Jump to content

Синбад мрплвц

Iskreni članovi
  • Posts

    21
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Синбад мрплвц

  1. Ко није обавезно нека прочита "Сукоб цивилизација" од Семјуела Хантигтона. Књига је права азбука међународних односа и обавезно штиво сваког кога барем мало занима геополитика. Јасније видим неке ствари од кад сам је прочитао. ;)

  2. Заспао сам за време текме Италија - Румунија...

     

    Сањао сам да сам припадник зле фракције полу-робота полу-људи, могао сам да летим и да пролазим кроз зграде као дух...

    Било нас је тројица у бази, спавали смо као слепи мишеви закачени за неке ланце о зид. Најмлађи од нас, звао се Кики ваљда, нагло се пробудио и кренуо да лети градом у непознатом првацу. После пар минута и ја сам се освестио, телепатски нашао Кикија и кренуо за њим. На путу нас је пресрео припадник добре фракције полу-робота полу-људи. Савладали смо га, сећам се да сам му урадио лоу кик...

    Ту смо се нешто измирили и схватили да је испред нас исконско зло сакривено у некој кутији за игру (флипер или тако нешто). Не знам тачно шта је било али знам да је имало неке везе са краљем Мидом и бројем 6666 (четири шестице)...

     

    То је укратко, да вам не описујем сцене летења и борби, нешто феноменално...

     

  3. како можеш човече те нитрите...болест ти је то. говорим из искуства,обилатог. боље јести качамак и сутлијаш него то.

     

    Тако је, масна храна ће ти уништити сексуални живот. Зато разбијач само једе здраву храну, са све зеленом јабуком на амбалажи.

  4. Не верујем да постоје искрени атеисти на овоме свету, и ако постоје то су ипак људи који су изгубили сваку наду и који су депресивни. Свако верује у нешто и свако има своју персонификацију и верификацију Бога, ја верујем у Бога као Креатора, верујем у креационизам и у извор вечне љубави које потиче од Бога, у Свети Дух и у Исуса Христа. Неко пак, верује у друге Богове или Бога. Многи мисле да је Мајка Природа жива и да пати због оног што јој радимо (ова идеја о свести Природе се и мени допада). Трећи имају своју Њу-ејџ религију која људе и човека поистовећује са Богом и каже "Ми смо Бог". Четврти моћ и новац мистификују, дају им посебне духовне вредности и опет, хтели или не хтели праве Божанства од тога. Постоје и пети и шести и седми и осми, сатанисти, комунисти, либерали и остали. Сви они желе да Бога замене са својим богом, па био то сам ђаво, пролетеријат или људска неограничена и неодговорна слобода као крајњи циљеви и екстреми дотичних идеологија, па самим тим и нешто у што треба бескомпромисно и догматски веровати.

     

     

  5. Имаш у Техноманији, техномаркету или како се већ зове X-wave 1GB, шмекерски и црне боје, 2400 дин. Гаранција 6 месеци. Пазарио сам га пре месец дана и супер сам задовољан. Једина мана је што не може да се пуни преко компа.

  6. Ја сам се ваља насањао свега и свачега, тренутно не могу да се сетим ничега, али било је трипова да се сећам сна и по неколико дана и интезивно размишљам о њему... ах ево сетио сам се нечега:

     

    Сањао сам пре десетак дана да се буразер од ортака жени. Дошао сам сам на свадбу у једну прелепу цркву од белог мермера и са златним куполама, која је, онако, сва блистала по прелепом дану. Црква је била у невероватном парку, чистом, са брисаним простором у средини на коме се и сама налазила, као на неком Тргу. Што је највећи трип, дошао сам на венчање, као највећи шабан, у црној мајици "Подигнимо Ступове", белим фудбалским патикама марке каппа од 1500 дин са сајма и као највећи блам у некој белој крем тренерци која ми је буквално до чланака, као да сам имао поплаву у кући.

    Ни са ким се нисам поздравио, чак нисам ни младу видео како ваља, али мислим да је била добра риба. Е да, неки су ме смарали што ми је прашњава мајица. И на крају сна, доватио сам заједно са још једним ликом, ортака, чији се буразер жени, и стрпао га у неки сеф од банке иза цркве...

     

    Веард мен...

     

    очекивала сам овакав одговор, морам рећи, ал ја баш не бих тако тумачила, хаха...

    живеле предрасуде и стереотипи :) :) :)

     

     

    Змија има богату симболику. Не само сексуалну. Углавном, везује зе за свашта негативно, махом за злобу, негативне оштрице из околне реалности уперене ка теби. И најчешће се тако тумачи.

    Кућа си ти, тј. ја, тако се обично тумачи.

    Верујем да сам се осећала "нападнуто" или повређено људском злобом тих дана (с којим се често сусрећеш свуда) и једноставно тражила заштиту од особе коју много волим. Тј. коју сам много волела, јер мој деда више није жив.

    И добила заштиту коју немам на јави и на начин је мој Его то компензовао.

     

    Највећи проблем код зумачења снова је у томе што се мешају симболичко и реалистичко па не знаш увек шта је шта... :(:da:

    Можеш да протумачиш на неки начин (па чак и на Онанов :)) али не можеш бити 100% сигуран, наравно :)

     

    Треба дати значај сновима који се понављају. То већ може да се тумачи са мало више сигурности ;)

     

    Да заједно тумачимо неки твој сан, чика-доктор:)? Може да биде занимљиво. Имам овде и Речник симбола ;)

     

    Добро си протумачила свој сан, а и мислим да није било тешко. Деда ти је вероватно симбол традиције у сну, и да би решила неки проблем који сад имаш у животу, мораш да се вратиш својим коренима и да се сетиш како си некад постизала успехе кад си радила у континуитету, кад си знала, ко си, одакле си, и где идеш.

     

    Кад једном ступимо на Свети пут, страха од смрти нема. :rockdevil:

  7. Па ево једног краћег: улазим у кућу, у њој је змија, вриштим и молим мог деду (који је иначе гомилу змија у животу убио) да је убије. И он то и чини, и ту се пробудим.

     

    Извол'те, гос'н Фројд :);)

     

    Мораш прво ти да га протумачиш, па ти тек онда могу помоћи. :meshuggah:

  8. :) :) :)

    Јоооојјј, најгоре ми је кад сањам како идем и скупљам ману около, кад кренем да играм неку игрицу мало чешће.

    Иначе су ми снови прилично смислени - алегоријски, пуни симбола и дају се бар делимично протумачити...

     

    Па дај неки па да га тумачимо. :twisted:

×
×
  • Create New...