Jump to content

martyr

Iskreni Ĩlanovi
  • Posts

    19
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by martyr

  1. Agarth "Things are not allways the same as they appear" Napravila sam malu igru rijechi,u namjeri da postignem neshto.Ti izgleda nisi shvatio. p.s. imam 18 postova,dva dana sam na forumu a vec mi se chini da je najmilije neko prozivanje i provokacija..pitty. p.p.s. Moja igra rijechi donekle ima veze sa naslovom pjesme "The cry of mankind" sa The angel and the dark river Molim te da ubuduce ne sumnjash u moje mentalne sposobnosti,kao ni u moje poznavanje ovog benda.. That would be all... poz...
  2. Nasmijala bih se... shteta sho ne posjedujem smisao za humor...
  3. hm..tnx...I guess? btw.nisam brat,vec sestra a moj nick je povezan sa Opethom- Harvest
  4. Hey dude, da ne ispadne da je moja izvala!!!! Ovo je citat iz novisnog clanka ( novine "Bravo" ) Neshto u stilu:" novokomponovani bend Within Temptation predstavlja konkurenciju NW i Evanesencu.Sve tri pjevachice imaju slichan styleing bla bla" i tako
  5. Funeral doom je zapravo sporija i osnovnija verzija doom death-a.Funeral bendovi uzimaju sporocu doom metala i dovode je do maximuma.Takodje naglashavaju ochaj i prazninu.Pioniri ovog stila bili su Skepticism,Funeral,Thergothon a skoriji bendovi su Shape of despair Stabat Mater Until Death Overtakes Me Posebno volim "Funeral" i "Shape of despair"
  6. Volim im jedino "Prey" "Wildhoney" i "Clouds" simpatichan su bend
  7. Iako je The Gathering pocheo kao doom/death metal bend,napredovali su u vishe atmospheric rock band tokom potonjih 10-tak godina,a u potpunosti su preshli u ove vode nakon dolaska Anneke van Giersbergen u ranim '90 imam im "Almost a dance" "Always" koji su me odushevili i po meni znatno loshiji "Nighttime birds" "if then else"
  8. Ne volim ih nimalo.. Imate o njima u Bravo-u do mile volje..."Bore se za gothic throne sa Nightwish-om i Evanesence"...
  9. Takodje imam sva chetiri izdanja.Odushevljena sam svakim. Moram jednostavno izdvojiti "Ode to melancholy" "Moon romanticism" "Lover's grief" "The ensamble of silence" "Wasserfall"
  10. Ovo je moj najmiliji bend.Moj number one! Volim svaku njihovu etapu.Volim ih kao death/doom,volim ih i kao alternative rock. Judgment je predivan album.Miran,tih ali ipak ubitachan...uvijek me ubaci u depresiju..(kao da se ja ustvari i vadim iz nje) Volim im...ma ne,obozhavam i The Crestfallen,The silent Enigma,Serenades. p.s. Ljudi u Metal Hammeru vidjeh da je neka "Annathema" navodno gost na Exitu.Jel to neki shnj bend ili su oni nepismeni? Nadam se da je ovo drugo
  11. meni je "Irreligious" na prvom mjestu,pa tek nakon njega "Wolfheart".Mada to su jedina njihova ostvarenja koja volim.
  12. ne volim gothic.. od Tristanie mi se jedino dopada "Widdow's weed" Mozhda zbog growl-a
  13. Ovo mi je definitivno jedan od najmilijih bendova. "Dance of december souls" "For the funerals to come" "Brave murder day" "Saw you drown" su albumi koje definitivno preslusam svaki dan.
  14. Sentenced je pocheo kao Death metal sa nekim melodic elementima.Nakon dolaska Taneli Jarva ( "North From here" ) mozhe se reci da su postali josh melodichniji i to je bio vrhunac death/doom-a.Nakon EP-a "Love and death" priblizili su se Heavy vodama.Danas ih smatraju nekim suicide rock-om. "The Funeral Album" je njihov potonji album.Sada ce uraditi par oprostajnih turneja i rastaviti se. "The cold white light" ; "North from here " i "Frozen" su njihova ostvarenja koja najvishe cijenim.Imam sve od njih ukljucujuci i par single-a tj. sve osim "The Funeral albuma"
  15. Band koji se sa ponosom mozhe nazvati funeral doom-om.Nakon tragichne smrti Maxa Varnier-a koji je bio vokal i bubnjar (kao i u Kult-u i Beer Vomit-u) band je potonuo..Medjutim 2004. godine pocheli su sa radom (na veliku zhalost bez Maxa ) Last Tape Before Doomsday Demo, 1999 Kicked and Whipped/Keep On Selling Cocaine to Angels Split, 2000 Last vinyl before Doomsday Full-length, 2001 Worship / Stabat Mater Split, 2002 Let There Be Doom.../The Epitome of Gods and Men Alike Split, 2002 su njihova ostvarenja chiji sam ponosni vlasnik.
  16. nedostaje mi ona "iskrena surovost" ... My dying bride nije ventil (jedna cura reche da je pjesme natjeraju da plache) Ne ispoljavam ja svoj bol kroz njih,upoznajem ga.
  17. Nekada davno postojala je velika UK doom/death trojka (My dying bride,Anathema & Paradise Lost) My dying bride je bend s kojima sam pochela.Bend koji volim i koji cu uvijek voljeti.Prihvatljiv mi je svaki album pa chak i complete... Tuzhno mi je to shto prave blijede kopije onoga shto su nekada izdavali (a povrh svega u potpunosti neiskrene) ali jedan "cry for mankind" ce uvijek ostati.
×
×
  • Create New...