Jump to content

Slave To Moonlight

Iskreni članovi
  • Posts

    394
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Slave To Moonlight

  1. Warwickova "Rock Bass" serija je ona (nisko)budžetna, dalekoistočna varijanta. Osim dizajna, nema baš puno veze sa matičnom fabrikom, da ne kažem radionicom.

     

    Sve je to isti Q..., manje više. Iste fabrike, drugi kalup. Kol'ko $¥£€ tol'ko ♪♫♫♪♪♪.

     

    Nosio ja neki Rock Bass nekoliko puta na svirke kao backup džitru. E sad taj primerak je bio 4-žičani i pripadao je mom drugaru, kome sam taj komad ja testirao/birao u radnji. Veoma korektan instrument. Probao sam tada i petožičani model, jer je razlika u ceni bila minimalna, ali petica već nije izbalansirana kako treba. Vrat je pretežak, i kad se bass ne pridržava levom rukom, vrat potone/padne/spusti se..., znate šta hoću da kažem. E sad meni je to dovoljan razlog da takav instrument odjebem skroz. 4-string varijanta nema tu boljku, i kao što rekoh, sasvim korektno radi.

     

    Cheerz! :pivopije:

     

    da, primetio sam i ja to za 5icu... skroz nebalansirana... bio je jedan kod mene na gajbi par dana, pozajmio sam ga neshto za studio... 4rku nisam imao prilike uzivo da vidim... cini mi se da negde najbolje radi u kontekstu malo glasnije muzike svirane trzalicom...

     

    :pivopije:

  2. P vs H...

     

    P je single, i tu ti je već najbitnija razlika. Hambakeri teoretski imaju više dubokih, manju praskavost, jači signal.

    H je postojaniji u sabovima. Konkretniji su mu duboki. Aktivna elektronika kod MM još malo kompenzuje nedostatke i u visokima u odnosu na single, pa striktno frekventno gledano je H na MM-u superiorniji u svakom pogledu. No, pošto se ipak radi o zvuku, subjektivan faktor je presudan.

     

    Još jedna bitna stvar je da se P i H magneti najčešće stavljaju na različite pozicije: onaj H na MM je do kobilice, dok je P u nekom srednjem položaju. Već i to dosta utiče na zvuk. Što je dalje od kobilice, magnet ima "obliji" zvuk.

     

    Po mom mišljenju su veoma različite stvari. Čak i kad ne bi bilo aktivne elektronike i tropojasnog EQ na MM-u, bi bile jako različite konfiguracije. Opet ću reći da je P jako "uskog vidokruga". Dobar je za to za šta jeste, a van toga nije ništa extra.

    H magneta opet ima raznih. Ja sam imao HH, ali ne onu MM varijantu. I taj H, i onaj sa MM su opet različite priče. Moguće da je tu već i elektronika presudna.

     

    Single, kakav god da je, pogotovo pasivan, sa mog stanovišta nekako uvek izgubi bitku u postojanosti i agresivnosti onog najdonjeg opsega, naspram H magneta.

     

    Moje neko viđenje...

     

    Cheerz! :pivopije:

     

    hvala :pivopije:

     

    btw, skapirao sam shta se meni svidja...

     

    Visit My Website

  3. Prvi gost foruma bubnjari.com biće Marko Đorđević u ponedeljak 17. marta, od 22h, do nekih 00h...

     

    U pitanju je jedan od najboljih bubnjara na svetu.

     

    Više o Marku:

     

    Marko Đorđević je rođen u Beogradu 1972. godine, gde je u svojoj jedanaestoj godini počeo da uči bubnjeve pod patronatom Miroslava Karlovića. Sa šesnaest godina, postaje stipendista Berklee College Music u Bostonu i odlazi u Sjedinjene Države. Među njegovim ranim američkim profesorima bio je čikaški bubnjar David Moss. Godine 1991, dobija nagradu Berklee Zildjian, koju prestižni proizvođač svake godine dodeljuje najtalentovanijem studentu bubnjeva na koledžu. Posle dve godine školovanja, stekavši punu stipendiju, Đorđević je diplomirao 1993. godine, da bi već tri meseca kasnije bio pozvan da, u svojstvu gostujućeg profesora, održi kliniku i koncert. Iste godine se seli u Njujork, gde radi sa prvom ligom jazz muzičara, među kojima su Wayne Krantz (Steely Dan, Chris Potter), Rick Margitza (Maria Schneider Orchestra), Gregg Bissonette, Hal Crook, George Garzone, Matt Garrison (Herbie Hancock), Eli Degibri (Mingus Big Band, Herbie Hancock, Al Foster), Jonah Smith.

    Aktivan je i kao studijski muzičar - u trocifrenom spisku studijskih sessiona Đorđević posebno ističe rad na albumima "Beneath the Underdog" (Jonah Smith), "Night Light" (Clara Lofaro), "Lonestar Hitchhiker" (Don Dilego), "Amit Heri Group" (Amit Heri), kao i Top 40 singl "David Duchovny"

     

    Vodeći bubnjarski magazini prepoznaju ga kao jednog od najboljih svetskih bubnjara nove generacije. Po Modern Drummeru, Đorđević je "bubnjarska zvezda", a po Meggadrumsu "Balkanska zver". Ekskluzivac je proizvođača Mapex (bubnjevi), Zildjian (činele), Evan (kože) i Vater (palice).

    Iz hobija, igra fudbal za klub naših iseljenika "Beli orlovi".

     

    Myspace strana:

     

    http://www.myspace.com/svetimarko

     

    Youtube klip:

     

     

    Samo na www.bubnjari.com

     

    http://www.bubnjari.com/viewtopic.php?f=27&t=221

     

    najs !!

     

    |m|

  4. u svakom sluchaju, ne svirash svoje pesme, tako da je svejedno da li su sve od jednog izvodjacha ili od njih 20... :P

     

    pa da... naravno pod uslovom da ne moram da skidam neala pearta ili tako josh nekog loodaka... (jbg, ipak sam josh uvek mali, a necu da tripujem da znam neshto shto ne znam... )

×
×
  • Create New...