Jump to content

Sander

Iskreni članovi
  • Posts

    10
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Sander

  1. Ma nemoj tako, ima on svojih zasluga, jes` ono malih ali nije bas da nista ne zna i da nista nije uradio. Inace, meni je uvek bilo interesantno da se covek od 200Kg dugo vozikao u mini morisu, i to onom Mister Binovom. Sto se tice Voje Antonica, on je jedno vreme zastranio pa lovio neke proroke, bele magove i slicne likove u cilju da ih razoblici ali na srecu vratio se na prvi put, mozda mnogi i ne znaju ali skoro je otvorio skolu/radionicu za digitalnu elektroniku tako da svako ko je zainteresovana za pomenutu oblast moze mnogo da nauci od jednog stvarno velikog znalca/legende. Neki dan pronadjov neke clanke iz davne `81 iz SAM-ova vezanog za pricu oko predpojacala, pojacala itd. pa ako je neko zainteresovan za iste da ih nekako prenesem u el.oblik i postavim za preuzimanje. Takodje ima nesto i iz ELEKTRO casopisa pa izvolite, zahtevajte..
  2. Evo jedne od legendarnih knjiga o elektronici za muzicare, verujem da ce svima koristiti> http://rapidshare.com/files/35037913/Elect...r_Musicians.pdf
  3. http://www.yumetal.net/forum/index.php?showtopic=33803 Na ovom topic-u sam postavio linkove za skidanje nekoliko knjiga sa audio fajlovima vezano za bluz (uglavnom za taj Robert Johnson fazon) pa probajte...
  4. Za P1: Mozda ne bi bilo lose da ako imas mesta ubacis i mali pojacavac za sluske pa da sti sluzi kao pojacalce za vezbanje, kad vec imas bateriju u nutra, a mozda i malu distorziju pa da bude svestraniji uredjaj. U vezi P3: Zanima me da li si ti pravio stimer ili kupusas neki gotovi? Za merenje induktivnosti, posto volis da pravis sam uredjaje, sto ne napravis neki instrument i onako stalno imas potrebu za tim (zavojnice, motanje magneta itd.). Cini mi se da imam ja neke gotove projekte za LC metar (instrument za merenje induktiviteta i capaciteta). Pogledacu. Neko je pomenuo Kit komplete iz Radio Kluba, nisam za to, dodju ti komponente koje mozes i sam da kupis i onako ih sam lemis a ni plocicu nije tesko napraviti (njihove, barem one koje sam ja video su katastrofa jos je bio i pertinaks pa nedobijas hladnjake pa cak ni mrezne elektrolite). Po meni za nesto nabrzaka imas dosta projekata pojacala sa integrisanim krugom na izlazu i imaju vrlo mali nivo suma, sta ces bolje, stampana plocica 5 sa 5 cm (otprilike).
  5. Koze da vam koristi sledeca knjiga o pravljenju el.gitara> http://rapidshare.com/files/1602077/Guitars_Design.rar
  6. Da ne zastranite ko elektronicari:
  7. Evo nadjoh semu IBANEZ Tube Screamer TS-9 efekta, jel` to bese naka vrsta distorzije?
  8. Pa distorzije za pravljenje bilo je u nekim domacim casopisima za elektronimu doduse koji ne postoje vec jedno 10-tak i vise godina ali se da nabaviti. Takodje, mislim da je neke '81 u SAM-u isao serijal u nastavcima bas vezano za predpojacala, miksete, pojacala cak i neki efekti za gitaru. Isto tako mozda i pre tih SAM-ova izdata je knjiga cini mi se "Izrada instrumenata za VIS" ili tako nesto u izdanju Tehnicke knjige gde je bilo objasnjeno kako se prave el.gitare kao i ozvucenje za iste sto u tranzistorskoj stu u cevaskoj tehnici. Imao sam ja brdo nekih sema od raznoraznih komercijalnih efekata negde mozda ih i iskopam od negde. Videcemo..
  9. Ne znam koliko ti je komplikovana kutija ali od jednostranog vitrolpasta (materijal za stampane ploce) se moze uraditi mnogo stosta. Recimo ako bi kutija bila neka vrasta kvadra, znaci imao bi 6 stranica. Nacrtas stranice na tabli i iseces ih zatim spojis dve stranice da bakar bude unutra i jednostavno zalemis jednu za drugu. Tako i ostale stranice sem donje radi srafljenja. Ja sam svojevremeno bas tako uradio kuciste za neki fuzz koji sam pravio i mogu ti raci da je takva izvedba prilicno otporna na skakanje, gazenje i ostalo maltretiranje. Slicno uradjeno kuciste je koristio i cuveni Voja Antonic za svoju logicku sondu> http://www.digitalent.info/Projekti/prj1/prj1.htm pa cisto da vidis koliko moze komplikovano kuciste od lemljenja ploca od vitroplasta moze da se uradi. Sto se tice pomenute komponente za koju trazite zamenu, jel moze da se zna za sta ce vam?
×
×
  • Create New...