Jump to content

Goblin

Iskreni članovi
  • Posts

    18
  • Joined

  • Last visited

Profile Information

  • Location
    Beograd

Goblin's Achievements

Anonimus of Metal

Anonimus of Metal (1/6)

0

Reputation

  1. Odlično!Sad imamo u igri : Ibanez ARC100-BK; Hammer SATFW; Epiphone LP Special; Appolo; i ostaje da pogledamo tu Мауа-u koja je jedina polovna. Sve su gitare do 300e,osim Maya-e koja je 400e i čiju ćemo cenu probati da oborimo. Da vidim,koju bi ste gitaru odabrali? P.S.Zahvaljujem se svima koji učestvuju u diskusiji...
  2. Ovo je bilo veoma zanimljivo,i rekao bih,poučno izlaganje...Videću,možda i odemo do tog lika,iskustva nemamo,ali dobro čujemo!Hehehe Čega još ima po radnjama do 300e,a da ima oblik sličan Les Paul-u?
  3. Tu je kvaka,oće čovek da bude LP oblik ili nešto slično...Dečko generalno dugo svira,ali nema velikog iskustva sa el.gitarama.Zeznuto je što ni ja nemam preterano velikog iskustva sa el.gitarama.,jer sam pre 10 godina uzeo Wasburna i to je to,zadovoljan sam njime i nikada nisam imao potrebu da ga menjam. Imao sam prilike da slušam i sviram neke mnogo skupe modele(naravno ne svoje),ali poslednjih 4-5 godina u opšte nisam pratio tržište gitara,tako da sam se pre godinu dana iznenadio kada sam video da ima da se kupi nova el.gitara za nepunih 100e!Možete misliti koliko sam ispao iz priče. Iskreno,mislim da on gitaru koju sada kupi nikada neće prodavati.Njegova je ideja bila da kupi Appolo,pa da ga vremenom nabudži,što mislim da i nije naročito pametno,jer džaba ti da staviš Yugu felne i spojlere,kada on nikada neće moći da ide preko 120km/h.
  4. Drugar razmišlja o kupovini gitare do 300e.Ja mu preporučujem Hamer SATFW.Mislim,nov Hamer je ravno 300e i mislim da je za te pare to najbolji izbor,imajući u vidu da ne želi džitru za neku extremno agresivnu svirku. Sve jedno,želim da čujem mišljenja ostalih kolega,tako da momci da ves čujem. P.S.Ortak je pominjao nekog Appola,kopiju LP,ali kapiram da je Hamer bolji izbor... Da ne bude zabune,pomenuti Hamerov model možete videti na sajtu mix musica. http://www.mixmusic-company.com/
  5. Onda se nismo dobro razumeli...Ja sam shvatio da ti trebaju informacije vezane za fležolete,ali sad je kasno! U zdravlje!
  6. Da se malo ubacim u diskusiju... Ovo o čemu pišeš,ako sam dobro razumeo,zovu se flažoleti.Oni bi trebali da se (samo stavljanjem prsta na prag) čuju na 5.,7.,9. i 12. pragu.Na drugim pragovima je moguće izvoditi flažolete,ali ne svih žica od jednom (ne možeš da kao na 12. pragu staviš,recimo,mali prst preko svih žica,sve ih odsviraš i sve se čuju,tj. svi se flažoleti čuju).Ova tehnika sviranja flažoleta koji nisu na pragovima5,7,9,i 12 nije teška i traži samo malo vežbe.Probaću da objasnim,pa ako se ne budemo razumeli,vi recite pa da probam ponovo... Recimo,hoćeš flažolet na F (prva žica,prvo polje).Staviš prvi prst na ton F(prva žica,prvo polje),a sa desnom rukom kažiprst (tj. prst "m") spustiš na 13. prag na prvoj žici (što mu dodje prag izmedju F i F#,samo za oktavu više) i domalim prstom,takodje desne ruke (tj. prst "a"),okineš žicu.Po tom ptincipu,teoretski, možeš odsvirati flažolet na svakom tonu na vratu.
  7. Skinuo sam ga!Bili ste u pravu,problem je bio u tome što su u pitanju GP5 fajlovi. Zahvaljujem se Piper-u na pomoći!
  8. Ne znam da li je problem u mom računaru,ali link se ne otvara...
  9. Ko sto rekoh,slabo ovo koristim pa i nisam baš vičan ovim kompjuteraškim akcijama,tako da bih vam bio zahvalan u koliko bi ste mi dali link odakle bih mogao da besplatno skinem GP5...
  10. Izvinjavam se što malo skrećem s teme...Imam GP4 i sada,kada želim da otvorim neki fajl (ne sve,samo poneki) ,traži mi da ga ažuriram. Kako se to radi kog djavola?! Inače,ne koristim preterano često GP ali mislim da ne može da škodi,naročito ne početnicima ili gitaristima koji ulaze u neke nove muzičke pravce(Recimo,svirao si neku metalčinu,prs'o/dosadilo ti i rešio si da istražuješ flamenko).Kad si nov u nečemu svaka pomoć je dobrodošla ,zar ne?
  11. MA već sam bio,ali su tamo cene u kunama,a to mi ništa ne znači...
  12. Zna li neko cenu majci na koncertu ili bar cenu biografije HP?
  13. Potenciometri rade,ali su stari 20 god i krče!Inače u pitanju je Washburn KC-LTD,koji je,kako kažu momci sa Washbur foruma,pravljen krajem '80-ih u Koreji.Fora je što sam ja tu gitaru kupio polovnu i to pre 10-12 god. i nemam pojma gde je prvobitno kupljena,ali prepostavljam da je uvežena iz Nemačke. Generalno sam zadovoljan zvukom same gitare,jedino mi je muka od WD-40,a i red je da se zamene posle 20 god.U celoj ovoj akciji,bojim da ne kupim neko sranje,pa da mi gitara zavija ko luda i da mi pravi mikrofoniju.
  14. Onda je stvar jasna-pravac Tasić.E sad,postoji jedan problem,ne znam koje potenciometre da kupim...Za Tone je oznaka A500K,medjutim ne mogu da vidim koja je oznaka na Volume potenciometru...Čitao sam neku temu gde se raspravljalo o potenciometrima,ali kako nemam nikakve veze sa elektronikom i stujom u opšte,ništa nisam razumeo.Dakle koji Volume pot da kupim?
  15. Da,da,znam gde je MMS,samo nisam znao koliko su pouzdani,hvala u svakom slučaju. Reci mi,jesi li ti koristio usluge njihovog servisa?
×
×
  • Create New...