Jump to content

Lunar

Iskreni članovi
 • Content Count

  5656
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Posts posted by Lunar

 1. Ima nekih dobrih trenutaka ovaj novi Ayreon, ali mi album baš pati od veoma sterilne i dosadne produkcije. Mislim album koji ima ovoliko pesama i ovako šarenolik spektar muzičara koji su radili na njemu, da mi ovako zvuči jednolično je baš problem. Retko šta iskače, čak ni oni trenutci koji trebaju biti malo epic, fale im teatralnosti, snage i karaktera.

   

  Naravno, možda je ovo samo meni problem. Vidim da se nekima sa kojima sam pričao baš dopada album, a mene nikako da uhvati cela ta sonična pozorišna predstava, kao neki prošli albumi. Ali slušaće se još, pa se nadam da će mi se popraviti utisak vremenom.

 2. Moram biti. Inače ono što Berliner je izdvojio je typo, tides of numenera, sam htio napisati. I voivod me je ovo ispravio kada smo pričali pre neki dan, ne znam zašto mi je Numeria u glavi.

 3. U martu mesecu koji je prepun odličnih RPGova Horizon, Zelda, Nier i Tides of Nemuria i potencijalno dobre Persona 5, prosto je poražavajuće da Bioware, wunderkid RPG zanra, izbaci ovako lošu i pokvarenu igru. Mada najverovatnije nije Bioware za skroz kriviti, najverovatnije je EA hteo da ima hit pred kraj fiskalne godine, da može da dokaže shareholderima kako su imali dobru godinu, radi jačih budućih sponzorstva. Ja se sećam nešto kada su pričali i najavili Andromedu, da je igra trebala da izadje krajem godine, a ne u Q1 2017. Tužno je sve to.

   

  Bolje kupite, ili skinite, bilo šta ono gore navedeno i lagano preskočite Andormedu.

   

  Što se tiče SJW skandala oko developmenta, verujem da je to prenapucano i ljudi jednostavno traže laku žrtvu da okrive. Dok je jedini tu pravi krivac EA.

 4. Ali sam se navozao za ovaj Život je dobar, prvo sam bio u Darkwoodu, da bi mi oni rekli idi nadji Komiko. Kada sam pronašao Komiko oni su mi rekli idi u Modesty. I onda naći mali štand Modestia... ali na kraju se isplatilo, predivno su odradili strip za baš fine pare.

 5. Malo mi krivo ovo da kažem, ali dosadan mi je album. :/

   

  Nadam se da će mi se promeniti mišljenje kada budem još malo slušao. Jednostavno sve što je dobro u pesmama, a to obično dolazi pri kraju pesama, treba mu mnogo vremena da dodje dotle. Patrickov vokal je jedino što me drži da još par puta obrnem album, i dam mu šansu. Ali za sada prošli mnogo bolji.

  • Upvote 1
 6. Dragon_Ball_Super_Poster.jpg

   

  Prati li neko?

   

  Uglavnom Torijama originalni tvorac Dragon Ball serijala se vratio svojim korenima i proizvodi novi Dragon Ball serijal. Inače u ovom serijalu GT se nikad nije dogodio, tako da serija se nastavlja tačno tamo gde je Z stao. Serija je podeljena po dosta kratkim Arcovima, koji traju po 15ak epizoda. Samim tim ovo je anime, i nova epizoda je svake nedelje, pa animacija u trenucima nije najsjajnija. Čak je štaviše dosta loša, ali ima trenutaka kada je dobra. Sada su na 5om Arcu Future Trunks(opet), i verovatno je to za sada najbolji Arc.

   

  Prva dva arca su samo Resurrection of F i Battle of Gods filmove u obliku serije, gde ništa nije dodato. Tako da nemaju neku svrhu ta dva prva arca. Treći arc je zanimljiv u nekom klasičnom Dragon Ball maniru, četvrti je običan filer. Ali peti je baš strava, i to je razlog zašto sam i otvorio temu. Gledanje svega toga je oživela prilično lepa sećanja koja sam imamžo kada sam pre 12 godina gledao Dragon Ball.

   

  I još uvek verujem da je Torijama doktorirao kako treba predstaviti borbu na ekranu, i način kako treba imati brzinu i tok razvoja karkatera kroz borbu. Svaki udarac osećaš i ima svoju težinu, i naravno svaki bes je idalno predstavljen kroz motivaciju i gubitak nečega važnog.

   

  Ako ste voleli Dragon Ball Z, pozvani ste ponovo da jedete voće nostalgije i uživate u avanturama Gokua i kompanije.

 7. Uglavnom ste sve rekli.

   

  Poseta tugica. Vole bih tipa da kazem, e pročuće se medj ljudima da su dobar bend pa možda sledeći put bude više ljudi. Ali sa tim da im je ovo 5i put u Srbiji, i sada su na turneji gde uglavnom sviraju njihov najbolji album, ovo je shvatam vrhunac posete u Srbiji.

  Meni je zvuk bio loš, mnogo muljav. Svaki put kada je neko layrovanje zvuka da li tipa distorzija i klin, ili distorzija i oni semplovi, distorzija bi pojela sve detalje i ostale stvari bi bile zatrpane. Zato su mi najbolji trenuci bili kada nema puno distorzije i naravno najbolji trenutak večeri sa Norilor. Oni su čini mi se davali sve od sebe, čak sam bio prezadovoljan sa pevanjem na Hora Soarelui baš se uživeo pevač. Većina setliste je bio OM, tako da strava. Tipa meni se čini da su tipa samo svirali dve sa nove, ali Voivod mi kaže tri, ali svakako ne puno od albuma koji im je tek izašao i treba da ga promovišu.

   

  Na samom početku koncerta, baš su mi loše zvučali na prve dve pesme. Posle toga zvuk se definitivno malo poboljšao i kako je odmicao koncert zvuk je postojao sve bolji. Ali sa one prve dve sam baš bio razmišljao kolko će kritično ovo biti. Kul mi je i ono sa projektorom što su radili, ima neka scena kada dolazi onaj lik sa krunom i onako ko senka na bini je sve veći i veći. Jedan od minusa mi je u tome što bi voleo da su više forsirali one folk instrumente, a manje semplove.

   

  Sve u svemu imali su neki trenuci koji su mi mogli biti mnogo bolji da je zvuk bio bolji u Božidarcu i trenuci kada je koncert bio pravo uzvišenje. Blekerski delovi nastupa su mi bilo mnogo dobri pogotovo kada počnu silovito da sviraju i Negru legne na onu duplu pedalu.

 8. Ja se uvek koljem izmedju Seventh Sona i Somewhera, za koji mi je omiljeni od Mejdena. Mozda Seventh Son mi je nekako drazi, pa mi je malo ispred Somewhera, ali svakako dva velika albuma za ponos.

 9. Mene ti hardcoveri obicno kostaju oko 2500 dinara nekad i vise, pa mi je ovo bas mnogo jeftino. Verovatno cim legne plata icicu da kupim, ali se jako plasim kako je prevedeno. Vec mi se sam naslob ne dopada kako je prevedeno.

   

  Narucio sam inace Killing and Dying, pa se to ceka...

 10. Ja mislim da grupa danas klasifikuje, ne vezano za tehničke predispozicije albuma, da li će nešto biti EP ili LP od kvaliteta materijala koji žele da predstave. Jednostavno možda ne misle da to što prave treba da im se gleda kao LP u diskografiji, ili oće nešto malo više da eksperimentišu nego obično i onda ga aminuju kao EP. Pa Amber Grey traje 12 min i album je, a Change of Seasons traje sat vremena a EP je.

   

  Mada znajući DsO i način na koji prave albume, ja mislim da je ovo EP, na isti način kao što je Drought EP, ali na kraju dana apsolutno je ne važno dok god to što izbace bude dobro.

  • Upvote 1
×
×
 • Create New...