Jump to content

Sava

Iskreni članovi
  • Posts

    9
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Sava

  1. Carina na gitare u Srbiji je 1% i gde ćeš manje!? Naravno plus pdv, to je normalno u svetu. Na pojačala i još neku elektroniku carina je 15% što nije malo s obzirom da se ta roba ne proizvodi u zemlji. Problem je što ovi naši nazovi trgovco bifluju cene i imaju velike zarade, počev od uvoznika koji je dao pare do maloprodajne trgovine koja i dalje ima neverovatno visoke marže, Tako primera radi Vintage LP u nemačkoj je 250 e, a kod nas 420. Kupio sam potenciometar za wah kod Banzaia i platio 20 e sa sve transportnim troškovima do Beopgrada, isti je kod Marića 2.800 dinara iliti 35 e. Prema tome nisu problem carine već nezajažljivi tajkuni kojima nikada nije dosta. Nažalost, sve se i dalje u ovoj zemlji svodi samo na lično bogaćenje. Ne zaboravite da se roba kupuje na veliko, bira se prodavac, cene su exportne, trošak transporta na količinu je mali, po pravilu se kod ozbiljnih prodavaca sve plaća akreditivima na 90-120 dana pa vi vidite. Nema osnovanog razloga da muzički instrumenti budu skuplji ili mnogo skuplji nego u drugim zemljama. "Ko umije njemu dvije"!
  2. SD1 je overdrive, a DS1 distortion. Za boost je svakako koristan SD1, kod DS1 i kada skroz skineš drive čuje se distorzija. Pedala koja može i jedno i drugo je Boss OS2, ali je ona i prilično skuplja od navedenih.
  3. Ei Niš je već dugo u agoniji i praktično ne rade. Ja sam uspeo da izvučem neku količinu ECC83 od njih, ali se nisu proslavile. Očigledno su dugo stajale, a možda su i one koje nisu prošle rigoroznu kontrolu. Pojačanje im je preveliko i unose šum, daju prilično oštar zvuk. Pogledaj u Mitrosu oni ih drže kao rezervne delove za Fender pojačala.
  4. Da u redu. Meni je ovakva forma foruma jezivo nepregledna, ali šta da radim kada vlasnici žele da bude baš tako. Mislim da sam reagovao na to da li uzeti Shure 57 ili 58 pa sam ti predložio 58 obzirom da bi se kasnije koristio isključivo kao pevački mikrofon. Nedavno sam isprobao e835 i vrlo mi se dopao jer može uspešno da se koristi i kao instrumentalni mikrofon. Ipak je to vrhunska firma pa i te jeftine stvari naprave dobro. Ja, recimo, posedujem njihov kondenzatorski merni mikrofon koji vrlo uspešno koristim za snimanje akustične gitare. Da se ogradim - samo u kućnim uslovima.
  5. Mislim da Mitros ima Sennheiser E835 i da ne prelazi 80 E. Proveri i ako ga imaju uzmi neces se pokajati. Pravljen je kao pevacki mikrofon, ali je odlican i za instrumente.
  6. Pogledaj u Mitrosu, ne drži me za reč ali mislim da je ispod 10.000 dinara, pitaj ih telefonom za cenu.
  7. Svakako uzmi 58-cu jer je za pevanje bolji od 57-ce, a možeš uspešno da ga koristiš i za snimanje gitare. Malo eksperimentiši sa položajem i dobićeš dobar rezultat. Ja ga držim upravno na membranu, malo van centra i rezultat je dobar. E835 nisam koristio.
  8. Pa da i opštine se dele ulicama. Za nas starije Beograđane te podele nisu besmislene, one su se vremenom iskristalisale radi preciznije orijentacije. Sada smo već malo previše OT.
  9. Ajde sada ja tebe da ispravim: radionicu drže dvojica ljudi koji se zovu Žan i Joca, a mesto gde se nalaze zove se Padina i praktično pripada Malom Mokrom Lugu, tačnije pripadalo je ranije sada su tu napravcljene neke izmene. Medaković je naselje ispod Padine i deli ih ulica. No to nije tako bitno. Lično nisam bio zadovoljan njihovim servisiranjem, neko možda i jeste. Možda da pokušaš kod Mirka Tasića 011 3594347, Matije Gupca 26, Beograd. Žan je Mirkov učenik.
×
×
  • Create New...