Jump to content

Zazidar

Iskreni članovi
  • Posts

    147
  • Joined

  • Last visited

Zazidar's Achievements

Anonimus of Metal

Anonimus of Metal (1/6)

4

Reputation

  1. Pa da, engleski je romansko-germanska meshavina, norveshki je chisto germanski jezik . Btw. provalih da postoje norveshka i engleska verzija Metropolisa. S tim da mi je ova prva nekako vishe troo.
  2. Satanizam se po mom shvatanju zasniva na individualizmu Stoga ne postoji pravi, lazhni, i tome slichno. Kreirajte sopstvene ideologije, umesto shto kao sundjeri upijate tudje. Ukoliko trazhite tudje ideje koje biste prihvatili onda ste isti kao ovce bozhije koje zhele da budu vodjene umesto da misle same. Nikakva religiozna grupa nije mesto za nekoga ko zheli da misli slobodno...
  3. Dakle, ako bi bilo nekoga ko bi mogao da mi preporuchi neshto kvalitetno iz Cheshke bio bih jako zahvalan. Razlog je shto uchim cheshki ove godine pa mislim da ce lakshe ici uz neshto muzike . Za sad, otkrio sam bend XIII Stoleti koji mi se jako dopada(mada je vishe gothic rock nego gothic metal). Kopao sam po metallumu ali nisam nashao nishtao vredno pazhnje. Znam da su uglavnom underground pa se nadam da ce se naci neko struchan za ovu temu.
  4. Ja se bash zaludeh ovim bendom. Google translate je jako koristan kad su textovi u pitanju, ali zanimljivo da pre upoznavanja Seigmena nisam imao pojma koliko slichnosti norveski ima sa engleskim i nemachkim. Uglavnom, pesme Metropolis, Döderlein, Modern End i Twin Flower najbolje za sad. Skunuh Zeromancer, nije neshto, ne svidja mi se :/. Imaju josh jedan projekat, on bi trebalo da ide vishe na gothic, "Ljungblut" al nikako da nadjem da skinem neshto od njih.
  5. Ko zna chime su sve inspirisane pesme na zadnjem albumu, ali usled losheg poznavanja ruske kulture mi ovde to teshko mozhemo otkriti... :/
  6. Pre nekog vremena sam otkrio ovaj bend, jako je dobar. Norveshki gothic, i tekstovi su uglavnom na norveshkom. Nekima mogu biti poznati zbog pesme Modern End koju je obradila Tristania. Uglavnom, najpoznatiji album je "Total" i verovatno najbolji za upoznavanjem sa bendom. Da li je mozhda neko chuo za bend? Shta mislite o njima?
  7. saucheshce... Mislim da je ostalo jako malo bendova u Sentenced stilu :/ Podsetio bih vas na Access Beyond, npr. jako dobar bend i zvuchi kao Sentenced .
  8. preslushah album, ovo je za 12/10, minimum samo da se negde pojave i tekstovi...
  9. Orfichke sekte su bile najizrazheniji vid religije u staroj grchkoj, mnogo zastupljeniji od obozhavanja olimpijskih bogova. Samo shto Homer o tome ne pishe nishta pa mi danas imamo drugachiji utisak. O njima se uglavnom saznaje kroz filozofiju. Duhovno pijanstvo, koje se ispoljava kroz umetnost ili teologiju, kao neki vid oslobodjenja od materijalnog je ono chemu orfichari tezhe. Prochishcavajuci se od greha u ovom zhivotu, kroz rituale i uzdrzhavanja pokushavaju da izbegnu ciklus ponovnog radjanja i vrate se prvobitnom stanishtu ljudskog duha koji je medju zvezdama. Pitagora je npr. bio orfichar. A za tog drugog vidim da je bio neki pesnik, ali nishta o njemu zapravo ne znam..
  10. Sokrat je tvrdio da ga vodi bozhji glas, ili glas daemon-a. Daemon/demon u pochetku je rech koja oznachava grchke bogove, a kasnije kada su hriscani pokushavali da se izbore sa grchkom filozofijom, i ljudima koji su zheleli da nastave da misle slobodno, tu rech su pretvorili u neshto pogrdno, tj izmenili su joj znachenje u ovo koje i sada ima. Inache, Sokratovo razmishljanje o zhivotu posle smrti : " Ili je smrt san bez snova - shto je ochito dobro - ili se dusha seli u drugi svet. A shta chovek ne bi dao da mozhe da razgovara sa Orfejem, Muzejem, Heksiodom i Homerom? Na drugom svetu ne ubijaju choveka zato shto postavlja pitanja, zasigurno ne... "
  11. Nego... da se vratimo raspravi o novom albumu. Meni se, na primer svidja . Samo mislim da nije bilo neophodno da se ovoliko pomrache. Na prethodnom je izgledalo kao da su otkrili da zhivot ima i svoje svetle strane.
  12. "Negde daleko, svi smo delovi jedne univerzalne svesti. Dostici to stanje, rameti ga i ziveti u njemu znaci ici lagano i postepeno stazom duhovnog napretka." E sa ovim se apsolutno slazhem . Delici te svesti. Delici mozhda "univerzalne volje". Ali ne mozhemo biti izvan nje, i imati svoju lichnu jer sve je izmedju sebe povezano i pod medjusobnim uticajem.
  13. @Novalis - Govorish o duhovnom budjenju. Slobodna volja na koju ti mislish mozhda podrazumeva to da radish u skladu sa svojom prirodom, u skladu sa svojim mislima a ne tudjim? Ono shto ja hocu da kazhem to je da i te tvoje misli u skladu sa kojima mislish da radish, zapravo nisu tvoje... Od uticaja zvezda se nema gde pobeci. Sve ima posledicu, koju trenutno mozhda ne mozhemo videti ni predodrediti,zato imamo iluziju da se stvari deshavaju sluchajno ili ponekad nashom voljom. Ali sve je zapisano...
  14. Shta god da uradish verujuci da radish to slobodnom voljom, kakav god potez napravish to je uzrokovano nechim. Svaka misao koju imash je nekako morala da nastane(pod uticajem nekog spoljnog faktora ili drugih misli). Svaka odluka koju donesesh jeste uzrokovana polozhajem u kome se nalazish, iskustvom koje imash i tvojom prirodom koja zavisi od genetike.
  15. Rogozub, slazhem se potpuno sa tobom. Iskopao sam neshto. Mrzi me da prevodim... Ovde su razlozi zbog chega panteizam nije prihvacen u ortodoksnom hriscanstvu. "Pantheism has been rejected by orthodox Christian theologians for three reasons. First, even though some forms of pantheism have been personal and anthropocentric in nature, most tend towards a very impersonal concept of God which is at odds with the Christian belief that God is a person with personal attributes. Second, pantheism requires a rejection of the doctrine that God is transcendent to and creator of all existence. Christian theology has long had difficulty dealing with the dual doctrines of transcendence and immanence because taken to the logical extremes, each excludes the possibility of the other even though traditional Christian doctrine requires both be true. Although a resolution to this tension by eliminating one or the other might be appealing to some, Christianity has consistently rejected such a choice as heretical. Thirdly, pantheism tends to exclude the possibilities of both human and divine freedom. The association of God with nature and with natural laws would suggest that God has no freedom to do other than what those laws predict - God cannot, for example, suddenly cause gravity to work backwards without ceasing to be Nature. At the same time, if all humans are incorporated within God and are part of God, then it is difficult to understand where and how we might have moral responsibility for our actions. Indeed, does it even make sense to abhor the presence of evil when that, too, is a part of God? " Uzeto sa - http://atheism.about.com/library/FAQs/religion/blrel_theism_pan.htm Meni je najzanimljiviji treci razlog. Mozhda li neko da dokazhe suprotno, tj. da zaista imamo slobodnu volju i da nije sve predodredjeno? Postoji samo lanac uzrok-posledica. Jedna stvar uzrokuje drugu, i nishta se ne mozhe desiti bez razloga, samo zato shto je zhelelo da se tako desi po nekoj svojoj slobodnoj volji... Nadam se da neko razume shta hocu da kazhem?
×
×
  • Create New...