Jump to content

Hudini

Iskreni članovi
 • Posts

  1580
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Profile Information

 • Location
  hnjnjnj

Profile Fields

 • Gender
  Male

Hudini's Achievements

Master of Metal

Master of Metal (2/6)

0

Reputation

 1. Kad si ti pre ustao?! Znači, bilo je vrh! Moramo ovo još koji put da ponovimo. Još samo da su se i ostali maskirali...
 2. Gde si Đape, kućo stara. Al će nam se smejati ceo NS u subotu, a?
 3. Slažem se. Ali isto tako i kod takvih autora možeš razlikovati one koji to čine spontano i one koji to čine namerno. Izuzmimo sad potpuno emociju u celoj priči, stvar će uvek bolje zvučati ako je neko zamislio baš takvu i takvu melodiju koja baš ne može da se uklopi u neki konvencionalni takt nego kad neko sedne i kaže "E sad ću da napišem stvar u 13/8 sa brdom sinkopa i modulacija da svi čuju kakvu stvar ja mogu da napravim". To se itekako čuje u muzici. Banalan primer: Rush - "Losing It". Strofa je u 5/8, refren u 4/4, solo u 11/8 a ima i jedan deo u 3/4. To se u toj stvari ni ne primeti, samo je pustiš i ona teče i ni na pamet ti ne pada da tu ima toliko različitih brojanja, zato što su je ljudi uradili spontano. Što bi rekao Alex Lifeson: "We don't do that on purpose, it's more of a feel thing". A da je neko seo i namerno uradio stvar sa tim ritmovima verujem da bi to mnogo drugačije izgledalo.
 4. He he, tu imam sreće. Moja devojka ima 75% isti muzički ukus kao ja. Inače, da je neka što sluša Grand ne bih je ni pogledao.
 5. Sad zvučiš baš kao neki deda. Mislim da to zavisi od generacije do generacije. Naši matorci (ako su slušali rok, naravno) svi znaju "Dark Side Of The Moon", "Paranoid" ili četvrti album Zeppelina recimo, dok uglavnom ne znaju ili ne shvataju "The Number Of The Beast", "Rust In Peace" ili crni album Metalike. Za generaciju koja je počela da sluša rok/metal početkom ili sredinom devedesetih ovi albumi koje sam nabrojao su među apsolutnim klasicima i nema nikog ko ih nije preslušao milijardu puta i uglavnom svi mislimo da vrede. Što se mene tiče, ja ću ih puštati unucima. E sad, isto tako imaš klince koji tek sad počinju da slušaju takvu muziku i za njih su ti albumi isto ono što su za nas bile ploče naših matoraca. Naravno da oni imaju neke drugačije vrednosti u slušanju muzike i mi to ne možemo da shvatimo. Ko zna šta sad neki klinac od 16-17 godina smatra kao album koji će puštati svojim unucima. Možda HIM ili Linkin Park? Mi to ne možemo skontati jer smo već matori, hteli to da priznamo ili ne. Kao što se moj ćale (koji i dan danas sluša Zeppelin i ELP) zgražavao kad čuje ono što sam ja slušao pre skoro 15 godina.
 6. Opušteno. Ovo je neki poljski sajt prepun starog proga a ne traži pass. Jedino što može da se desi sa njihovim fajlovima (meni se dešavalo, doduše ne često) jeste da nemaju zvuk. Prvo sam mislio da su sami fajlovi pokvareni, ali sam na kraju skontao da su izgleda nešto zeznuli tokom konvertovanja. Ako se to desi, samo provučeš album kroz bilo koji audio file converter i to rešava problem.
 7. Evo ti link za celu diskografiju: Camel
 8. Po meni jedan od najboljih prog rock albuma ikada.
 9. A kako se to isto radilo 1973: http://rapidshare.com/files/82702771/c.mirage.rar
 10. Muzika je vrlo zanimljiv medijum po tome što osim zvuka (jelte) prenosi i emocije. Mada se ponekad dogodi da muzičar koji je stvorio delo i slušalac jednostavno nisu na istim talasnim dužinama pa zbog toga slušalac ne može da uhvati i oseti emociju, obično to nije slučaj i obično možemo da osetimo koliko je neko uneo sebe u muziku koju pravi. Albumi koji su odsvirani čisto da bi muzičari pokazali kako brzo i precizno sviraju, ili po nagovoru izdavačke kuće ili tek da bi se ispunio ugovor sa istom obično nemaju jednu finu crtu koja se obično naziva dušom. Savremena produkcija može sve (pa i da napravi pevačicu od Jelene Karleuše) ali ne može dodatno da oboji pesmu emocijom ako te emocije već nema u samoj pesmi, a na žalost sve je više muzičara koji ne vole muziku kojom se bave i sviraju samo zbog trenda, para ili samozadovoljavanja svog ega i upravo u njihovoj muzici duše jednostavno nema.
 11. Napušiš se malo kurca idiotu. Osim kad je jedno najobičnije proseravanje koje nema smisla nimalo. A to i nije tako retko. Inače, šta dobijam ako nakucam dovoljno postova? Postanem moderator kao neki?
 12. http://www.yumetal.net/forum/index.php?s=&...t&p=1509119
 13. Za sada. Vektorska geometrija se već odavno bavi teorijama višedimenzionalnog prostora i verovatno će jednog dana nekome četvoro-, peto-, pa čak i šestodimenzionalni svet izgledati savršeno normalno. To vreme je doduše veoma daleko pri ovoj brzini razvoja matematičke svesti ljudskog roda. Setimo se samo da pre nekih 2500 godina ljudski mozak nije mogao da zamisli da postoji veza između dužine kateta i hipotenuze pravouglog trougla, a da ne pominjem da je sam trougao bio potpuno apstraktan pojam 1000 godina pre toga.
 14. Neka ne žali oko tvoje: život za život; oko za oko, zub za zub; ruku za ruku; nogu za nogu. (Ponovljeni zakon 19, 21) Kao što svi znamo (osim tebe, jeretiče), Isus je ove zapovesti porekao: Čuli ste da je kazano: Oko za oko, i zub za zub. A ja vam kažem da se ne branite od zla, nego ako te ko udari po desnom tvom obrazu, obrni mu i drugi. I koji hoće da se sudi sa tobom i košulju tvoju da uzme, podaj mu i haljinu. I ako te potera ko jedan sat, idi s njime dva. Koji ište u tebe, podaj mu; i koji hoće da mu uzajmiš, ne odreci mu! (Matej 5, 38-42) Da ti nisi jevrejin možda?
×
×
 • Create New...