Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

yumetal.net forum

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Posted
comment_1427166

Jeste li čitali 'Kosmos' ili raman 'Kontakt' i sl. od Carl Sagana, bio je američki astronom, astrobiologičar, učestvovao je u promovisanju SETI programa...

Postoji i istoimena serija Kosmos pa ako neko ima neki link gde bi mogla da se skine bio bih vam vrlo zahvalan!

comment_1428355

E svasta ce jos ljudi da pitaju ovde :blink: . Pa ja otisao da studiram kvantnu mehaniku zbog coveka. Jes' da nisam stigao do Cornell-a na vreme, sad sta je tu je.

Bio Kosmos pre par meseci repriziran na lokalnoj televiziji, u celosti. Svih trinaj'st epizoda. Sa prebudzenom grafikom i animacijama, 25 godina kasnije, ono, ILM. Ludilo.

Edited by Dersu Uzala

• 3 weeks later...
comment_1443100

Pisac. Pisem softver za kojekak'e klijente ove firme gde radim kao savetnik da ne kazem konsultant. Ne'am dana radnog staza u struci :) . Doduse, zvao me ortak svojevremeno u JPL a ja se neckao, videcemo. Ne vozi mi se u Pasadenu svaki dan, ja sam beach bum.

Edited by Dersu Uzala

• 1 month later...
comment_1473885

Cao.Bas super sto se neko setio Sagana.Covek je bio i ostao jedan od mojih heroja.Za sada od njega imama na engleskom-Cosmos,Brocas Brain,Demon-haunted world i Dragons of Eden-stvarno jebitacne knjige pogotovo Demon-Haunted zato sto je prozeta zestokim skepticizmom koji je karakterisao Sagana.

Kontakt i dalje sam za sebe ostaje kao klasik SF.Skoro Klarkovski-tako uverljiva prica spada u rang Odiseja serijala od Clarke-a.Takodje sam gledao neke dokumentarce sa njim u kojima on recimo objasnjava Drake-s equation(teorija o nastanjenosti kosmosa) i njegov bit o biblioteci u Aleksandriji kao i price o trenutnom problemu globalnog zagrevanja.Svakako treba napomenuti da je Sagan bio pionir exobilogije(istrazivanja i spekulacije o zivotnoj evoluciji na drugim planetama)-takodje je malo znana cinjenica da je Sagan ceo zivot bio zestoki korisnik marihuane-koja(prema njemu) mu je pomogla u pisanju svojih naucnih teorema.Takodje Kontakt mi je jedan od omiljenih filmova.Za sve ostale koji su zainteresovani za teoriju kosmicke evolucije-takodje preporucujem Kena Krosvela-Vasiona u ponoc i Nastanci- Nil de Gras Tajsona i Donalda Goldsmita-izdala laguna.