Jump to content

HAT6

Anonimus
  • Posts

    55
  • Joined

  • Last visited

Profile Information

  • Location
    Sarajevo

Profile Fields

  • Gender
    Male

HAT6's Achievements

Anonimus of Metal

Anonimus of Metal (1/6)

11

Reputation

  1. Kakve rituale upražnjavaju Telemiti?
  2. http://www.knjizara.com/Rg-Veda-120511 Da li rg vedu koriste hindusi, kakva je ova knjiga rg vege sa postavljenog linka, da li je iko prije čitao? Da li neko zna mogu li pronaći i ostale vede na našem jeziku? Da li bih trebao nabaviti epove Mahabharata i Ramajana, ako želim upoznati hinduizam? Da li u hinduizmu postoje magijski rituali? Koje knjige bi mi preporučili za upoznavanje sa ovom religijom?
  3. Ozbiljno? Ja sam mislio da je židovska ili vudu magija najjača.
  4. Ali je, između ostalog, bio upućen u doktrinu visoke magije. Nego, meni se po glavi vrzma jedno drugo pitanje: koja je, 'ajmo tako reći, najjača magija?
  5. Za izvođenje tih rituala, osoba se prvo mora dobro psihički spremiti. Praksa nije preporučljiva, jer, kao i drugi rituali takvog tipa, može poći po zlu. Navodno je i sam Krouli, pri obavljanju nekog od svojih rituala, od straha ili čega već, napustio ritual (što se nikako ne treba raditi). A neželjeni rezultati rituala su slični onima kod prizivanja duhova, čini mi se. Na brzinu sam pročitao, a pošto nemam knjige, nisam mnogo obraćao pažnju.
  6. @Demon Seed Mene to više zanima teoretski. Praksa nije baš preporučljiva. @Kumodraski Vo Hvala, ali ne treba. Tražim knjigu na našem jeziku i to papirnu. Čuo sam da ima, pa sam došao da pitam. Izgleda da ću teško naći.
  7. Sve sam pregledao, nema. Ima jedino "Knjiga svete magije Abra-Melina maga". Našao sam Kroulijevu Goeciju na internetu, ali ne bih je uzimao za ozbiljno. Ipak se uzdam u papirnu knjigu.
  8. Da li se na našem jeziku može naći "Ključ kralja Salomona", ili Kroulijeva Goecija?
  9. Hvala na svakoj pomoći. Ne, nisam vas shvatio pogrešno. Nije na odmet da mi pokušavate dati svoje mišljenje da slijedim pravi put. Ja sam samo htio da se upoznam i sa drugom religijom. Naravno, samo teoretski, ne praktično.
  10. Ne znam šta ima loše tu i tamo prelistati i druge knjige, čisto da vidiš čega sve ima. Nisam rekao da ću ići putem Theleme kao religije. Uglavnom, hvala na pomoći.
  11. Hvala. Nemam želju da pomoću teorije upoznam praksu, već samo da proučim tematiku.
  12. Našao sam neke radove: - Aleister Crowley: Magika i - Aleister Crowley: 777 i ostali kabalistički spisi. Da li sam na dobrom tragu?
  13. Zainteresovan sam za proučavanje Theleme, pa me zanima koje knjige bi mi preporučili da čitam?
  14. Vec dugo slusam Metal muziku pogotovo Black Metal i muci me jedna stvar. Neki bendovi kroz cijelu svoju pjesmu govore neke cudne rijeci na latinskom i zanima me da li je to ili moze biti nesto iz onih sotonistickih biblija i moze li se prizvati vrag ako se to slusa. HAHAHAHHAAH znam da je jako glupo pitanje ali morao sam postaviti
×
×
  • Create New...