Jump to content

ЈедемДрогу

Iskreni članovi
  • Posts

    23
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by ЈедемДрогу

  1. Ево јавио се први идиот.
  2. Сви помињу дебљину жица а мало ко притом да нагласи који штим је у питању, а та два су у блиској вези.
  3. Имам недоумицу: Доста људи расправља разлике између потенциометара од 250к и 500кОма, Колико ја приуко разумем тај потенциометар је отпорник који мења отпорност како га окрећеш? Што наводи на закључак да пот (за тон) од 250к одврнут до краја ради исто што и пот од 500к окренут на неку мању вредност. Пот за јачину је 500к и одврнут до краја. Дакле да ли ћу ако ставим 250к пот добити ефекат идентичан ономе као да сам овај од 500к заврнуо уназад за неку вредност?
  4. Ја бих радо прочитао зашто не подносиш телему и како не увиђаш везу исте са будизмом? Али говоримо о озбиљним стварима а не о томе што неки метал бенд то фура и сл. Поздрав.
  5. Фениксе, без трунке лоше помисли, морам рећи да је ово најпаметније што сам прочитао од тебе. А тај закључак је оно до чега већина (сви?) политичара тек треба да дође. Што се тиче порекла и историје нашег народа само треба држати сопствене комплексе величине и неиспуњене дечачке снове далеко од шкртих, чињеница, и све ће бити у реду. Дакле не уплитати та два.
  6. Ако имаш неки проблем са хрватским бендовима, заобиђи. Немој да лечиш комплексе по јуметалу, потпуно је смешно гледати то. Слушао сам бенд раније. На прво слушање ми је деловало јако добро, али после је све почело да ми делује као још један блек метал бенд, при чему сам и остао. После сам видео и омоте и остало. Лепо звучи, али је празно изнутра. И потпуно неоригинало. Ипак, лепо је што постоји.
  7. http://en.wikipedia.org/wiki/Ostracism Ја не знам српску реч за ово. Постоји на википедији и дефиниција на српском, али није баш најсрећнија. Мислим да је то баш поента наслова. Они хоће да га превентивно протерају из друштва јер је много зајебан . А и када одкуцаш utfrysning на шведској википедији, пребаци те на острац(к)изам. Википедија није бог али мислим да је овде одрадила посао.
  8. Још један корак ближе потпуном јебеном остракизму.
  9. Није ми јасно баш, да ли постоји шипка у врату код ових нектру гитара? Ако не, како се регулише тензија и све остало?
  10. Тај Деретић са својим мање познатим документима је чувен. Треба посебан таленат, или нека болест, да би човек сам себи могао да верује да су плодови његове маште заправо материјални докази. Његова етимологија је сасвим блиска гематрији. Који пориви су корен тога, у то не бих улазио. Ево гребања по површини: http://indic1.tripod.com/istorija.htm Не кажем да је човек идиот и да ништа не зна, али. Иначе, очигледно је да албанци данас потенцирају своје врло сумљиво илирско порекло, из, јел'те, политичких разлога, тј "ми смо овде од вајкада а ви сте дошљаци и треба нам легитимитет да освајање територије назовемо ослобођењем" разлога.
  11. Крсту је крај! Хахаха, до јаја. Само напред!
  12. И ја исто. Ево, дозволи да приметим, ти као православац управо то чиниш. Да ли се и сам собом одушевљаваш? Смисао је људска творевина. Врло релативно.
  13. Несрећни енсиферум блек металци, не мислим да приличи да се подсмевате нечему за чије разумевање је потребна промена парадигме за коју нисте способни. Јасно је да на прво слушање човек не зна да ли је Игуман за смејање или је претерано озбиљан. Но, много мање времена је потребно за озбиљно удубљивање у материју него за међусобно набеђивање по јуметалу како је то смешно, а онда одговор сам искрсава. Ја имам пар касета (Београд), ако је неко озбиљно заинтересован нека се јави, ови што им треба касета да би написали како је имају на јуметалу (бескрајне ли забаве), свакако је неће добити.
  14. Black metal for white people? Што каже један лош бенд на омоту свог још лошијег албума (али није лоше рекао): Black metal is not for humans Black metal can not be white Black metal is anti-future Black metal is anti-life Још се и римује што значи да је истина.
  15. "Дошли смо да вам одузмемо послове". А човек како пева, савршено.
  16. Ово је један од најбољих бендова које сам чуо задњих не знам колико. Сигурно и због тога зато што је иновативно и потпуно ослобођено жанровских одредница, "сцена" глупости и сл. Данас сам се опет сетио овога и обрнуо албум три пута. Ето морам сада да пустим то одушевљење у етар. Нажалост пропустио сам да уживо искусим, али када буде биће мајко моја, хехехе. Супер!
  17. Омот је детињаст, ове чике са лобањама првенствено. Мислим да не будем строг, цртеж као цртеж лепо изгледа и бољи је од предходног омота, али опет само да су им, нпр лица унакажена или трула изгледало би озбиљније.
  18. У сваком случају мислим да је боље како-тако самоиздати албум него давати паре да ти неко то наштампа само да би то било "официјално" издање. Ионако ће дистрибуција и реклама бити катастрофалне, и ионако нико неће, или ајде нека буде, јако мали број људи ће купити албум, али ти исти би га купили и од бенда. Говорим о домаћим издавачима и неком металу и блиским жанровима.
  19. Ево интересантног сајта за све љубитеље помињаног формата: http://www.cultmetal.com/
  20. То што они издају је јако лепо и мени је драго, али ако ти мислиш да квалитет бенда одређује то за кога ће он издати, живиш у илузији. Супротно, ако вреднујеш бенд по томе за кога је издао, онда ти заправо велике куће диктирају шта ваља а шта не, а метал је ваљда против таквог корпорацијског једноумља.
  21. Дефинитивно јесу класу даље од свих осталих бендова, али то нема везе ни са бројем наступа и фестивала свираних у иностранству, нити са тиме која им је издавачка кућа. Пусти Маглу и слушај албум. Пусти Триумфал промо. Мислим да је раскорак у квалитету евидентан. Треба научити како направити албум, тако што ћеш снимити пар комада, свирати ко зна где, а за то ти треба неколико година. За годину-две овде ће бити барем 3 бенда боља Стона, то ће бити неки од бендова који већ раде, снимају, свирају, али потребно је време да бенд сазри и искристалише идеју, те направи заиста добар албум. Неко то успе раније, а неко никада. Већина бендова сличног усмерења постоји тек 2-3 године и нису баш 100% активни, а квалитет првенствено захтева рад = (труд) x (ефикасност) x (уложено време). Због тога је потребно још времена. А то што је неко негде издао и што ће да миксује албум не знам где, има релевантност =0.
  22. Па шта ради онда бенд на демо подфоруму ако нема своје песме? То што ће их евентуално имати за пола године га не чини демо бендом.
  23. Него, нисам баш схватио, је ли овај бенд има неке ауторске песме или само свира обраде? Јел има неки линк? Или бенд паразитира на демо бендовима уместо да буде у трибјут подфоруму?
×
×
  • Create New...