Jump to content

Sage

Iskreni članovi
  • Posts

    13
  • Joined

  • Last visited

Contact Methods

  • ICQ
    2435338

Profile Information

  • Location
    Zemun

Sage's Achievements

Anonimus of Metal

Anonimus of Metal (1/6)

0

Reputation

  1. Sage

    Queen

    Nije toliko bitno od čega je umro, nego da je umro na vrhuncu svoje karijere. Kada bi, primera radi, mogla da čuješ non stop sve njihove hitove od najranijih dana jedne za drugima? Ono što hoću da kažem je da je njegova smrt jako, hm... uspešno iskorišćena u komercijalne svrhe. Takođe se bojim da bi se i on s vremenom istrošio poput mnogobrojnoh nekada poznatih i priznatih muzičara. Ono što mogu sa sigurnošću da kažem jeste da posle takve tragične smrti ljudi (u to i sebe uključujem) manje strogo ocenjuju opus jedne takve ličnosti.
  2. Sage

    Queen

    Slažem se da je Queen bio jedan veoma dobar i meni vrlo drag bend, međutim da Fredi nije umro na onakav način nikada nebi postigli ni blizu toliko uspeh koliki sada imaju. Njegova smrt je nažalost bila najbolji trenutak u njihovoj karijeri. Inače, moja lična himna je Hammer to Fall.
  3. Za mene su oni deo svetog trojstva jugoslovenske muzike - sa Ribljom Čorbom i Đorđem Balaševićem.
  4. Videćemo da li na žalost ili sreću.
  5. Izvini, ali kako tako nešto možeš da napišeš? Pa Bora Đorđević je napustio Đorđa Balaševića jer je hteo da peva Lutku sa naslovne strane a ne U razdeljak te ljubim. Njemu su komunisti zabranjivali pesme i sudili mu. Koji još muzičar je morao da trpi tako nešto u Jugoslaviju?! Niko, i to baš niko drugi nije pokazao toliku hrabrost u suprotstavljanju komunističkom režimu u njegovoj generaciji, a ni posle. Čovek je heroj. Upamtite to.
  6. Bas je jedini instrument koji se nikada ne primeti pri lušanju Guns n' Rosesa, što govori nešto o Duffu. S druge strane čuo sam dovoljno od njegovih bubnjarskih sposobnosti da znam da je dobar bubnjar... Ja lično mislim da je scenario bio da Axl nije mogao da nađe basistu i da je tako Duff slučajno upao u celu tu priču. Takođe ne treba zaboraviti ni Duffov autorski doprinos muzici Guns n' Roses.
  7. Slušao sam pomno i pažljivo nastup novih Guns n' Roses na dodeli MTV nagrada. Welcome to the Jungle je zvučalo, pa, kao Welcome to the Jungle (iz starih dana). Nova pesma (zaboravio sam ime) je zvučala pristojno (možda prosečno), tako da ne znam šta da očekujem od kineske demokratije. Axl se ugojio, ali je i dalje izgledao dobro pošto se valjda spremao za nastup. (Kikice su mu originalne.) Ono što mi je veoma smetalo je kako je izgledaju ostatali u bendu. Svi su me nervirali, a najviše lik koji je izgledao kao da deset dana nije jeo ništa osim extasyja.
  8. Sorum je za klasu bolji bubnjar nego Adler. Clark je svirao gitaru potpuno isto kao Izzy (možda čak i za dlaku bolje), ali nije uopšte doprineo grupi kao autor.
  9. Pa pre svega zbog sledećih reči: ... That you can't trust freedom when it's not in your hands When everybody's fightin' for their promissed land Da, znam da se ovaj deo direktno nastavlja na američki deo pesme, ali on neverovatno dobro sumira ono što se događalo u Jugoslaviji tokom 90ih. Ako ovo nije dovoljno onda pročitajte ovo: Look in the doubt we wallowed Look at the leaders we followed Look at the lies we swallowed And I don't wanna hear no more! Ma uostalom cela pesma odiše duhom jugoslovenskih ratova.
  10. Evo jednog, meni veoma dragog citata Axlove poezije. We all come in from the cold We come down from the wire And everybody warms themselves to a different fire When sometimes we get burned You think sometime we’d learn The one you love is the one that will take you higher If you got no one you better go back out and find her I’ve come to know the cold I think of it as home When there ain’t enough of me to go around I’d rather be left alone But if someone really cared, well they’d take the time to spare A moment to try to understand another one’s despair Remember in this game we call life that no one said is fair But now the damage’s done and we’re back out on the run Funny how everything roses were when we held on to the guns Just because you’re winnin’ don’t mean you’re the lucky ones Disclaimer Znam da ovo nije korektan redosled kako ide u pesmi, ali se meni ovako mnogo više sviđa. Uostalom, pesma je prilično dosadna van citiranih delova.
  11. Deco, drago mi je da se još uvek sećate najkvalitetnijeg benda u istoriji Rocka. 1. My Michelle - ovaj tekst treba da bude u Antologiji američke poezije dvadesetog veka 2. Civil War - ova pesma je napisana dve godine pre rata u Jugoslaviji!!! 3. Don't Cry (alternative lyrics) znam da ne treba da budu ovde balade, ali... 4. Mr. Brownstone 5. You Could Be Mine - prženje, ali ja sam zbog nje pustio kosu 6. Rocket Queen 7. Don't Damn Me
  12. Deco, pa vi ste zaboravili Lutku sa naslovne strane. To je najbolja i najhrabrija socijalna pesma koju ja znam. Ništa u rock muzici, kako domaćoj tako stranoj, se ne može meriti sa njom. Emotivno mi je Kada padne noć omiljena (mislim da ne treba da obrazlažem zašto), a za prženje je Južna Afrika '85 bolja od bilo kog metala. Na žalost Buvlja pijaca im je bio poslednji dobar album, a dobru pesmu nisu napisali više od deset godina.
×
×
  • Create New...