Jump to content

Vladinemir

Iskreni članovi
  • Posts

    27
  • Joined

  • Last visited

About Vladinemir

  • Birthday 05/16/1987

Contact Methods

  • Website URL
    http://
  • ICQ
    0

Profile Information

  • Location
    Stara Pazova

Profile Fields

  • Gender
    Male

Vladinemir's Achievements

Anonimus of Metal

Anonimus of Metal (1/6)

-1

Reputation

  1. Hvala na pojašnjenju. Mislio sam da se odnosi na room mic.
  2. Fala. Fantomca imam na zvučnoj tako da to nije problem. Ne znam još koliko su mikrofoni otporni na dernjanje, tj. da li neće doći do oštećenja. Baš ovo htedoh da pitam, koje izbegavati. Kakvi su kondenz i dinamički po ovom pitanju? (ili neki drugi ako se koriste za vokale)
  3. Potreban mi je mikrofon za kućnu upotrebu a koji bi mogao da se koristi i za death vokale. Da li tu ima nekih pravila koji tip je bolji za koju vrstu muzike npr. da li je bolji dinamički ili kondenz? Neki preporučuju dinamički za kućne uslove, nevezano za vrstu muzike, pošto se kod njega mane sobe slabije odražavaju. Cena oko 100 jura. Pretpostavljam da u tom rangu ne utiče nešto posebno izbor marke i modela u okviru iste vrste mica.
  4. Potraži i Yamahu MO. Ako već uzimaš TR, poželjno bi bilo da ima sampling opciju ako želiš dobre Hammonde Programe ćeš morati da edituješ preko interfejsa na instrumentu osim ako nađeš negde TR editpro. Besplatan softver postoji samo za sortiranje programa i combija u bankama. Što se tiče težine, nije baš lagan. Meni su već popucali metalni delovi na tregerima Staggove torbe. Doduše ja imam verziju sa 76 dirki. Eto saveta koju futrolu da ne kupuješ ako već nisi. Ako se dobro sećam, bio je u Mitrosu (NS) neki stariji Ultimate ispod 9000.
  5. Lucky you. Kako bih samo želeo da se malo igram sa barovima. http://www.youtube.c...h?v=r2VFdd0w_pY
  6. Hvala na odgovoru. U pravu si za širinu nosača, drže maltene na sredini i tako je kod većine stalaka osim recimo onih za klavire i onih kao merdevine. Za Ultimete sam konkretno pročitao da se nožice nekad zaglave i ne mogu se izvući. Koliko sam skontao, one se uvlače u stub. Zatim da da su gumeni krajevi na nožicama slabo pričvršćeni i da nije baš stabilan ako pod nije sasvim ravan. Pre sam i ja hteo Extrema, ali je brzo ispario iz prodavnica. Ima sad dosta jeftino da se kupi k2661, da imam keša...
  7. Potreban mi je stalak za klavu. Razmišljao sam da odmah uzmem neki za dva instrumenta da se nađe za posle a i nisam oduševljen X postoljima, nekako strepim kada ih vidim na svirkama da će synt svakog časa tresnuti na pod. Gledao sam Ultimate, ali sam našao dosta negativnih komentara; zatim Proel KK20, ali mi deluje nekako glomazno. Možda da odrešim kesu za Spaju, jes' da svi govore da je folkerski, ali bar će se uklopiti sa mojim nesrećnim TR-om u tom smislu. @Jon Lord Da li postoji neki synt ovog cenovnog ranga a da ima pristojne Hammonde ili sempler? Gledao sam pre neki dan PC3 doduše sa 76 dirki. Onog sa 61 koji je bio na popustu za oko 1k, nisu imali. Baš me zanima šta planiraš da pazariš umesto TR-a.
  8. Slažem se. MM ima krš dirke, dodouše ne znam kakav je 88. Uglavnom, treba ti nešto ozbiljnije. Ako se odlučiš za novi Korg, možda bolje da sačekaš m50. Mislim da još nije izašla verzija sa 88, ali ima više efekata nego TR. Sad zavisi šta je tebi važnije. Postoji i budžet verzija Juno-G, ali neki su se žalili da brzo ode ekran pa i da je celi instrument ostao neupotrbljiv posle godinu dana. Ne mora da znači, ali čisto kao upozorenje. O tome ti govorim. Slažem se u potpunosti.
  9. @NYX 218 KORG - koliko znam, metalci dosta koriste klave ove marke (mada kod nas ih bije loš glas da su za narodnjake). Triton Extreme bi bio super ako ga nađeš negde, doduše samo polovnog. Tu je još M3 od skupljih (i OASYS ali njegova cena je već bolesna). TR, X50 i novi M50 su jeftinije solucije. YAMAHA - potraži MO 88. Za nešto dublji džep neki Motif. Sintisajzerske dirke na Yamahama su dosta male, bar meni a s obzirom da si navikla na klavir, verovatno i tebi. Ali oni sintovi sa klavirskom su jako skupi (osim gore navedenog MO-a, ili ako se opredeliš za digitalni klavir). KURZWEIL - po mnogima i najbolji (ali i jako skup ako hoćeš nešto bolje). Nažalost, pričalo se da je firma u krizi, ne znam kako sada stoji. ROLAND - to ćeš morati sama da pogledaš. Nisi rekla rekla koliko bi otprilike izdvojila za sint. btw meni je kupovina klave bila prava noćna mora, ali dame ipak više vole šoping.
  10. Video sam na netu da se TR dosta korisi u metal muzici. E sad, dirka nije nešto posebno. Najbolje da probaš onaj TR 88. I dalje ti savetujem da isprobaš što više klavijatura i provedeš dosta vremena u prodavnicama. Ti najbolje znaš šta ti odgovara (ili ćeš tek saznati ).
  11. @Jon Lord Ma zezam se za AT (kao to je sad velika stvar; mada nekad dobro dodje). @NYX 218 A šta bi otprilike svirala?
  12. Možda klavirska dirka nije za sinth, mada Korg sigurno nema onako teške kao recimo Yamahini digitalni klaviri. Obične dirke na TR-u nisu nešto posebno, ali zato ima Aftertouch! Najbolje sama probaj, po mogućnosti više stvari.
  13. E da si malo požurio mogao si ga dobiti i džabe u Sky-u. Nego u vezi zvuka Hammonda, bolje da napraviš program sa semplom sinusa, pa staviš (douše 8) sve iste programe u kombinaciju pri čemu svaki sniziš/povisiš koliko treba da bi dobio simulaciju drawbar-ova. Ima detaljno opisano na Glazbenom ako te zanima [link] (mada tu ima greška, treba -5 umesto -7 čini mi se). Kad si već kupio i sempler , probaj da napraviš programe kao što idu na pravom Hammondu (mislim na ono kad se određene grupe tonova ponavljaju), pa to sklopi. I ja sad čeprkam sa time i mogu it reći da mi je sempler dobro poslužio za fina podešavanja loop-ova koja nisam mogao da uradim na softveru. Inače, jel' pao Nord (pa sam sve ovo džabe pisao )?
  14. Evo nedavno sam kupio Korg TR 76. Nemam baš nešto iskustva, ali ako mogu da pomognem...
  15. I mene baš zanima koji stage on ima. Uzgred, ako se dobro sećam CP33 je nov Yamahin model pa mogao bi da se raspitaš da li to ima kod nas. Baš navala za CX. Kako i ne bi, i ja bih jedan takav. Šteta što ga više nema u Sky-u. Video sam na sajtu bosankog Artista da imaju onaj Hammond u malom pakovanju. E sad ne znam da li onaj Artist ima veze sa ovim našim. Najbolje pitati, možda može da se naruči.
×
×
  • Create New...