Jump to content

rokoko

Iskreni Ĩlanovi
  • Posts

    10
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by rokoko

  1. Oho, i ovdje nakakvi pametnjakovici kroje, aj zdravo!
  2. Znas kako, to su sve uopstene tvrdnje koje ne mozemo da fiksiramo, pa kako mozemo da kazemo kako su to tvrdili genijalci, isto tako mozemo da kazemo kako su to tvrdile babe u brijacnici. Genijalci ili babe u brijacnici, svejedno. Ali da su nuklearnu napravile babe u brijacnici, ne mozemo da tvrdimo, sigurno je da su u pitanju genijalci. Ko nuklearno ima, divan mu je svijet, jerbo se sve njega pita. Haug!
  3. Kako to da nuklearno nema veze sa ateizmom kada je isto moguce jedino post-teisticki? Shvatilo se dakle da o drugom ili drugacijem svijetu (bogu) kroz istoriju pricahu samo babe u brijacnici, pa se posvetilo ovom jedinom svijetu. A u ovom jedinom svijetu stvar je jasna, pronadjes li se u podredjenom polozaju, jeb'o si jeza. Haug!
  4. Zasto na zalost? Tako je kako je i drugacije ne moze da bude. Shvatiti kako jeste, pa otud krenuti putem zapomaganja, sigurno nije put koji ce nas izvuci iz nezavidne situacije u kojoj smo se pronasli. Nezavidne, da ne kazem ropske. Moramo da napravimo nuklearnu, ako nam je stalo do zivota iole primjerena covjeku. Inace, sve i da postoji neki drugi svijet, za ove koji su napravili nuklearno, taj svijet sigurno ne bi bio bolji. Sa nuklearnim, njima je ovdje najbolje, jerbo se ovdje samo njih pita. A svijet u kojem se samo tebe pita, sigurno je najbolji, nema boljeg od toga. Haug!
  5. Mislim da je na ovom svijetu stvar ocigledna. Ako nemas nuklearno, sigurno je da ces da se pronadjes u zavisnosnom odnosu od onih koji ga imaju. Da ne kazem u ropskom. A da postoji neki drugi svijet, pricale su to samo babe u brijacnici, kroz svu istoriju filozofije i religije, a i sire. Da rezimiram, ovo je jedini svijet, i mozes da budes rob ili gospodar. Dobro, mozes da budes i intelektualac/svestenik/umjetnik, da posredujes medj robovima i gospodarima, pa u zavisnosti od odnosa snaga, zauzmes isplativ stav. Haug!
  6. Sigurno je da se nuklearno naoruzanje moze imati ili nemati. Nije ista stvar i sa smislom. Ali ako smo mi blizi smislu pa ga prvi shvatimo, onda njihovo nuklearno naoruzanje nece mnogo da znaci. To pod uslovom da smisao nije u nuklearnom naoruzanju.
  7. Jeste, voleo bih da je Srbija ulagala u tehniku i tehnologiju i da sada poseduje nuklearno naoruzanje. A da su sve druge drzave trazile smisao i da ih tehnika i tehnologija nije zanimala. Cak da su oni i uspeli da pronadju smisao ali ne i nuklearno naoruzanje, a mi nuklearno naoruzanje ali ne i smisao, ja sam uvjeren da se mi tada ne bi pronasli u zavisnom polozaju od njih. Da ne kazem ropskom.
  8. Mislim da je prvenstveno bitno da li je izjava tacna ili netacna, a ne da li je surova ili mlaka. Naravno, mi ne znamo otkud covek i kuda covek, sto znaci da ne mozemo da znamo ni sta je progres. Otud polazeci, niko zaista ne bi mogao da iznese valjanu argumentaciju u prilog tezi da je razvoj tehnike i tehnologije ujedno i progres. Jos uvek bi moglo da bude da je na putu progresa covek koji je npr. krenuo da laje na zvezde. Toliko nista ne znamo u vezi sa tim. Ali je sigurno da ce se drustva koja su zanemarila tehniku i tehnologiju pronaci u zavisnosti od onih koja to nisu zanemarila. Da ne kazem u ropstvu. Prema tome - dabome. Da, o smislu nemamo spoznaju koliko je nema ni npr. mrtva priroda, tacno tako. Ali znamo da cemo se pronaci u zavisnosti od onih drustava koji su se posvetili prvenstveno razvoju tehnike i tehnologije. Da ne kazem u ropstvu. Tako da bih licno voleo da moja drzava poseduje nuklearno naoruzanje, a da se druge drzave interesuju prvenstveno smislom i to po stetu tehnike i tehnologije.
  9. Mislim da su prirodne nauke proglasile ovaj svijet svojim svijetom, tako da ih vise ne zanima sustina. Zanima ih da objasne prirodne pojave, a ne zanima ih sta iza tih prirodnih pojava stoji u ontoloskom smislu (sustina). Otud i takav tehnicko/tehnoloski bum, s tog ateizma.
  10. Mislim da je vreme samo mera za odredjeno trajanje.
×
×
  • Create New...