Jump to content

ColourOfPain

Iskreni članovi
  • Posts

    19
  • Joined

  • Last visited

About ColourOfPain

  • Birthday 02/19/1977

Profile Information

  • Location
    Beograd-Pirot

Profile Fields

  • Gender
    Male

ColourOfPain's Achievements

Anonimus of Metal

Anonimus of Metal (1/6)

-1

Reputation

  1. Ja bih u ime svoje drugarice da se zahvalim starijem kolegi što je poslao info za one karte za fan pit što su se pojavile dva dana pred koncert. I da čestitam na iskusnom ulasku na koncert Pa šta ima veze, dobar je novi album Mogli su za prvi put kod nas da zamene neku novu nekom starijom pesmom, ali kod njih to verovatno zahteva neku radnu akciju za 50 ljudi, dok nameste izgled bine-svetla-vatre-munje&gromove-šta-sve-ne da udovolji njihovim standardima. Ne bih se bunio da je bilo Mein Hertz Brent ili Let.mi.zi.du.stript, ali šta ima veze, bilo je odlično. Pošto su svi sve rekli, kratko: VRH! Ko nije bio, sada zasluženo pati. Samo da dodam da su čike iz R+ postavili domaći zadatak svima nama, na temu "kako metalac treba da izgleda kad poraste"
  2. Imaš tri mogućnosti: - redovna linija 72 (http://www.gsp.rs/linija.asp?id=72), čekaćeš ga najviše 50 minuta i jednom kad kreneš za najviše 30 minuta vožnje + 2 minuta pešice si kod Arene; - JAT autobus, ide svakog sata i moraćeš da zamoliš šofera da te ostavi na najbližem Areni stajalištu gradskog prevoza na autoputu; ako ne bude hteo/smeo, pitaj ga gde će te najbliže Areni moći da ostavi i gledaj da to ne bude sa one strane reke (železnička stanica ili Slavija); - taksi, sa kojim treba da budeš pažljiv i da pre ulaska u auto pitaš koliko će te koštati ili eventualno dogovoriš cenu; bilo da ideš na taksimetar ili na dogovorenu sumu, od aerodroma do Arene sve iznad 1000-1200 dinara treba da te natera na razmišljanje šta god da uradiš, nemoj da ulaziš u auto koji ne pripada nekom udruženju, ti likovi deru samo tako.
  3. Potrebna jedna karta za fan-pit (možda i dve). Ponude na PP. Ili će drugarica kojoj treba karta da čeka da F.O.A.D. ubije vegetu, pa da ona ubije njega i uzme mu kartu
  4. Samael je zvučao korektno, ali je meni sve to bilo čudno bez živog bubnja, imao sam utisak da sam na pojačanim karaokama Paradise Lost je bio baš dobar. Tamo gde sam stajao (drugi-treći red sa desne strane, ispod Arona) je zvuk bio malko bzvz, slabo se čula Gregova gitara. Kako bilo, super sam se proveo, i set-lista, i nastup benda (bubnjar je par puta objasnio neke stvari) i sve ostalo je bilo kako treba. Bilo bi još bolje da je publike bilo više, ali me to više ne čudi. Očigledno naši metalci više vole da piju u parku/bleje na fejsu/drkaju ku*ac/slušaju metal od pre 20-30 godina/šta god umesto da dođu na koncert sastava koji je definisao jedan žanr metala, i to na turneji kojom taj sastav promoviše ODLIČAN album @Promoteri Nemojte da vam na pamet pada da se u budućnosti igrate da "možda u toku dana povisite cenu karte". Ako treba da bude skuplja karta da bi se isplatilo da radite, stavite skuplju kartu. Ako vam je važno da ranije prikupite pare od karata, stavite skuplju kartu na dan koncerta i zdravo. Ali nemojte šalom da se šalite da menjate pravila igre nakon što igra počne, em ispadate neozbiljni em nervirate publiku. @Che-Cha Dobrodošla na forum! Kakvi su utisci od sinoć, da li je vredelo preći 2500km?
  5. Ukratko, bilo je mnogo dobro. Opširnije kad se naspavam
  6. Svirka bila dobra, publika bila dobra, šteta što nas je bilo baš malo. Highlight večeri je Zack Stevens u svakom pogledu - fantastično peva, odličan kontakt sa publikom i veoma opušten u razgovoru. Najjači je bio deo posle koncerta, kad je potpisivao sve i svašta, citiram: "that's why we have merchandise, otherwise we would have to give away our underware" i onda nastavak na temu sakupljanja ženskog donjeg rublja Pridružujem se kritikama organizatoru sa aspekta promocije koncerta. Niko nije očekivao da zakupite udarni termin na TV mesec dana unapred, ali ste stvarno mogli da odradite makar flajere i nekakve najjeftinije postere. Jeste da puno nas čita yumetal i odavde se informiše o zbivanjima, ali ovo nije dovoljno, po mom mišljenju.
  7. Hvala ti za info. Molim te, kad budeš saznao satnicu, postavi ovde, od toga mi zavisi plan puta. Ostalima hvala za savete i ostale informacije, ali meni bleja do jutra u ovom slučaju nije opcija, ili ću da stignem na voz ili ću da spavam u Zagrebu.
  8. Napisao sam već jednom da sam kupio kartu za koncert i da sigurno idem. Javi se na PP da osmislimo nešto. @Pavao, @Nameless Imate li pojma kakva je satnica najavljena? Postoji voz u 23:50 kojim se možemo vratiti u Beograd. Po Google mapi, od kluba do glavnog kolodvora je 10-15 minuta laganog hoda. Ako Arch Enemy završi do 23:30, trebalo bi bez problema da stignemo. Ima li smisla ovo što pišem?
  9. Kako da ne... Svaki album zaključno sa Promised Land je odličan. Posle variraju od dna do vrlo dobrih albuma. Preslušao sam novi album par puta. Opet podeljeno. Odlični tekstovi, pomerena produkcija, dobra svirka, opet producent napisao muziku za album, ima odličnih pesama, ima dosadnih pesama. U zbiru, dobar je album i kao da se polako vraćaju na stil iz sredine devedesetih, ali mi nije jasno zašto su prestali da pišu muziku. Jedino Tejt nešto stvara: tekstove i vino ovi ostali samo sviraju, baš bezveze. Šteta što je otišao Stone, bio im je dobro pojačanje i na sceni i autorski.
  10. Ići ću sigurno. Ne znam sa kim i kojim prevozom, otvoren sam za sve mogućnosti Eventim prodaje i kod nas karte za ovaj koncert.
  11. Lazo, naravno da nije problem u tim pesmama, ali hajde uzmi i napravi listu onoga što bi želeo da čuješ i onoga što si čuo na koncertu, pa ako posle ne budeš rekao FUJ, onda si veći HF fan od mene
  12. Sjajno Osim što je napisao ceo The Art Of War, brat je i zajebant Mislim da ne treba odustati. Malo po malo ćemo se doterati u red. Ako može u USA i EU, moći će i kod nas. Bilo je manje zagušljivo nego obično i to je neki pomak. Ali je u pravu onaj što kaže da obezbeđenje NE SME da puši. Mada su verovatno i oni posebna priča, čini mi se da su neki od njih bili urađeni nečim žešćim od nikotina Što se redova za ulazak tiče, probajte sledeći put da stavite one trake kao što ima u pošti, jeste da ćete morati da razmotate traku do JDP ali će ulaz ići makar 20% brže objektivno i 2x brže subjektivno. Sve ostalo u vezi organizacije je bilo kako treba. Frubi i društvo, samo tako nastavite Sad malo o koncertu Bloodbound korektan, čekamo sledeći put za više. Odmah da se razumemo, slušam HF od početka, često slušam sve njihove albume i gledao sam ih 3. put u subotu. Iako je lošiji nego što je moralo, sviđa mi se novi HF album i ima tu dosta dobrih pesama, koje su mogle da budu još bolje da bend nije odlučio da jebeno planski nazaduje i studijski i uživo. Počev od Chapter V, svaki sledeći album im je stepenica niže, i što je još gore, svaki koncert im je dve stepenice niže. Ono u subotu nije bilo ni odrađivanje koncerta (čemu sam se nadao), nego jebeno otaljavanje. Nije mi problem što su svirali 6 novih pesama, u redu je, promovišu novi album. Problem je što je izbor ostalih bio FUJ. Sve je bilo polovično: i izbor pesama, i svirka, i Kansovo pevanje, i kontakt sa publikom, i trajanje koncerta. U redu je da bend sa dva albuma svira 90 minuta svoj headline koncert, ili ako je baš žestoka svirka da sviraju tu skraćenu minutažu (npr. Bodomi). Ali za jebeni kultni bend da onako otalja, forsira neke drugorazredne hitove, i ne odsvira svoju naslovnu pesmu, ne znam šta da kažem. Nije mi bilo toliko loše na HF (šutka, slemovanje, crowdsurfing, skakanje, ničeg nije nedostajalo), koliko sam se razočarao što su JOŠ pokvarili nastup. Najbolje za kraj. Sabaton je potpuna suprotnost. Prvi put kad sam ih gledao nisam imao pojma ko su i šta su, od tada ih slušam povremeno, a od subote neprekidno Sjajna atmosfera, Napravio sam neku ložačku listu za subotu, i sad dok je slušam, čim počne prva HF pesma, odmah vraćam na Ghost Division pa opet budem nasmejan Ukratko: Sabaton:Hamerfall 40:1.
  13. Voz ne bi trebalo da kasni toliko da propustite koncert, ali može da se desi da bude knap sa vremenom. Možda možete da uštedite pare za kartu ako kupite domaću kartu BG-Pirot/Dimitrovgrad i međunarodnu Pirot/Dimitrovrad-Sofija. To je ranije bila sjajna fora za odlazak u Budimpeštu, domaća karta do Subotice, pa tamo trk u stanicu po međunarodne karte dok policija pregleda pasoše Mislim da u februaru ne želite da blejite do prvog voza, ali to je već vaše da odlučite. Najbolje da se čujete sa Džonijem iz Niša, njegova ekipa redovno ide tamo, možda imaju nešto u planu. Za vize nemojte da brinete, rešite tu fotokopiju karte i idite u konzulat, samo imajte na umu da im treba do 7 radnih dana da završe vizu, tako da bi bilo pametno da to rešite do kraja ove sedmice da se posle ne nervirate nepotrebno. Šta god da uradite, dogovorite se sa Radislavom (Radowar) da se nađete tamo, super je kao domaćin i super sam se proveo sa njegovom ekipom na Firewind koncertu pre par nedelja
  14. Imam neki piratski snimak pristojnog kvaliteta, ali to ne želiš da vidiš. To je nastup iz 2004. godine, gde je Geoff dodirnuo dno dna što se tiče pevanja. Imam i DVD izdanje Art of Live, tu zajedno sviraju bis, ali i to je (što se pevanja tiče) tanko. Jesam rekao da će da bude dobro [videti prethodnu ili stranicu pre nje] Sledi par napomena za one koji još nisu čuli M@TM. I deo Nemojte očekivati vrhunske prateće vokale kakve ste čuli na Livecrime - Chris je po tom pitanju nezamenljiv i zato sve zvuči dosta drugačije, iako i Pamela Moore peva na nekoliko pesama. Pevanje nije isto kao što je bilo, ali je mnogo daleko od lošeg - bolje je i od Live Evolution i od Art of Live. Razlika u odnosu na stare snimke je što se Geoff štedi dok peva strofe da bi mogao da se razmaše tamo gde treba, obratite pažnju na, recimo, kraj The Needle Lies. Neke stare pesme su promenjene. Uopšte uzev, dobro je ovo, ali nemojte očekivati još jedan Livecrime - to je prošlost. II deo OVO JE DO JAJA. Nije ni čudo - sviraju isti ljudi iste godine kad je album nastao. I ovde su menjali ponešto, i to meni zvuči baš dobro. Nemojte padati u zamku da odbacite drugi deo zato što je slabiji nego prvi. Ne kažem da nije slabiji, to je odavno apsolvirano, ali ne odbacujte album koji je stvarno dobar samo zato što ga poredite sa albumom koji je savršen. Skinite tekstove, uključite mozak, isključite predrasude, preslušajte par puta, i eto čuda Mada, produkcija mi je malo bezveze, nekako mi nije sve dovoljno napumpano. Još nisam dobio DVD, jedva čekam... po meni, tek se uz video materijale može da pohvata cela priča. Neću da vam kvarim i da otkrijem kraj, strpite se još malo dok i DVD ne stigne u naše krajeve Do tada, uživajte - ovo baš i nije Chaos Ridden Years ili Live Apocalypse, ali je stvarno dobar koncert...
×
×
  • Create New...