Jump to content

Косати Ћелавац

Iskreni članovi
  • Posts

    74
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Косати Ћелавац

  1. Zvao sam stanicu i kaže da nema taj u 13:57, u tome je stvar. Samo u 13:00 pa u 18:10. Ne treba se uzdati u internete kod nas, bar još nekih 20 godina :)

     

    Нда...познато је то код нас. Дешавало се да телефоном добијеш инфо да воз иде, дођеш тамо и попасеш. Иначе, редовно апдејтују тај интернет ред вожње, тако да је прилично поуздан, али ето...

  2. Воз из Новог Сада до Новог Београда иде у 13:00 и у 18:10, а до главне станице у БГу иде у 13:57 и 19:07. Прва три су путничка, четврти је пословни/брзи.

     

    Иначе, овим што иде у 18:10, нећете стићи до СКЦа пре 20:20 (пешачење укључено). Редовно идем тим возом (бар једном у 10 дана) и ретко кад не касни. Много се развлачи око Пазове и тако...

     

    http://www.srbrail.rs/redvoznje1/Direktni.aspx - линк за ред вожње.

  3. Sta fali? :) Volim raznovrsnu muziku. U proseku 9-10 evra po albumu. Nije malo, ali jeftinije nego u nasim prodavnicama. S tim da, recimo, ne znam ni gde bih nasao Psychotic Waltz ili Fates Warning u ovoj kombinaciji.

     

    Naravno, bez postarine i ostalih cimanja. Cale kupio u Svedskoj, pa ce doneti sa sobom.

  4. Како сам се надао, добро сам се удао. Био је фин провод, пиво на агори, блеја на регеу, кул другари, добре свирке. Као пријатна изненађења морам истаћи Корн, Стаљинград Каугрлс, Елвис Џексон, Дет Ејнџл, Валс оф Џерико и Дред Ап. Ниједан од поменутих бендова не слушам, али су им наступи били одлични. Остали које сам слушао су испунили очекивања.

    Лоше ствари попут обезбеђења на улазу и лоше организације замене ваучера су мизерне да би квариле укупан утисак.

  5. predavanja drze najveca imena iz profesije iz nase zemlje

     

    Молим те, наведи ми пар имена и кад си их слушао?

  6. Нисам био, али ови с мог факса што су били, мисле да су сву памет света попили. Најгори су од све деце. Знам само једног кул лика који је ишао у Петницу, али и он има лоше мишљење о Петничарима.

    Мада, Петница је добра, јер су Петничари у предности у односу на остале студенте на мом факсу. Имају више искуства у професији и више контаката с људима из професије, што је драгоцено.

    Јбг, ја сам ишао у електро школу. Тад нисам знао за Петницу а не сећам се да нас је неко о томе информисао.

  7. Познато ми је то, јер сам добар део студија провео на сличан начин. :)

     

    ет Ања: Па да. Да ви жене нисте чудне и да имате укуса, многи од нас никад не би јебали. :)

  8. A ovo je navodno nadjeno na nekoj brezovoj dascici u bosni, s tim sto tu malo moze da se spori autenticnost recimo na osnovi toga kako je brezova dascica izdrzala do danas da se ne raspadne...ali evo:

    eurunebrezaizbosne.gif

     

    Заправо, Бреза је место у Босни а футарк руне, приказане на слици, нађене су на стубу цркве из 6. века.

  9. Нисам знао да се ико ложи на ликове с филозофског. Тамо су сви клошари (нарочито они блејачи у термама и на степеницама), осим историчара уметности. Они су чудни.

  10. Осма сезона је брутално несмешна. Јбг, а била је тако добра серија. Чак ни Кокс више није смешан. Првих 6 сезона сам погледао за 2 недеље, а осму сам једва погледао. Баш је болело.

  11. Ima manje kiča nego u techno muzici, turbo folku i raznim oblicima "pop" muzike. Upravo dobar deo ljudi sluša upravo te lako svarljive kulturne proizvode, pa je prirodno da se u odnosu na njih osećam kao pripadnik kulturne elite, barem kada se o muzici radi, jer ja sem metala od muzike cenim i sve ono što je kvalitetno i dobrim delom i prisutno u metalu, kao što je klasika, etno, džez... Jedan prosečan fenser za te vrste muzike nema sluha, isto kao što ga smaraju virtuozne metal solaže. Može se metalu svašta prigovoriti, ali stoji da je bliži "elitnijim" muzičkim formama. Prednost metala je u tome što omogućava da se kroz jednostavnu formu izrazi mnogo - jedna kvinta ili kvarta odsvirana na električnoj gitari govori mnogo više nego ceo jedan sempl (ili kako se već zove) koji "odsvira" techno DJ.

     

    Шта значи "има мање кича"? Којом се јединицом мери количина кича?

    Хм...Твој осећај оставимо по страни. Сви се ми на неки начин осећамо посебним.

    Како оцењујеш музички квалитет ако ниси (претпостављам) музички образован? На основу укуса? Емоције? Елитизма? Сигурно је да је метал елитистичка музика, али мислим да то није мерило квалитета.

    Ја немам слуха за џез и за виртуозне метал смараже. Да ли сам ја просечан фенсер?

    О музичком изражају је апстрактно говорити, јер неко може много да изрази и кроз скулптуру, неко кроз иживљавање на боксерској врећи, неко кроз ћутање, самим тим неко може и кроз електронску музику (у којој такође има много праваца и варијација). Ако има публику или изазива реакције, израз је успео. Вероватно теби више значи израз на гитари, али некоме и не значи. Самим тим је тај неко "лошији" од тебе?

  12. smatram da slušam dobru muziku i da me to čini kulturno uzdignutijim od onih koji slušaju neke kič vrste muzike.

     

    На ово морам да офтопикујем да га јебеш. Свака врста музике је део културе. Дакле, и ирански фолк и Бијело Дугме и Мегадет. Термин "културно уздигнутији" је попут термина "менталитет" и "друштво на нижем степену развоја" и сам по себи ништа не значи. Уколико неко не слуша метал, да ли то значи да нпр није прочитао више књига или посетио више музеја/галерија од некога ко слуша метал?

    У металу има више кича него што многи желе да признају.

     

     

  13. Да ли се стварно двоумиш? Па, сва ова говна с Егзита ћеш сигурно имати прилике да видиш, бар у околини. А ЕјСи-ДиСи у БГ-у? Иначе, Егзит је голо говно ове године, као и сваке претходне (осим 2005.). Нажалост, имам карту од децембра. Ваљда ће Куруз бити океј на мејну, на мјетал стејџу се радујем Зидовима Јерихона. За остало ће да видимо на лицету места с другарима.

  14. Ja to čuo za Studenjak... dok sam živeo u njemu.

     

    Тамо сам био 3 године и нисам чуо ништа слично. Тамо сам чуо од цимера (студент богословије и панкер) да је ваљда нека риба унајмила лика да је јебе, били су гласни (и она је ваљда лупила главом о ивицу кревета) па су дошли портири да праве ред, мислећи да неко дивља, а онда је она почела да виче "силовање" кад је сконтала да су дошли портири или тако некако...Много нека чудна прича.

    Цимери су благо. Променио сам 12 цимера за 4 године, чини ми се.

  15. Или можеш две недеље пред рок да одеш кући и учиш на миру. :)

    Причао ми је лик с факса да је неки геј јеб'о свог цимера у Патрису. Наводно му је сипао неко срањце у чај, па кад заспи, фегет га кресне. :) Јел' неко чуо ту урбану легенду или штагод? :)

    Домови су закон, једва сам чекао да побегнем из њих.

  16. Kad sam bio u Mungosu, video sam na monitoru mapu stadiona, sa obojenim sektorima, koja se razlikuje od ovde postovane mape (razlikuju se boje, a sektori su, cini mi se, isti). Verovatno su boje na sajtu eventima prilagodjene toj mapi pa to mozda izaziva zabunu.

     

    edti: To je samo moja pretpostavka, nisam bas studirao mape i boje.

×
×
  • Create New...