Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

yumetal.net forum

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Posted
comment_223808

Bila je ranije ova tema, ali nažalost izbrisana... ali evo ipak mislim da se o ovom bendu zaslužuje govoriti...

U pitanju je solo projekt Blackheim-a (Katatonia) u kojem se trudi da svira ono što se može okarakterisati kao melodični/experimentalni (avantgarde)/symphonic black metal... iza sebe ima četiti albuma:

- "Ravendusk in my heart"

- "The Phantom lodge"

- "Nightwork"

- "Death's Design"

Mene je najviše oduševio konceptualni album "Death's Design" u kojem je Blackheim pokušao kombinovati black metal i soundtrack za film... vrlo dobro odrađeno, sa preko 60 pjesama, minijaturnih cjelina koje sklapaju jedno veliko djelo... zaista, ako zatvorite oči, možete zamisliti film i doživiti ga... vrlo dinamično... malo elektronike, power elemenata, atmosferičnih klavijatura, perkuzija, simfonijskih orkestara, i svačeg ostalog...

m/ biggrin.gifa:

comment_223822

ne znam jesi li slusas prvi album Ravendusk in my heart. Ukolko nisi , nabavi ga. Mozda i promjenis odluku o njihovom najboljem albumu

A DM su odlican bend koji spaja black muziku sa odlicnim solo dionicama,dosta jakim i mracnim. Vuku pomalo i na doom atmosferu.

comment_224051

..za zadnji album nemogu nista da kazem.....nisam ga slusao sad.gif

......"Ravendusk in my heart" i "The Phantom lodge" su chaos dobri..... black/thresh albumi... to dok je Blackheim bio jos pod uticajem BEWITCHED-a (isto haos dobar band)......sa "Nightwork" je stvorio malu horror symphoniju...... keyboards (ne samo ali najvise) razvaljuju..... svaki put se najezim....... cista desetka........

comment_224795

Bila je ranije ova tema, ali nažalost izbrisana... ali evo ipak mislim da se o ovom bendu zaslužuje govoriti...

U pitanju je solo projekt Blackheim-a (Katatonia) u kojem se trudi da svira ono što se može okarakterisati kao melodični/experimentalni (avantgarde)/symphonic black metal... iza sebe ima četiti albuma:

- "Ravendusk in my heart"

- "The Phantom lodge"

- "Nightwork"

- "Death's Design"

Mene je najviše oduševio konceptualni album "Death's Design" u kojem je Blackheim pokušao kombinovati black metal i soundtrack za film... vrlo dobro odrađeno, sa preko 60 pjesama, minijaturnih cjelina koje sklapaju jedno veliko djelo... zaista, ako zatvorite oči, možete zamisliti film i doživiti ga... vrlo dinamično... malo elektronike, power elemenata, atmosferičnih klavijatura, perkuzija, simfonijskih orkestara, i svačeg ostalog...

m/ biggrin.gifa:

Da, da, a neki djelovi su i uzimani iz drugih soundtracka. Pronasao sam jednu stvar sa soundtracka za Conan the Librarian.

• 3 weeks later...
  • 5 months later...
  • 1 year later...
  • 3 weeks later...
comment_734953
Kad' god bi me neki novopecheni-prepecheni-naprzheni "bleker" pit'o shta slusham odgovorio bi mu DM zato shto nema shansi da je chuo za njih...

impresivno.

s kim se družiš ti?

--

ovo na avangardu prebaciti.

btw, bleki je genije.

i valjda će doći katatonia ovde sad kad izdaju album..

• 1 year later...