Jump to content

Ouroboros

Iskreni članovi
  • Posts

    120
  • Joined

  • Last visited

1 Follower

Profile Information

  • Location
    evervil

Profile Fields

  • Gender
    Female

Ouroboros's Achievements

Anonimus of Metal

Anonimus of Metal (1/6)

-23

Reputation

  1. meni su oni ostali negde u srednjoj skoli. album je ok...ako ste tinejdzer.
  2. panmikica ahahahaha ma to ti je da pljunes u kafu.
  3. nisam ovu citala, hvala za sjajnu preporuku meni je najjaci utisak ostavio srebrni kljuc. do sad.
  4. nonsens. ko sa decom leze upisan se budi. e to je sens. sta je lose u tome da se ugase svetla na sat vremena....dok ispusis 2-3 pljuge gotovo....
  5. takvo izopaceno tumacenje nema nikakve veze sa duhovnoscu. to je samo delo onih koji u zeljni pastirstva. ovakvo naklaradno izvrtanje religije je poteklo od vladajucih institucija. kroz strah i osecaj krivice uskom stazom voditi ih do klanice. a pre toga na sisanje. isusovo raspece i uskrsnuce isusa hrista je samo prica o putu do jedinstva sa bogom.
  6. ma ok pobili ste me argumentima moje licno vidjenje i osecaj. ne vidjenje nekakvih ucenja ili gurua ili vraceva. rogi ajde mi objasni sustinu sa stnovista ove cetiri denominacije. a ja cu ti reci zasto uopste postoji ovoliko deniminacija jedne religije. elem besmrtnost, vecnost, stanje iznad ovozemaljskog, stapanje sa bozanskim, dostizanje bozanstva, obozenje....sve religije mogu da se svedu na jedan jedini uzrok a to je strah od smrti. da li je dostizanje vecnosti moguce u ovom zivotu ili je moguce tek posle smrti pitanja su smrtnika usled cega je doslo do podele i jako mnogo razlicitih tumacenja. mogao bi da ojasnis taj put leve ruke, desne ruke kada ga vec toliko pominjes. mozda ima tema negde? medjutim crna i bela magija imaju zelju za dostizanjem moci u ovom zivotu. bilo to zelja da se napakosti nekome ili zelja da se "pomogne" nekome po meni to je jedno te isto. volela bih da cujem tvoju definiciju crne i bele magije.
  7. naravno da su ista. jedna istina razlicito upakovano, tj isto sranje drugo pakovanje. do coveka je kako ce da shvati. ako prihvati samo ono sto se vidi spolja onda svako ucenje jeste drugacije, ako zagrebe po ezoteriji malo...verujem da ce doci do zakljucka da je unutra isto, samo je pitanje na koja vreta ce uci. hriscanstvo npr pravoslavlje, katolicanstvo, jehovini svedoci, adventisti, svi imaju drugacije tumacenje jedne knjige. ne salzu se oko datuma i oko stvarui koje zaista nisu ni bitne za duhovni razvoj. tako se ljudi zaokupe tim stvarcicama, citav zivot raspravljaju i ubedjuju druge da je zemlja stra 6 000 godina, da su dinosaurusi opisani u bibliji, da postoje materijalni dokazi o postojanju arke, gde se cuva isusov venac od trnja i longinovo koplje.... i tako im promakne sustina, a sustina je samo isusovo raspece i sta ono znaci u duhovnom smislu. na prvoj strani morbid god ima jako lep post koji objasnjava upravo ovo. ako prihvatas samo spoljasnjost satanizma ili jos bolje okultizma onda nisi nista bolji od bab vange, vdovite zorke i tarot milana, to je najobicnija crna magija.
  8. taj nivo svesti je moguc samo ako si uspeo da se izolujes od spoljasnjih uticaja, a da bi to bilo moguce moras duhovno da napredujes. nije bitno da li si ateista, pravoslavac, satanista, bitno je da, ukoliko si se odlucio za neko ucenje to ucenje shvatas u samoj njegovoj srzi.
  9. ja mislimd a mora da postoji balans izmedju materijalnog i duhovnog sveta. ako si okrenut amo jednom - bilo materijalnom, bilo duhovnom, ti si u neravnotezi. fanatizam jeste los.
  10. gresis silno sinko covek SAM nista ne odlucuje. covek odlucuje pod pritiskom uticaja spoljasnjeg sveta. ti si mu rascopao lobanju sa razlogom. sve sto se desi desilo se jer drugacjeg nacina nije bilo. "sve sto se desilo desilo se na jedan jedini nacin na koji je moglo da se desi" postoji niz dogadjaja koji su doveli do tog udarca sekirom i da je moglo drugacije svi ti dogadjaji bi bili drugaciji. mozda i jeste drugacije u jednom od univerzuma, ali u ovom drugacije niej moglo.
  11. a zbog cega je ovo zabranjeno? kako to konkretno utice na duhovni razvoj coveka? ako neko ne moze da se odvoji od uticaja spolja kako bi duhovno napredovao bez da ode u sred neke sume i hrani se bobicama mislim da takva osoba i ne zasluzuje da napreduje, pogotovo ne duhovno. po meni to je jean vid fanatizma.
  12. slobodna volja? mislis da nezavisnost od bogova daje slobodnu volju? koliko sam upoznata hriscanstvo upravo propoveda postojanje slobodne volje kod coveka, sto jeste paradoks. mislis da ako covek ne veruje u boga/bogove uziva pravo da ima slobodnu volju, da ne zavisi ni od koga? slobodna volja ne postoji ni u kom slucaju, ni u slucaju vernika ni u slucaju ateiste. covek ima pravo na izbor, ali opet ce pri tom izboru covekom rukovoditi neki njegovi osecaji, izgradjen stav pri uticajima sredine u kojoj zivi i razni srugi cinioci koji upravo govore o apsurdu zvanom slobodna volja. ono sto ti potenciras se zove savest. jedino ne znam da li je savest urodjena ili stecena i da li moze da se menja i utice na nju..
  13. i postoji samo u slucaju ljudske egzistencije
×
×
  • Create New...