Jump to content

Elf Of The East Wind

Iskreni članovi
  • Posts

    6
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Elf Of The East Wind

  1. Peter "Ginger "Baker (Cream,Blind Faith), John "Bonzo" Bonham (Led Zeppelin) , Bill Bruford (Yes, King Crimson), Billy Cobham, Ian Paice, a i Damir je strava!
  2. Nazalost, nisam imao prilike da ih vidim uzivo, mada imam sve albume. Ako je sudeći po izveštajima sa njihovih koncerata, oni su definitivno najluđa i koncertno najjača EX-YU grupa. Pljuni istini u oči je bio daleko ispred svog vremena, i po svirci i po omotu, koji je do dan danas neprevaziđen. Brecelj je prao kosu na sceni, jeo novine, pojavljivao se na u bokserskoj opremi. Čuveni koncert (ako je verovati Džuboksu) bio je na dodeli nagrade Zlatni M u Ljubljani sredinom sedamdesetih. Slavodobitnici su bili sastav Pepel In Kri koji su (neuspešno predstavljali Jugu II na pesmi evrovizije, sa pesmom Dan Ljubezni). Na njihovu nesreću, srebrni M su dobili Buldožerji, koji su za tu priliku skladali pjesmu Dan bolezni(he ,he!) koja je bila, u dlaku, kopija pesme grupe Pepel in kri. Štaviše, prateća vokalna grupa, sastavljena od bogalja, slepaca i paralitičara, zvala se Pepel in leukemija. Sve je bilo ok, do refrena. Nakon katastrofalnog falša, Bele nabavlja pištolj(sa ćorcima) i puca u članove hora, za koje smatra da falširaju. Krv pršti na sve strane, u sali-šok! Posle sledećeg refrena-ista slika, upucavanje!. Treći refren hor nije ni sačekao, nastaje opšta bežanija, Bele puca nasumice i pogađa jednog od gledalaca. Na sceni ostane samo slepac koji se vrti oko svoje ose. Bele ga samilosno odgurne i -upuca! Na kraju, Buldožer odsvira jednu veselu polku. Naravno, suvišno je napomenuti da Pepel in kri nisu te večeri izvodili pobedničku kompoziciju.
  3. Formentera, ako te jos nadjem i na Jethro tull, definitivno cu se zaljubiti u tebe (posto vidim da si King crimson fan). Radiohead te bukvalno uvlace u njihovu muziku i teraju te na razmisljanje. Pyramid song, Dollars and cents sa divnom bass linijom, ah! Amnesiac je stvarno izuzetan album. Pojava ovakvih bendova vraca veru u rock(Mada su oni vec stari bend). Mogu se staviti rame uz rane sa Floydima i King Crimson, zar ne? Be constructive!
  4. Drago mi je da su stari majstori jos u formi. Kakav zvuk ima ta Warr gitara, o cemu se tu radi. Majstor Fripp je uvek imao novih ideja(setimo se samo uvodjenja mellotrona) Sta su svirali od starih stvari na koncertu?
  5. Ako ces da pises istoriju, valjda treba poceti od davnih vremena: POP MASINA/ROCK MASINA Prvi pravi i dobri heavy metal bend iz Srbije Robert Nemecek-bass,glas Zoran Bozinovic-gitara,glas Vidoja Dzindzer Bozinovic-gitara Vladan Dokic-bubnjevi Albumi:Rock Masina, Izrod na granici, U pesmi Izrod na granici koriscen je snimak glasa Alistera Crowley-ja. Pop masina/ Put ka suncu, Kiselina Nemecek i Bozinovic su razbijali i bukvalno gitare na sceni, sto je izazivalo zgrazavanje tadasnjeg establishmenta sedamdesetih. Ako pises o staroj yu-sceni onda su Atomsko skloniste nezaobilazni.
  6. Tekstualno najjaci album je The Ghost Of Tom Joad. Najjace su mu pesme sa socijalnom tematikom Youngstown i The River, kao i Galveston Bay, koja ima za temu vijetnamski sindrom.
×
×
  • Create New...