi da je chuo za njih... Ravendusk... je odlichan album kao i Phantom Lodge ali se meni lichno ne svidja Nightwork...
March 14, 200520 yr comment_734903 Po meni ovo je bend oko koga se ne bi trebalo uzbudjivati ni malo. Slusao sam ih davno, nekih nedelju dana i batalio.
March 14, 200520 yr comment_734953 Kad' god bi me neki novopecheni-prepecheni-naprzheni "bleker" pit'o shta slusham odgovorio bi mu DM zato shto nema shansi da je chuo za njih... impresivno. s kim se družiš ti? -- ovo na avangardu prebaciti. btw, bleki je genije. i valjda će doći katatonia ovde sad kad izdaju album..
March 15, 200520 yr comment_736544 Ne verujem da ce Ol' Scratch da odgovori ipak je on postovao 2003 a ti 2005.
May 20, 200619 yr comment_1134192 Neverovatno je da je samo ovoliko ljudi prokomentarisalo ovaj genijalan projekat... Sto se mene tice dm>katatonia